I say no more

It's all here:

Hurra!

Jag har haft världens mysigaste julafton, och en nästan lika mysig juldag! Ibland är livet väldigt fint, eller hur? På julafton är en stalltjänst på Lurbo faktiskt något av det bästa man kan göra! Man kommer upp i tid på morgonen, man får vara ute och pyssla med sin favorithobby, och i år fick vi dessutom rida ut i skogen! Solen sken, alla var glada, det enda som fattades var snön, men det gjorde inte så mycket när jag galopperade där längst bak i ledet av glada hästar och ponnyer och höll koll så att alla di små satt kvar på ponnyernas små ryggar.

Underbart god mat, underbart mysig kväll och en underbar familj var vad jag hade på julafton (och har fortfarande). Fina klappar, en massa tända ljus och glada miner åt höger och vänster hela dagen.

Juldagen har gått i ett, jag har varit igång hela dagen och gjort saker. Lite plugg, lite packning, lite julklappspyssel, lite rimmande, lite övningskörande, lite marsvinslämnande, lite matlagning, massa mys med Hanna&Tora. Nu sover väl alla på övervåningen snart, men jag är fortfarande pigg. Det är tidigt för mitt omvända dygn, och jag är sprallig för IMORGON!! IMORGON ÅKER JAG!

Nu ska jag försöka tagga ner så jag är redo för Gällivare. Undrar just om Gällivare är redo för mig?!

Right here, right now.. nothing is impossible (visst sjöng hon så, hon som vann idol och sjöng fult?)

Hej Intresseklubben!

Jag har två livscoacher. Ankan och Spielie (formellt kända som Annika och Erika). Ankan lär mig att ha kul, skratta, att man kan hoppa över saker, att inte slösa tid på saker som egentligen är oviktiga. Spielie lär mig att ta vara på det man har, planera sin vardag, hon lär mig vad kärlek är, hon lär mig att chilla. Ser ni vad bra?! De är för bra! En livscoach som partner in crime.. och den andra som den finaste människan på jorden, min underbara flickvän. Jag är lyckligt lottad!! Lava u gullungar 


(Nej jag är inte sponsrad av Bregott. Jag smörar frivilligt!)(Länk till Ankan)

Bingo!

OTROLIGT smart av mig att boka resa till Gällivare efter jul!! Verkligen!! Nu kommer jag bara längta ihjäl mig tills julen är över och sen ångra mig när jag väl är i Gällivare... Tusan vad smart!!!

En dag i punkter

  • Stan med Hanna & Tora
  • Lunch på Café Linné Hörnan
  • Hemmamys med plugg, julkalender och systrar
  • Familjemiddag
  • Bio med Tora (hilarious)
  • Mysig pratstund med Tora
  • Mera plugg
  • Skypemys med min älskling Typ så glad! Fast trött. Så jag ska sova!

Lite tankar

"Some people are alive only because it's illegal to kill them."

Jag minns inte var jag hittade citatet, men det är ju bara för sant. Men folk dödar fiskar som bara helvete. Jag sitter nu åter igen och läser om hur hemsk fiskeindustrin är, och förvånas över hur lite folk är villiga att ändra på beteenden för att rädda några av jordens största ekosystem. Varför jordens makthavare gör så lite, för "lax är ju så gott". Ja, men vill ni att era barnbarn någonsin ska få chansen att smaka lax?

Är det för att fiskar är fula? Är fiskar fula? Skulle det finnas mer fisk i haven om de såg ut som små simmande hundvalpar? Skulle folk bli mer sympatiska om fiskar var sötare?

Så jäkla fin! Men det kanske bara är jag som tycker det.

Den här koljan är ju jättesöt... och död tyvärr :(

Såhär stora hälleflundror finns knappt längre, undrar varför...

Dags igen

Jahapp, då var det dags igen... Jag är ensam i staden där ingen längre bor. Alla åker ifrån stan, alla åker ifrån mig. Till och med jag ska åka ifrån mig. Jag ska åka ifrån den delen av mig som bor i den lilla ettan bakom fängelset med min flickvän. Min flickvän är i Gällivare. Jag är inte där. Inte än.

I eftermiddag ska jag och marsvinen flytta hem till mina föräldrar så jag kommer ifrån den där Roos som egentligen bor med sin flickvän i en liten lägenhet. Jag ska istället bli den där Roos som har jullov. Som firar jul med sina föräldrar för att hon själv har valt det. Jag inbillar mig att det blir lättare då. Ja, lättare med saknaden alltså. Det återstår ju att se om det faktiskt blir lättare, men "flytten" ska ske i alla fall.

I natt har jag sovit ungefär tre timmar. Först en timme, sen åkte min Erika till Arlanda och vidare. Sen sov jag två timmar till. Sen hade jag körlektion igen, denna gång gick det bra mycket bättre än sist. Det var riktigt kul, förutom att jag aldrig har varit så kissnödig i hela mitt liv tror jag! Nu är jag alltså hemma igen, och i det stadiet att jag vet fan inte vad jag ska göra riktigt. Jag har massor av saker jag skulle behöva göra, men allting är bara jättekonstigt.

