Hej hopp

Sjukdag #3, även om jag är nästintill frisk nu går jag fortfarande omkring och snorar och hostar. Freshness! Ska jobba ändå imorn, annars får de väl döda mig. Kan ju alltid stå i kassan istället för att göra mat. Nu sitter jag iallafall hemma hos mina föräldrar och gör ingenting, har precis pratat i telefon med mormor ♥ och nu sitter jag och tråkar. Borde åka hem och laga mat eller nåt men jag orkar INGENTING. Imorn kommer iallafall min kusin hit, det ska bli så kul att ha henne här i en vecka (och efter det åker vi till Holland i två veckor.. haha).

Jag har inte hört något från familjen på typ en vecka, de är i fjällen utan någon som helst mobiltäckning eller så. Är så grymt avundsjuk!!


Jag vill också åka till Padjelanta!

Gottar mig

Fortfarande sjuk, tråkigt men nu är det rätt skönt för halsontet har släppt lite. Nu behöver jag inte lida vart tredje andetag. Istället gottar jag mig med fjärde TrueBlood-boken, Alice i Underlandet (väldigt bra film!!) och lite kakor. Har inte ätit mat sen igår lunch, då åt jag nudlar. Kanske borde kila till affären en sväng för att hyra en ny film och köpa lite riktigt mat? Inte för att jag är särskilt hungrig, men det vore gott kanske.

Hoppas att jag är helfrisk imorn, och att vi får fint väder. Vi har nämligen planerat en tripp till Grönan då!


Söt tjej på bild.

"Fint"

Håller på pysslar lite hemma, spelar FarmVille (ja, jag har så tråkigt) och väntar på att tvättmaskinen ska bli klar. Mår fortfarande bajs (överdriver lite men är så jävla trött på att ha ont i halsen nu!!). Tog iallafall några kort på hur fint det blev här hemma, men kollade på bilderna och det ser riktigt fult ut.. haha! Får ta systemkameran med vidvinkelobjektivet och ta lite finare bilder (i dagsljus) när det är klart.


Köket är till höger så bilderna hänger precis bredvid köksskåpen. Ska ta bort den lilla bilden och sätta dit en likadan stor fast med bilder på Rambler i tror jag... Ursäkta för mörk och brusig bild.


Smågrisarnas bur! Ny skylt ovanför, inköpt i Magaluf "Watch out, Guinea Pig about". Söt liten Pancakes sticker fram nosen också ♥


Nya hyllan som pappa och jag kämpade för att sätta upp (borra i betong är inte sådär megakul). På bilden ser den både sne' och vind ut, men den sitter rakt och fint. Kokböcker och vampyrböcker är det enda jag har än så länge... På nedre hyllan en samling dvd-boxar, och på krokarna hänger bilder på finaste Vanessa!

Daaaamp

Åh jag skulle precis beställa 100 bilder som man fick framkalla gratis OCH DÅ DÖR FIREFOX när jag har laddat upp över hälften av bilderna. ORKAR INTE.

Och fyfaaan för folk som tror att Kent är en han... "Jag gillar inte Kent, han är dålig". Fuck you säger jag.

Jag är på dåligt humör ja.


Jocke Berg ♥ ingen jävla gubbe som heter Kent...

Gnäll gnäll ynk ynk

Här sitter jag och tycker synd om mig själv. Har fortfarande jätteont i halsen (Bafucin hjälper inte, totalt ovärt!! Jag som betalade 50 spänn!), börjar få ont i huvudet och bli snorig också. KUL. Jag köpte kakor för att trösta mig själv men jag är inte ens sugen på dem... Jag vill bara sova bort skiten.

(Jag är typ aldrig sjuk så när det händer får jag gnälla lite extra ok?)

Håller på och tvättar och ska städa och sätta upp lite bilder sen. Kan ta några bilder på det sen, kanske är roligare än att läsa om mina i-landsproblem.


Saknar Rambler-skithest ♥

Inception

Halsontet har inte blivit bättre av att gå på bio - humöret däremot steg en hel del!

Inception var grym! Bästa filmen sen Inglorious Basterds, helt klart. Den slog Eclipse med hästlängder. Leo (DiCaprio) var riktigt bra, och Ellen Page också (även om jag var tvungen att koncentrera mig på att hon var någon annan än Juno i början av filmen). Bäst var nog ändå söta Joseph Gordon-Levitt, som jag mest kände igen från (500) Days of Summer - hans karaktär Arthur var både söt, smart och rolig. Filmen var spännande men på en lagom nivå, drömvärlden (hus som rasar, speglar som krossas, städer som vänds uppochner) var riktigt bra gjord och musiken fick en hela tiden i rätt stämning. Gå och se den här filmen!!!


Joseph Gordon-Levitt med ett gäng drömmare på golvet.

Ajje..

