2014 sammanfattat

 

Tjo! Nu är 2014 snart slut och året bör ju sammanfattas, precis som nästan alls tidigare år, här i bloggen. Bloggen har hunnit fylla 8 år (19:e december - grattis Lill-bloggen!) och det har hunnit vara jullov i en dryg vecka, det ska jag försöka skriva om sen. MEN! Nu börjar vi med en lista som jag snott av Majo

 

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Besökte Jokkmokks marknad, var på skidsemester med Erika, fjällvandrade med Erika, besteg Kebnekaise, lagade pulled pork - listan kan göras lång om smågrejerna får räknas!

 

Hur har ditt 2014 varit? Upp och ner, samma svar som Majo. Våren var bra, livet kändes väl stabilt även om skolan var periodvis ganska tuff. Sommaren var bra men innehöll alldeles för mycket jobb. Hann dock med lite livsnjut då också, med bad, kompishäng och grillkvällar. Augusti var asfint med en hel månads ledighet, fjällvandring, umgänge med Erikas familj och massa sånt mys. September och oktober var helt värdelösa (undantaget den lilla veckan jag och syrran var i Jämtlandsfjällen) pga ovisshet med exjobb, sysslolöshet på dagarna och pengabristen. Kändes som både livet och allt annat var skit just då. Kan ju låta skönt att bara vara i 1,5 månad men inget får en ju att känna sig så värdelös som att som mest utföra någon syssla typ disk, matlagning, tvätt och se på Sex and the City halva dagen. Vidrigt!

 

Det blev bättre när jag började exjobba i mitten på oktober, men hela hösten har väl inte varit någon höjdare. Har tränat hyfsat duktigt och i övrigt chillat mest. Helgen på Gotland var en riktig höjdpunkt! Och jullovet såklart, det är inte slut än men jul med min familj och Erika var supermysigt. Så himla härligt att gå hundpromenader, spela brädspel och vara lite i stallet. Nu väntar en vecka i Gällivare med Erikas familj, vilket lär bli minst lika mysigt.

 

Vad spenderade du mest pengar på? Mat och hyra antagligen... God mat och mycket ekologiskt är viktigt!

 

Vilka sånger kommer påminna dig om 2014?  Här brukar jag alltid svara någon sommarplåga, reccedanslåt osv men jag tror att det sällan stämmer. Jag har dock lyssnat mycket på Gnucci och Miriam Bryant i höst så kanske någon låt med dem då!

 

Vem har du umgåtts mest med? Erika! Men även Emelie, Ylva och Karin iallafall i våras. På hösten mest min syrra (Linde) antar jag!

 

Vart reste du under 2014? Jokkmokks vintermarknad i februari, Kläppen på sportlovet, Gällivare på påsklovet, Hinsnoret (Falun) under sommaren, Gällivare med omnejd i augusti, Jämtlandsfjällen i september, Gotland i november och nu Gällivare igen över nyår!

 

Vad gjorde du på din födelsedag? Fick frukost på sängen av Erika, Klara och Hreinn och var sen på SLU. Bjöd på kvällen hem min familj plus farmor och min farbror Joppe på middag. Supermysig dag!

 

Gjorde någonting dig riktigt glad? Mina vänner, kollegor på Fjällnora och Erika!

 

Finns det något som skulle gjort ditt år bättre? Bättre planering från min sida kring exjobbet, mindre dumma tankar i huvudet och kanske mer pengar att göra roliga saker för! Och att Emelie inte skulle flyttat till Gotland!

  

Vilket datum från 2014 kommer du aldrig glömma? Nja inte just datum men roliga minnen! Alla resor, min födelsedag, vår Gosafest osv.

 

De bästa nya människorna du träffat?  Wirood som jag hängde en del med i våras när vi läste kurser ihop och Erikas klasskompis Anna som jag lärt känna mer och tycker jättemycket om! Och lilla Alma (Sixtens lillasyster) och Edvin (Ankans son) som föddes i år.

 

Vad ser du fram emot med 2015? Att bli färdig med exjobbet, examen, sommar!!! Att må bättre och inte grubbla så jävulskt mycket. Kanske examensfest? Få ett jobb........ Vågar jag inte säga för det känns så sjukt avlägset.

 

Vad vill du säga till dig själv inför 2015? DET LÖSER SIG. Och om det känns skit nu så blir det bättre sedan. Och du har en fantastisk familj och underbara vänner som alltid finns där även när du känner dig ensammast i världen!