Jess, det var det lilla inlägget. Jag återkommer säkert ikväll, eller imorgon, eller kanske inte på måndag, för då är jag också i Gällivare. Så måndag, come to me! Gärna nu. Eller i alla fall imorgon.

Två tjejer vid Berlinmuren.

Miljöbalk och sånt där

Jag har varit vaken i mer än 12 timmar nu! Hajar ni va coolt? Det betyder ju att jag gick up klockan 6 imorse! Visst att det är många som gör det varje dag... Men inte jag! Så för mig var det en sensation. En jobbig sensation... Sen hade jag körlektion i snömodden, gick väl medel men jag blir ju bättre i alla fall. Sen har jag varit på Geo hela dagen med hela sten-ätar-/jord-sniffar-/fossil-slickarskaran (dvs Erika och hennes klasskompisar). Jag har skrivit fyra A4 sidor om miljörätt (eller ja, svarat på frågor i alla fall). Fett kul.....

Nu är min Spielie och handlar mat och sen ska jag till Anna och fika! Sen i morgon händer inte så mycket, jag har ett möte och sen ska vi fika lite mer... Och sen är det typ onsdag och då åker min Sparv :'( Sen är det torsdag och då ska jag leka med Hanna & Tora, sen är det fredag och då ska vi klä granen, och sen är det lördag och då ska jag ha stalltjänst. Sen är det söndag och då ska jag leka med Hanna & Tora igen, och sen är det måndag och då ska jag åka till GÄLLIVARE!! Hurraivare!!

JagErikaKlaraMarre i fredags!

Pass opp

Hej hopp, pass opp! Här kommer ett snabbt inlägg. Jag passar på, för Erika bajsar.

Pjuh

HEJ igen!! Sen sist har jag klarat av följande: 1 styck julshow (min sista!!!!!!!! wow!!!), 1/2 utskänkarutbildning, 1 styck körlektion, 1 styck övningskörning, 1 styck tur till IKEA, 1 styck Sjörövarfika och snart ska jag ge mig på att stycka pizzan jag just tog ut ur ugnen. Det känns lite som att mitt liv håller på att reda upp sig, något som dessvärre inte är helt sant.. Har en del skolarbete att klara av, och en del saker med jubiléet med (möte ikväll till exempel). Men min hjärna har tagit lite jullov är jag rädd... Känns farligt, men samtidigt väldigt skönt.

WELL väll upp ur en brunn, nu ska jag läsa i min körkortsteori-bok och vänta på min Erika. Vad pysslar ni med?

(juste jag kanske har glömt att nämna tidigare att jag är aktiv medlem i Intresseklubben, så nu kan ni väl dela med er av vad ni gör och tänker på? plis? fleece då?)

Nehe.

Puss!!

Random bild på hur jag såg ut, och vad jag gjorde för ungefär ett år sen. Cool och mogen! (Japp, jag skulle lätt kunna göra om det där idag. Det vet ni väl?)

Hästar, hästar, hästar

Det sägs att den som är tillsammans med en hästtjej måste förvänta sig att bara ligga på delad förstaplats, och det kanske är sant. Det som däremot är väldigt sant är att om man är tillsammans med en person som är lätt beroende av ideellt engagemang så får man slåss lite om tid. MEN jag är inte ledsen för det, inte Erika heller. Ibland är det bra att vi båda har mycket att göra jämt!

Vet inte riktigt vad jag ville ha sagt med det här, mer än att jag har fullt upp jämt, och imorn är det dags för julshow på Lurbo igen. Jag längtar faktiskt tills den är över, även om det säkert blir kul på vägen..

Erika och Boll för några veckor sedan =)

Kom på pub!

Typ hela tisdagen (och hela onsdagen för Erikas del) gick åt till att spela in, sjunga in och klippa den här underbara filmen. Ankan och jag som sjunger, Erika som spelar, körar och klipper och redigerar och allt annat. TACK älskade mini-Spielberg (som Ankan uttryckte det)!!


Idag är alltså dagen D. Jubelkå's första event - FörsmaksPuben! Kolla klippet!!!


Don't speak

Usch vilken knasig dag. Egentligen inte dålig, bara konstig. Sitter och väntar på Erika och Ärtan, vi ska spela in en musikvideo nu (ja, nu). I övrigt har vi filmat (till videon), jag har haft körlektion (amai vad jobbigt) och så har jag varit hos mina reccar och ätit mat och haft mysigt. Inget plugg gjort. Inget annat heller. Har nu en sjukt konstig känsla i magen, typ som att jag är nervös. Fast varför? I don't know.

Jess, nu är ärtan här. Sov gott!!!

Klüftpotatis?

Arga fåglar

Hihi, hej hej! En Erika, en vanlig Boos, en stor Boos, en Koos och en Roos!

