Kioskfunderingar och annat viktigt

Idag på bussen tänkte jag väldigt viktiga tankar. Ett: jag är glad att jag inte har typ E-kupa. Tungt skulle det bli!
Två: att jag stör mig på folk som ser ut som tjejer men är killar och tvärtom. Jobbigt när man inte är tillräckligt liten för att kunna fråga "är du en flicka eller en pojke?"

Sen har jag upptäckt intressanta saker i kiosken idag när jag jobbade. Sockerfria tuggummin är inte kalorifria. Cola light är äckligt. Man kan sno folks colaflaskekorkar för under dem finns koder som man kan byta mot låtar på iTunes att ha i iPoden (ja jag är lydig och laddar inte ner musik).

Imorn ska jag köpa bröd och göra egna toast tror jag (istället för att köpa dyra från kiosken). Och äta max två glassar. Måste lämna pengar hemma!

Nu ska det sovas, upp imorn och jobba.

Bajs

Nu är jag på dåligt humör.

Jag kom in på mitt andrahandsval på universitetet i höst, men det sökte jag bara för att se om jag kom in. Kul att ingen sa att man blev struken från resten av sina val då, och inte kan välja tredjehandsvalet ändå. Jag blir fett pissed på syon om jag inte kommer in på et nu, för nu blev jag ju tvungen att återanmäla till tredjehandsvalet. Fan.

Nu ska jag kolla på Housewives och trösta mig med andras problem.

besatt!

Jag är verkligen besatt av hästutrustning. Tur att jag inte har fått min lön än, annars hade jag köpt allt inne på Sporren.

Det blev bara ett träns, och sen ett vitt schabrak från Granngården. Beställde även en luva som matchar ett schabrak som jag redan har.


Och FYI, den där luvan är lika dyr som schabraket som jag redan har! Haha.

but not an android

Jag är helt slut idag igen, fattar verkligen inte varför. Gick och la mig vid tolv igår, sov sen 8 timmar. Gick upp, släppte ut hästarna och åkte till jobbet. Där spelade jag kort hela dagen, var nästan inga kunder alls idag. Ändå somnade jag nästan hela tiden, sjukt jobbigt. Sen borde det vara förbjudet att jobba i en kiosk när det är dåligt väder, för då hinner man köpa saker och äta dem. Åt tre twix och en magnum idag, fy skäms.

Imorgon blir det iallafall riktig dressyrträning, är fett pepp!

Just ja: igår kväll när jag var i stallet för att kvällsfodra satt världens fetaste padda och råglodde på mig. Inte äckligt. Sen när jag gick hem kom en skitfet svart kart gående mot mig. Jag blev typ rädd. Inte okej?

hejn

Jag borde skriva något på den här sidan. Vet bara inte vad.

Idag har jag iallafall inte jobbat, följde först med Julia till Lurbo och fotade när hon red Bläsen. Sen följde hon med och fotade när jag hoppade lite med Rambler. Själva hoppningen gick jättebra, resten gick väl sådär. Har lite fina bilder på
pixbox iallafall, klicka för att kolla!

Nu på kvällen har jag inte gjort något alls, skulle blivit utgång för att fira Vera men hon blev sjuk så det blir lite svårt då.

Nu ska jag kolla på Desperate Housewives. Tschüss!

Spindelpoker

Har spelat så mycket kort idag att jag är helt snurrig. Vi hade typ tio kunder idag, och tjänade 386,50:- Det är inte mycket ifall ni inte fattar, i lördags blev det runt 18 000:-

Det var alltså typ inget att göra, så jag spelade kort. Och lite mer kort. Och ännu lite mer kort. Jag blev alldeles snurrig. Inte särskilt kul men lättförtjänta pengar iallafall. Så: idag har jag tjänat 900:- på att spela kort.

Tjockiskväll

Den här kvällen/natten har varit en riktigt lugn tjockiskväll. Hyrde två bra filmer, köpte en halvliter Cheesecake Brownie och 200 gram Sourcream & Onion-chips. Lite senare kom Julia över också, hon missade tyvärr glassen eftersom pappa kan vara glupsk som få. Vi kollade iallafall på Vicky Cristina Barcelona och Australia. Båda var jättebra, men Australia var lite väl lång...

Jag ska tydligen jobba imorgon också, pepp pepp. NOT. Och den här gången får jag inte ens ta med en vän.

Nu ska jag sova, ska upp om några timmar så..

heather

Förlåt för ett superlångt inlägg. Kul? Inte vet jag.

Nu har jag bytt färger. Funderar på att fixa ny bild också. Vi får se.

Så där ja

Nu har jag visserligen varit hemma i några dagar men har flängt runt för mycket för att kunna sätta mig ner och chilla vid datorn. Att blogga blir typ alltid det sista jag gör när jag är vid datorn, när jag verkligen inte har något annat för mig. Utom när jag har något viktigt att meddela då.

Iallafall, vi kom hem i torsdags eftermiddag, och det första jag gjorde var att sticka iväg till stallet med Julia, som har varit bäst och tagit hand om min fina pålle när jag var borta. Jag kunde förstås inte låta bli att rida en stund också. Det gick superbra!


