Efter en bättre helg kommer en sämre måndag

Visst är det alltid lite jobbigare med måndagar när helgen har varit sådär supermysig och trevlig att man helst vill ha en helg till på en gång? Så kändes det imorse i alla fall, när klockan ringde orimligt tidigt och det verkligen stormade ute. Jag snoozade och snoozade och snoozade lite till, gjorde frukost i zombietakt och åt ännu långsammare. Kom inte hemifrån förrän vid 10 fast jag gick upp vid 8... Och preciiiis när Erika och jag kom utanför dörren så började det regna. Så himla mysigt! Så vi fick cykla åt varsitt håll i storm och regn, yes!!!!
 
Nåväl, helgen var ju det roliga i denna historia. Erika, jag, Elin, My och Ylva åkte till Visby och hälsade på Emelie & Ladbon som bor där nu. Så himla värt! Erika och jag bodde på hotell dessutom så det blev en superlyxig helg med uteluncher, fika, julmarknad, hotellfrukostar, pizzaätande, öldrickande och dartkastande. 
 
Emelie photobombar när jag försökte fota ljusfestivalen i Almedalen. Kortet blev så mycket bättre plötsligt!
 
Jag och Erika som cyklade runt för att hon hade ont i foten :( men hon var glad ändå!
 
Emelie och Elin på creperian där vi lunchade
 
Promenerar lite
 
Hotellfrukost & skeptisk Erika
 

Kroppen! Ska du bli sjuk? Svara ja/nej/kanske

Hej!
 
Jag har alltså nån "kul" känsla i kroppen, som att den är på väg att bli sjuk. Jag blir inte så ofta sjuk på riktigt med feber osv men ont i halsen, snorighet, trötthet och sånt råkar jag ut för. Nu har jag sen igår eftermiddag pyttelite ont i halsen och huvudet så jag fegade och avbokade dagens lunchträning och ska väl äta extra mycket frukt, men jag vill inteeeee!! Hatar ont i halsen mer än feber. Jag har inte tid att vara sjuk för jag måste vara i labbet varje dag oavsett om jag är frisk eller sjuk... Och i helgen ska vi till Gotland och då är det ju lite roligare om jag är pigg och pepp? Kom igen kroppen kämpa nu!
 
Annars då? Erika och jag ska på bio ikväll med Linde & Axel och se Hunger Games: Mockingjay del 1, så det är jag pepp på! Dels för att filmen lär vara spännande och dels (framförallt!!) för att man kan äta massa godis, popcorn och varma chips då. Älskar mat och godis <33333 Jag är en sån gourmand!
 
Haha så ful! Men försöker skjuta bort bakterier och virus!
 
 
P.S. Har blivit en sån Blondinbella? Whaddup med att uppdatera varje dag? Har inte ens nåt att säga? Nåväl det lär ju vara ca 2 dagar till så :)))

Listdags igen!

Hittade en lista som jag tänkte fylla i istället för att jobba med min masteruppsats!

När vaknade du imorse?
Väckarklockan ringde 06.30 första gången och jag snoozade bara en halvtimme innan jag gick upp!

Vad var det första du tänkte när du vaknade?
"Aaaah vad gött att jag kan snooza så länge!" Men en halvtimmes snoozande går ju alldeles för fort i morgontröttman :(

Har du ringt nån imorse, vem och vad sa ni?
Nä jag är inte så ringig

Vilket humör är du på?
Lite trött och seg men på rätt bra humör.

Har du ont någonstans?
Ja lite i ryggen pga min kassa arbetsställning.

Om du fick välja vad som helst att äta just nu, vad är du då sugen på?
En riktigt god pastasallad med mozarella och soltorkade tomater hade inte varit fel!

Vad köpte du när du drog ditt kort senast?
Vem drar ens kort nu för tiden? Handlade lite yoghurt, frukt och pasta igår på ica iallafall.

Vilken var den första hemsidan du gick in på på internet idag?
Facebook..

Vad ska du göra ikväll?
Laga mat, äta maten och chilla i soffan och kanske kolla på Xena warrior princess (Erikas all time favorite som jag äntligen har gått med på att se)

Vilken är den första låten du sätter på idag?
"Always in my head" med Coldplay. Upptäckte imorse att de hade släppt ett nytt album!