Hej hopp, här sitter jag och är opepp. Ont i halsen som fan, vill helst bara sova men nu måste jag äta för om en timme ska jag & Tora gå på premiären av Inception. Hoppas på en grym film som kan göra kvällen lite roligare! Tur att jag är ledig imorn så jag har det att se framemot iallafall...

Förlåt för gnäll-inlägg. Återkommer. Puss :*


Riktigt såhär pepp är jag inte just nu...

Shoppinglista..

Som alltid har jag radat upp en massa saker som ska köpas in när lönen kommer, men den här gången blir det lite mer lön hoppas jag, så jag har råd med några roliga saker också. Här kommer min lista...

  1. Laga mobilen/köpa ny
  2. Högtalare till datorn
  3. Hörlurar
  4. Singstar Kent
  5. Sex and the City-boxen (alla säsonger)
  6. Alla böcker i Sookie Stackhouse-serien (True Blood-böckerna)
  7. Kents nya album
  8. Kläder
  9. Hästgrejer (såklart)
  10. En fin matta
Och nej, kommer inte ha råd med allt direkt efter första lönen... Men mobilen MÅSTE lagas nu, är rejält trött på skrutten jag har nu. True Blood-böckerna måste jag också ha! Stackars CDON, deras sida kommer nog bli överbelastad när jag handlar där... Usch och jag kommer inte ha jättemycket pengar kvar när jag har betalat tillbaka till mina föräldrar. Fan för att pengar finns.. typ!

Festligheter

Ja, nu var det så länge sen jag festade att jag har hunnit bli gammal.. så då skriver jag festligheter istället för FÄÄÄÄÄST eller Party!! Iallafall: igår var det Vera som blev äldre, hon fyllde 20 och det firade vi med förfest hemma hos Veras pojkvän Max, och sen åkte vi ner på stan. Vi tänkte gå till VIP men där var det stendött så vi hamnade på Kalas istället. Det var riktigt kul, första festen sen Peace & Love... Och det är ett bra tag sen, så jag var taggad. Är man taggad blir kvällen typ alltid bra, vilket den verkligen blev! Lite synd att jag hade high heels så jag fick ont i fötterna bara. Men det var det värt!

Stort grattis igen till Vera och tack alla söta för en bra kväll!


Vera, Tora & Anna på P&L. Skönt gäng!!

Rolig dag.. eller?

Jobbet var lugnt och skönt, så lugnt att jag hann läsa ut två böcker (okej, jag hade börjat lite i båda). Nu har jag dock inget att läsa imorn... Så antingen får det bli fint väder eller så får jag svänga in på Pocket Shop innan jobbet imorn. Jag röstar på regn! Det blir så lugnt och skönt då, och gräset behöver verkligen vattnas.

Om jag inte hinner köpa nån kul bok (dvs True Blood) så får jag väl ta med min Ridsport eller nån annan kul hästtidning som jag tog på Falsterbo men inte hunnit läsa. Vore tråkigt, verkligen.. haha!

Tävlingar i höst

Har jobbat hela dagen och har inget kul att berätta, så jag skriver om något helt annat istället.

Till hösten börjar jag i Lurbos tävlingsgrupp igen, denna gång i hästhopp-gruppen. Förut gick jag ju i ponnyhoppgruppen (2006-2007), sen skaffade Frida & jag Vanessa så då slutade jag. Har tävlat lite (3 lokala tävlingar) med Rambler också men vi kommer ingen vart eftersom han är skadad till och från hela tiden (känns det som iallafall...), men nu tröttnade jag på att försöka träna till tävling med honom och frågade om jag fick vara med i tävlingsgruppen igen. Det fick jag, så till hösten alternativt till våren ska jag tävla ridskolehäst i hoppning. Sen om Rambler håller sig frisk är det inte omöjligt att vi tävlar lite också, men det blir nog dressyr isåfall!

Tänkte iallafall skriva lite om några av Lurbos ridskolehästar som jag antagligen kommer få rida i höst, och sen eventuellt tävla någon av dem.


San Serrano "Berra", valack född 1995 som tidigare har gått 1,20 hoppning. Har aldrig ridit honom men han verkar rolig att rida även om han ska vara stark i hoppningen. Honom hoppas jag på att få rida en del, har bara hört positivt om honom av de som testat.


Famira G "Myran", sto född 1995. Bilden är från 2004 tror jag, så hon har varit med ett tag. Har gått upp till 1,10 med ridskoleryttare iallafall, och plockar ofta rosett. Hon var skadad i kotledsinflammation i nästan ett år men nu är hon nog fräsch igen. Inte helt hundra på om hon får tävla mer, men hon är iallafall riktigt rolig att rida och världens snällaste!