Julia är en bra fotograf, hon lyckas till och med få fina bilder med min mobil!

I fredags skulle jag varit med Julia men det blev lite misslyckat för Arnes kompis var sjuk så då fick jag hennes biljett till Harry Potter-filmen. Jag hade ju redan biljetter till den dagen efter, men en gratis biobiljett tackar man inte nej till! Så det blev alltså film då, jag hade sjukt höga förväntningar efter femte filmen som var den klart bästa hittills. Höga förväntningar är kanske ingen bra idé, blev rejält besviken på filmens helhetskänsla. Många delar var sjukt roliga, en del jättesöta, vissa scener läskiga, och på slutet grät jag lite måste jag erkänna. De hade tagit bort en del scener och lagt till en del, men de fick ändå med det viktiga. Ändå var känslan från förra filmen inte riktigt där tyvärr, men det var förstås ändå en bra och sevärd film. Men femman är fortfarande favoriten!

Lördag var det jobb, och eftersom min kollega (alltså förlåt, ordet!!! hahaha) var ledig frågade han om jag kunde ta med en kompis. Sagt och gjort, Julia fick följa med ut till Sandviksbadet i Björklinge. Vi jobbade sammanlagt 10 timmar med att städa toaletter, sälja glass, koka korv och räkna pengar. Efter det blev bio igen. Harry Potter igen med Julia, Tora & Hanna. Mycket bättre andra gången när mina förväntningar var lägre. Garvade fortfarande arslet av mig och blev rädd för liken i vattnet, men grät inte. Tora & jag skrattade istället när vi hörde alla andra böla skithögt. Fick även mina nya röda Converse som Tooticki hade köpt åt mig i New York!

Idag gick jag upp tidigt och släppte ut hästarna, och när jag kom hem hoppade jag i säng igen och sov till 12. Är lite sugen på att hyra film ikväll och köpa lite chips eller B&J's. Vi får se!

Göra ingenting - det nya svarta?

Idag har jag återigen inte gjort NÅGONTING, förutom köpa billiga drycker innehållande OH-grupper.

Tidigt imorgon åker farmor till Spanien och vi åker till Ameland, ön där mormor har en stuga. Dit kommer även kusiner och mormor&morfar. Om det bara kunde sluta regna så blir det säkert kul.

Iallafall, där finns inget internet så jag kommer inte ha NÅGOT att göra om det regnar. Inte ni heller, eftersom jag inte kommer kunna blogga om hur tråkigt jag har. Så bäst för er att ni håller tummarna för bra väder både i Sverige och i Holland, det gör jag iallafall.

varför vill man alltid ha det man inte kan få?

JAG ÄR ARG. Såg en fin sadelgjord med magplatta på tradera som jag ville ha. Fundera lite fram och tillbaka, var lite lagom velig och bestämde mig till slut för att lägga ett bud, den var ju knappast dyr liksom. Registrerar mig och väntar på verifieringsmailet. Och väntar. Och väntar. Och väntar fortfarande. Om 10 minuter är budningen slut så då är det den där skitsidans fel om jag inte får den där sadelgjorden. Visst, jag behöver den kanske inte, men vafan, nu SKA jag ha den bara för att det inte går. JÄVLA SKITSIDA.

(och förresten, jag behöver visst den. man kan ju faktiskt inte ha brun sadel och svart sadelgjord!)

Hanna: vi kommer hem torsdag runt 5. PUSS.

Do the dino

Idag har jag käkat godis, gått en liiiten promenad, käkat pannkakor, suttit inne, ätit kaka, sett Ice Age: the Dawn of the Dinosaurs i 3D, ätit popcorn, ätit godis och gått upp typ 5 kg. Trots denna ringa viktökning en bra dag. Hade dock inte varit lika bra utan värktabletter, så jag kan ju passa på att hissa dem! (Y) för ipren med familj!

Iallafall, filmen var jätterolig (tyvärr inte lika kul som the Proposal, men man kan inte få allt.) 3D-effekten var häftig, men inte värt de extra € 2,50 som vi var tvungna att betala.


Ice Age får 3+, the Proposal får en 4a!

Nu återstår att se vad Harry Potter får för betyg. Jag vet att det är supertöntigt, men det ska bli skitkul att se den nästa vecka!

muzik

När jag var liten var såhär klok.

Nu är jag bara puckad men jag tycker fortfarande lika mycket om Kent och musik i allmänhet, så jag tänkte dela med mig av min underbara sommarspellista till Spotify. Jag kan inte sluta lyssna på den!

Släktträff

Jag är inte mycket för att outa folk på internet, men jag vill ändå visa hur snygg min släkt är. Eftersom vi kollade på South Park igår kändes det här som en bra kompromiss.


Kusinerna, systrarna och jag!