 

Puss på alla fina som varit med och gjort mitt liv härligt! 

 

 

 

 Avslutar med en bild från när livet var härligt och vi hade besök av Ankan, John och Edvin och åt soppa och pannkakor.

 


Jinxat bloggande

Hej hopp!
 
Jag tror att jag (med oflit, ska tilläggas) råkade jinxa mitt eget bloggande när jag sa att jag var så jävulskt flitig. Det blev snabbt den största lögnen i mitt liv just nu (tror jag). Det är nu liksom två veckor sen sist? Nåväl, det är ju inte ett problem egentligen! Vad gör ni? Jag sitter på kontoret och lyssnar på Musikhjälpen som startade igår och ska snart göra lite statistik! Ikväll ska jag ner till Stora Torget där glasburen befinner sig i år och titta när Weeping Willows ska spela, det ska bli kul!
 
Annars är det väl en ganska vanlig vecka som pågår, med jobb här på SLU, träning, stallet, träffa kompisar och så jobb på Fjällnora i helgen. MEN! Det är mindre än två veckor kvar till jullov? HUR skönt?! Inte för att jag har en lång och tung termin bakom mig (det är ju trots allt bara en halv termin) men bara för att det är så jäkla mysigt med jullov, ledighet, vinter och familjen.
 
Julen i år ska tillbringas i Uppsala (som förra året alltså) hos mina föräldrar, skillnaden är att i år ska Erika också vara här med oss! Det är första gången hon firar jul med min familj så det känns mysigt. Jag har ju firat med hennes familj för två år sen men hon var för mammig och pappig för att våga förra året, men nu så! (hihi sorry att jag skvallrade, Erika!). Samtidigt ska Erikas föräldrar åka på Helsingforskryssning över jul, så vi ska få låna deras hund medan de är borta. Dubbelt mys under jullovet alltså! Efter mellandagarna åker vi norrut med Erikas päron och är i Gällivare över nyår och Erikas födelsedag. Det ska också bli sjukt mysigt såklart!
 
Här kommer lite bilder på grejs som har hänt sen sist (obs oklar tidsordning):
 
I lördags åt vi (jag, Erika, Klara, Hreinn, Anna & Trasan) pizza och drack Gosa-vin och myste hela natten! Somnade halv sju på söndagmorgonen så det är väl typ det bästa betyget på en myskväll ca någonsin.
 
Har julpyntat hemma! Ska ta fler bilder men denna tog jag för att reta min syrra som är i Moçambique och har det jävligt najs tror jag, men hon fick nog lite hemlängtan och julkänslor av detta så du får se det som en hämnd för alla strandbilder, Linde!
Mamma och jag på Sinterklaas som var den 5:e december, vår holländska högtid där vi har som tradition att alla pysslar en sak, köper en present och skriver ett rim till en person i familjen, så alla får ett paket var. Supermysigt!
 
Tre (skeptiska?) familjemedlemmar myser i soffan under Sinterklaas. Axel (mellansyrrans pojkvän), Erika och min pappa för de som inte vet!
 
Erika har introducerat mig till hennes absoluta favoritserie genom tiderna, Xena Warrior Princess. Coolare brud får man leta efter! Serien har underbart urkassa effekter och en jävligt snygg och cool huvudperson. Se den!
 
Här är lilla Dixie, Erikas familjs hund som ska hänga hos oss under jul! Här är en bild på hur "nöjd" hon var över att ha fått ett nytt täcke.
 
Förra söndagen firade vi den amerikanske högtiden Thanksgiving lite i efterskott. Vår amerikanska kompis Stacy bjöd in till fett knytkalas i 95:an, asmysigt!
 
Jag och Erika är söta samtidigt på bild! I förgrunden syns mitt amerikanske corn bread som jag bakade till Thanksgiving.
 
Posar i hissen på SLU like there's no tomorrow.
 
Fika med Tora har jag också hunnit med! Här dubbel-snapchattar vi :D
 
Allt som allt har livet varit som vanligt, dvs bra och lite mindre bra. Oftast är det ju mindre bra när det regnar ute, när man måste vakna på morgonen och när brödett hemma är slut. Ja ni hör ju... I-landsproblem :)))) Nu åter till mitt kära statistikprogram. PÖSS!