Rubber Ball "Bollen", valack född 1997. Har gått 1 m hoppning så vitt jag vet, även tävlad en del dressyr. Pigg häst med mycket gång, nästintill omöjlig att sitta på i trav (haha). Har ridit honom typ två gånger, ganska svårriden men också väldigt rolig att rida. Får se om det blir något med honom!

Sen kommer det troligen en eller flera nya hästar till hösten, så det blir till att avvakta och se vad som händer. Är grymt taggad iallafall!


En liten bild från min och Ramblers första hopptävling på Knivstaortens RK -08.

Helt slut

Nu kan latstämpeln plockas bort för jag har cyklat sammanlagt 4 mil idag. Usch det var det jobbigaste jag har gjort på länge! Eller.. nej inte egentligen förresten. Medan man cyklade var det okej, men på hemvägen cyklade jag kanske 5 km/h eller långsammare, och nu är jag verkligen helt slut. Men det är en skön trötthet på något sätt. Fast det vete fan om jag gör om den där cykelturen på ett tag... vi får se!

Jag ska hoppa i duschen på en gång och sen blir det sängen. Imorgon väntar mer jobb men då ska jag fan åka buss! Hoppas på regn så vi kan sitta och chilla hela dagen.


Sötplutten är saknad. Hoppas han har vilat sig frisk när han kommer hem från betet!

Lat tjej

Usch för att vara lat, kunde jag inte fått födas som en morgonpigg hurtbulle? Jag hade tänkt hinna göra lasagne och sen sticka ut och springa, alternativt åka till Jolly och rida, men nu blev jag så seg så nu hinner jag inget av det (ska jobba lite senare).

Kul att det är söndag och lantisbussarna bara går varannan timme... Så nu får jag en chans att vara lite hurtig ändå. OM det inte regnar vid 12-tiden så cyklar jag till jobbet (18 km). Det vore faktiskt lite skönt att cykla, jag har lånat syrrans hörlurar nu så jag slipper vara utan musik iallafall. Men om det ösregnar får det nog bli bussen.

Usch vilket rörigt inlägg det här blev. Iallafall, på fredag (efter sex dagar med jobb) ska jag och Tora gå på bio och se Inception. Det ska bli sjukt najs!


Minst såhär bitter är jag just nu.

Ridningen idag

Jag har ju lite inofficiellt hand om Fridas Jolly nu när hon är på västkusten. Jolly går ju på bete så det är i princip bara för att rida jag behöver åka dit. Jag var där i förrgår och red lite dressyr, och idag var jag där igen. Denna gång tänkte jag rida ut en sväng men efter en knapp halvtimme i skogen var vi hemma igen för det var tokmycket broms i skogen. Red lite i en gräshage istället, det gick riktigt bra efter en stund. Här kommer några bilder på söt-Jolly också.


Jolly med polare i hagen


Trött farbror efter ridningen


Gullig!

Vill ha!

Nya Höökskatalogen är alltid kul att titta i, även om jag egentligen inte gillar Hööks så jättemycket. Om man köper nåt där känns det som om alla andra har likadana grejer (iallafall om man köper nåt som är fint.. haha). Här är iallafall några grejer jag kan tänka mig/vill ha från nya katalogen (och några grejer som inte är nya i sortimentet).


Ett svart träns med guldspännen, så att man kan byta till ett snyggt
Glengordon-pannband. Gillade det här pannbandet mycket också!


Snyggt och bra vintertäcke. Fast isåfall får Karin köpa, Rambler är ju faktiskt inte min.


Världens mysigaste stalltäcke!


Snyggt träns! Lite för dyrt dock...


Snyggt pannband. Funderar dock på att köpa the real stuff, alltså Schockemöhle, i Holland istället.


Extremt onödigt, men varje gång jag ser det här i affären får jag svårare att inte ta med det hem. Det är ju jättesnyggt som hemmaschabrak!


Färgglada stigbyglar är så jäkla snyggt! Men de här tappar färg ganska lätt, så jag tror jag ska köpa sprayfärg och spraya ett par stigbyglar jag redan har istället.


Och för att det inte bara ska vara grejer till hästen väljer jag ett par byxor också. Men de har inga fickor så jag gillar nog dem från MH bättre... Fan att ha dyr smak.

Överhettad

När man letar i väskan efter nyckeln till postfacket i flera minuter innan man kommer på att man kanske ska kolla om det ens har kommit någon post först - då har man jobbat för många dagar i en för varm kiosk!

NU är jag iallafall ledig i tre dagar. Jag ska chilla träna städa rida fixa upp hyllor och laga matlådor. FETT.

Bläckfisksoppa

Nu ska jag laga mat. Ni kan ju gissa vad det blir för mat... FAN FÖR PAUL OCH FAN FÖR SPANIEN.

Och fan för jobbet när det är fint väder. Skitiga toaletter, gnälliga kunder och en bastu att arbeta i ingår inte i min topp-5-lista på favoritsaker.