Shopping

Jag har så dåliga rubriker nu för tiden, det är fan sorgligt. Jag borde byta till blogspot där man inte behöver ha någon rubrik. Men det är ingen bra idé, den här bloggen är ju fin. Har haft den sen 2006, och har skrivit mer än 300 inlägg, så det vore taskigt mot litenros att dissa den nu.

Idag har vi iallafall shoppat i regnet med kusinerna, det var mysigt.

Jag fick med mig detta hem:
Stövlar till höst/vinter
Shower gel Raspberry från Body Shop
Parfym & bodylotion, DKNY Be Delicious

Holland!

Nu är vi i Holland. Gick upp 4.15 igår och var i Amsterdam 8.30. Efter typ 4 timmar med tåg var vi i Peize hos farmor!

Eftersom jag är besatt av hästar tvingade jag med mamma & Arne till Divoza Horseworld, Hollands största hästaffär, där jag hade fet beslutsångest. Till slut blev det ett schabrak och en luva, fett nöjd. Rambler kommer bli så snygg!

wihoo

Senare på kvällen blev jag medtvingad till badet. Det var kallt, så vi badade bara ca 5 minuter.

Idag ska vi gå på stan i regnet och träffa kusinerna.

slödag

Blev ledig idag också, bara sådär. Skönt, för det behövdes. Har verkligen inte gjort någon nytta alls idag (förutom när jag var hos hästen, städade åt kaninerna och diskade). Har kollat på One Tree Hill alldeles för länge och nyss somnade jag en stund, riktigt skönt. Är fortfarande trött, men nu är det inte mycket kvar att göra idag. Ska ev ut och bada med Julia sen, och måste ju packa ikväll också för imorgon ska vi upp 4.30.

Nu är det mat, adjö

Ledig

Idag är min första lediga dag på 4 dagar, haha. Men det är sjukt skönt, är helt slut efter veckan. Mina fötter blir helt döda av att stå i kiosken hela dagarna.

Jag är fortfarande alldeles för trött för att göra saker egentligen, men inte fan kan jag sova hela dagen? Nu ska jag till stallet, sen till Julia, sen till Anna, och sen blir det nog bio med Anna och Vera. Tror jag, jag kommer inte orka utgång idag iallafall.

Nu ska jag sluta lata mig, ska åka till pållen en sväng.

sextusensexhundrasjutton

Så mycket kommer jag ungefär tjäna på 6 dagars jobb. Spain here I come!

Kvällen skulle ha spenderats med Anna och Vera, någonstans på en uteservering eller krogen om man kom in någonstans. Men jag var puckad och glömde leg så det sket sig totalt. Får bli imorgon istället, då är jag ledig!! Ska ta en ridtur, och sen ska jag till Anna. Sen blir det mat på stan med A & V, så får vi se vad det blir sen. Jobb söndag iallafall, är inte så taggad, för mina fötter är döda efter 4 dagar i rad.

Idag

Den här veckan har jag tjänat typ 3400 spänn, fyfan vad det är värt att jobba. Måste sluta innan det blir mer än 18200 bara, så jag slipper skatten. Eller vafan, jag VILL ju ha så mycket pengar. Krogen blir billigt då, jag kan sluta vela och köpa tre schabrak istället för att välja, och sist men inte minst jag kan sticka till Spanien med Anna!

Jobbet är najs! 10-19 är väl inte det underbaraste, för jag sticker hemifrån vid 8 och kommer hem vid 21, men skare va så skare. Vi skurar skit i en timme först, och sen öppnar vi kiosken där vi säljer glass i stora lass, lite körvar me' brö' och sånt. 50% på allt i kiosken är värt, mitt mål är att prova alla sorters glass. Hittills är favoriterna Nogger Mint och Solero Berry Berry. Sen drar vi igen kiosken vid 19, och då blir det till att räkna pengar, skriva ut kvitton och få allt att gå ihop. Skojigt skojigt!

Så kom och hälsa på mig i kiosken vid Sandviksbadet i Björklinge!

Igår

Sådär, nu kommer update om igår kväll. Hade ringt till en massa folk hela dagen, för att Rambler och Nisse hade blivit uppkäkade av mygg på betet så de kunde inte vara kvar. Jag försökte allt möjligt för att få tag på Karin, en box eller något. Till slut blev det så att jag fick rida hem honom. Hade på flugpannband, flugtäcke och 1000 liter flugmedel och trots det blev vi typ uppkäkade.Första biten ville Rambler antingen trava eller stå still, så jag fick både hoppa av några gånger och be en cyklist om hjälp. Tur att hästen är så korkad att det går att backa honom förbi läskiga saker! Efter halva vägen blev det motorstopp och jag fick gå resten av vägen.

Så efter 1,5 timme var både han och jag uppkäkade av mygg, svettiga och utmattade. Fy fan vad jag är less på mygg!!

Näej nu JÄVLAR

MYGGJÄVLAR DÖÖÖÖÖÖÖÖ.

Är så sjukt lack på mygg att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Spruta med DDT känns inte långt bort!!!!!


Skriver om dagen imorgon, MÅSTE sova nu. Ska upp och jobba om 6,5 timme, wihooo!