Pancake x 2

Hej hej hej, glad Sinterklaas på er!

Jag är hungrig. Och hade en pannkaka på huvet alldeles nyss. Har precis ringt en massa samtal så jag känner mig lite viktig och duktig, så nu ska jag ta ledigt för dagen och pyssla med Sinterklaas och pyssla om min flickvän och kanske äta något också. Puss!


Livet är kul! Strul!

Kul att alla gillar Ankans gästinlägg! Me too! Utom punkt 5, jag är nyfiken!! Jätte jätte jättenyfiken!
Nu ska jag sova men jag måste bara visa hur jag ser ut när NI sover. Och visst har Erika gjort en snygg header åt mig! PUSS
Awesome, right?

Ankan gästbloggar

Heeeej bloggen!
Loos orkar ine skriva så mycket just nu för att hon är upptagen.
1. Hon gör moron test
2. Hon vill ha pizza
3. Hon dansade natten lång på geocentrum
4. Hon skrattar tills hon gråter och jag kluckar tills jag får kramp i magen
5. E, T och F lurade in mig i en ond plan igår. Pancookie vet inget ännu! ^^
6. Jag fick sockerdricka i handen efter en spank, Loos tror att hennes smärta i undersidröven har en koppling till detta. Det tror inte inte jag.
7. Jag har glömt bort vad den här listan handlar om..!
8. Marsvin är söta tycker Pancake, en heter Pancakes. Det är bra!
Pancake visade ett roligt klipp, jag hade det på yourepeat hela morgonen XD
Vi ska vänta på pizza i 74 minuter, det ska bli kul. Nej nu måste vi jobba lite !
Hej hopp i galopp på en bergstopp som ser ut som en *****!

Jag vill ju

Jag har kommit fram till att jag mest bloggar när livet är lite extra jobbigt. I alla fall har det varit så senaste året. I gymnasiet bloggade jag ju jämt, inte tusan var livet så jobbigt då? Okej, det var ingen dans på rosor och jag vill för allt i världen inte tillbaka dit, men jag led inte dess mer under tiden i alla fall. Sist jag bloggade var när Erika var på fältkurs i en vecka, då var livet jobbigt. Nu har jag så stört mycket att göra att livet blir lite jobbigt, även om det egentligen inte är så synd om mig.

MEN. Jag tycker ju det är jättemysigt att blogga, och framförallt är sjukt kul att läsa senare exakt vad man hade för sig förr i tiden. Såeh, jag försöker. Igen. Men bara för mig själv. Om nån vill läsa och kommentera blir jag glad, men det är inte därför jag skriver. Men ni får gärna peppa mig att skriva såklart ;)

Nu sitter jag hemma i myskläder, har ätit frukost och varit vaken ett tag men ännu inte kommit igång med dagens sysslor. Jag ska ta tag i mig själv och fixa till mig litegrann, sen kan dagen komma igång. Jag ska ta på mig mina ljusrosa foppatofflor och gå ut och lägga avtal för andrahandsuthyrning i några brevlådor. Jepp, sånt är livet som engagerad i både det ena och det andra... Fullt upp.

Förutom det ska jag ner på stan och handla grejer till Sinterklaas (holländsk grej), försöka börja med miljövårdsuppgifter och ringa samtal. På kvällen ridning! Det var länge sen, undrar om jag kommer ihåg hur man gör?

Nu ska jag sluta tjata om mig och mitt liv. Här kommer en bild från Berlin så länge!

Erika som har fotat och photoshopat såklart :)

Jajja

Det är visst inte populärt att bara blogga när man själv känner för't. Men jag gör det ändå, busigt va?

Nu sitter jag ensamen vid mitt skrivbord och äter frukost, Erika åkte på exkursion för en och en halv timme sen. Jag råkade sova lite extra.... Och sover nog fortfarande för jag råkade ha i kaffe för två koppar men vatten för bara en så nu är kaffet galet starkt. Jag lär ju vakna till i alla fall!

Snart ska jag sätta igång med dagens måsten och ringa samtal och sedan åka vidare mot Uthgård för att träffa min partner in crime, Ankan. Sen ska vi ha två möten och därefter ska jag fortsätta bocka på min att göra-lista. Jess, det är typ så mitt liv ser ut just nu. Vakna rätt sent, var trött, maila, gå på möten, ringa, och sen städa lite hemma och kanske laga mat om jag hinner (igår hann jag, jag gjorde enchiladas men råkade krydda med kanel istället för cayennepeppar... nej jag är inte trött?).

Livet är en fest! Jag längtar till jullovet, det är ett som är säkert.

Igår firade jag och min älskling 10 månader, inget stort men vi båda köpte blommor i alla fall. Så nu är lägenheten full med blommor!

En bukett, en röd ros och en julstjärna (fast den fick vi av mamma).

Vi har julpyntat också! Här är våra vinröda julgardiner, Erika som sjunger Gläns över sjö och strand och vår julstjärna (som inte är rosa, utan röd med rosa och orangea detaljer).