JAG ÄR PÅ DÅLIGT HUMÖR.


Honom ska jag äta. Och jag ska njuta.

(Hittade ingen bild där Paul tippar att Spanien vinner över Holland.)

Eclipse

Igår kväll var jag och Tora på bio och såg Eclipse. Guuud vad skönt att vi inte gick på premiären, förra året när New Moon hade premiär gick vi ju på Twilight/New Moon-kväll och då var det bara en massa skrikande fjortisar där. Det var riktigt skönt att slippa! Filmen var över förväntan, mycket bättre än New Moon. Vissa delar var riktigt bra, vissa delar var överdrivet långdragna och larviga. Vissa skådespelare gjorde väldigt bra ifrån sig medan vissa andra är löjligt oengagerade. Men iallafall, det är ett måste att se den här filmen. Tycker jag.


Och lite random - en bild på mig & Jolly.

Falsterbo!

Under våra två dagar på FHS har Frida & jag shoppat (mest blickat men en del fick jag med mig hem), kollat på tävlingarna, fått lasagne-fobi (världens äckligaste lasagne för 80 spänn! jag förstår vad du menar ass-fight!), badat i det underbara havet, vaknat av snarkande tanter på vandrarhemmet och såklart kollat lite på semifinalen i fotboll (som Holland vann!!!). Det var två härliga dagar nere i underbara Skåne och jag ska dit igen nästa år!

Här kommer bilder på det jag köpte:

Vita ridbyxor och Falsterbo-piké


Sjukt snygg keps.


Ja. Ett till schabrak. YEY!

Utvilad och sånt

Nu är Frida och jag hemma från två riktigt bra dagar på FHS! Tåget ner var helt ok (även om vi var tvungna att gå upp vid 4...) men tåget hem var inte ok! 8 timmar från Malmö till Stockholm på nattåg i sittvagn var inte den bekvämaste nattssömnen jag haft. Kom hem vid 9 imorse iallafall och däckade i sängen till 13-tiden. SKÖNT!

Nu är jag utvilad och redo att åka tillbaka. Falsterbo var jätteroligt, shoppingen var grym och showen kul att se! Nästa år åker jag igen, med mer pengar i fickan och kanske någon dag då det är ännu högre klasser att se. Ska visa bilder på det jag har shoppat snart, först ska jag laga lite lunch. Puss!

Bajs

Jag är extremt trött. Känner mig tjock. Äcklig. Svettig. Men: jag är taggad!

Ska packa lite och borsta tänderna och duscha. Sen är jag och Frida mer än redo för Falsterbo. Imorgon kl 4.43 går tåget ner mot Skåne, känns ju inte sådär jättehärligt men vi ska väl kunna klara av det också. Ska fota & shoppa massor och framförallt ha det grymt kul!

C ya thursday, püss!


Världens finaste, Frida & jag en underbar dag för lite mer än två år sen.

I'd give the stars

Nu tänkte jag däcka. Det var helt fucking underbart på Peace&Love men just nu har jag exakt samma efter-festivalkänsla som för två år sen. Trött ledsen gnällig är vad jag är just nu (även om det förmodligen var mer trött gnällig LEDSEN då). Nu är det två år och två dagar sen vår prinsessa lämnade oss för alltid. Tänker på henne ofta men extra mycket just nu.



F-f-f-famous!

Läst på Avestatidningens onlineblogg:

Vi är kända. Eller inte.


Två höjdpunkter

Kan fortfarande inte riktigt släppa hur gött det är att Holland slog Brasilien i kvarten och nu är redo för Uruguay i semin. SÅ JÄVLA GÖTT!!!!

Inte heller känslan när man stod vid Utopia-scenen på torsdagsnatten kommer jag glömma i första taget. Fyfan vad underbart det var när Kent spelade! Jag hoppade, skrek mig hes och grät till låtar som Musik Non Stop, Utan Dina Andetag, Idioter och självklart Mannen I Den Vita Hatten!


Kent ♥

Vill vinna tack!


Tävla
här!

Peace and löööööööööv

För det första: vad är grejen med att vakna tidigt av mig själv hela tiden?! Är det jobbet som förstör mig? Fast när vi gick i skolan sov jag länge på helgerna... Fattar noll! Iallafall, nu är jag vaken (vaknade en halvtimme innan klockan ringde... grr!) och håller på och packar till Peace & Love! Om 4 ynkliga små timmar sitter vi på tåget, jag, Anna & Tora (Vera och Linnea tar ett tåg senare).


Klagar inte!!


Spelschemat idag, en del krockar som synes.. Längtar mest till Kent och Robyn!

Fredagen kommer bli grym.


Lördagen känns lite random (i artistväg) men sista kvällen är alltid bäst!

Hemma igen på söndag eftermiddag, måndag blir det jobb och tisdag åker jag & Frida till Falsterboooo!