Vad tycker du om din blogg?
Jag gillar den, men den är väl samtidigt lite töntig. Men det är kul med alla gamla minnen och sånt som finns kvar!

Vad gjorde du för exakt en vecka sedan, den här tidpunkten?
Jag satt nog i samma stol på samma kontor och läste bloggar eller nåt sånt!

Tror du att du kommer få en komplimang idag, för vad?
Ja, om jag gör lasagne till middag kommer Erika berömma den!

När fotade något senast, och vad?
Igår eftermiddag. Allt gick åt helvete i labbet så jag dokumenterade en bägare med Daphnior som låg och flöt istället för att simma omkring.

De bruna små prickarna är alltså mina vattenloppor som inte mådde så bra.

Har du gjort av med pengar idag, på vad?
Nej (inte än)

Om du sträcker ut ditt ben rakt ut, vad snuddar du vid då?
Väggen och en sladd från datorn.

Vad har du på dig idag?
Jeans, bruna skor, tshirt och en röd Houdinitröja.


Kul lista va! Nä, kanske inte. Men den fördrev tiden en stund så nu är jag berättigad att gå på lunch :))))


Att förtränga det jobbiga

Ni vet att november ofta känns som den allra sämsta månaden på hela året? September är det fortfarande mysigt att det blir lite kyligare och man känner sig pepp på stickade tröjor, mysiga koppar med varm choklad och brasor? Under oktober är det fortfarande mysigt ute, med gula löv och svampplockning och den enda koppen varm choklad som blir av på hela hösten. Jaha, sen kommer november. Den fina hösten är slut, det man ser framemot med hösten har varit, (min födelsedag har passerat), det regnar, det blir vintertid, julen känns en evighet bort samtidigt som man knappt minns hur man någonsin kunde gå i shorts i det här jäkla skitlandet för bara några månader sen? Då är livet lite extra jobbigt. Man känner sig lite deppig.
 
Ja men exakt där är jag nu. Jag längtar till jul men det känns fel att tjuvstarta med julmusik, julpynt och och annat som hör december till. Då får man istället försöka hitta på lite annat som faktiskt är roligt på riktigt, för att överleva. Det är helt okej att gå ut och ta en fika på stan flera gånger i veckan, att beställa hämtmat en gång i veckan och typ laga den maten man faktiskt är sugen på istället för den maten man "borde" äta.
 
Såhär kan man göra! OBS att jag inte är en novemberlycklig person (eller jag är ju inte deppig men jag försöker liksom inte låtsas vara en lycklig guru):
 
Man kan bjuda över kompisar på mat och sällskapsspel! Behöver inte vara långkok som palt som vi gjorde igår, även nåt vardagligt som typ korv stroganoff är ju helt klart godare med trevligt sällskap! Och Settlers gör alla kvällar bättre.
 
Man kan mysa under en filt med iPad-spel och ett gulligt marsvin.
 
Gå ut och äta är ju det mysigaste!! Här är vi när fars dag firades. Pizza och vin är alltid rimligt.
 
En kopp te med en person man inte träffat på länge är ju hur fint som helst!
 
Alltså jag låter som en levande klyscha!!! Men ärligt, livet blir ju så mycket bättre om man planerar in saker som är roliga på riktigt. Jag ska i detta nu styra en tv-spelskväll på onsdag och sen försöka få någon att gå och fika med mig nån gång i veckan. Och nu i helgen ska vi till Gotland och hälsa på Emelie!! LYX!
 
Nåväl slut på klyschiga tips! Ge mig gärna tips på annat som jag borde göra mer. PUSS!
 
Jo juste! Ett tips till! Lyssna på bra musik som du typ längtar till att lyssna på, eller ännu hellre poddar (som jag har upptäckt för typ tre veckor sen). Karin & Saras podcast är sjukt bra! Och se tv-serier!
 

Nya håret och lite annat

Hej!
 
Jag var ju och skulle lämna in min cykel i stan i tisdags, minns ni? Och gissa hur bra det gick! 
 
 
....
 
 
...rätt gissat! Skitkasst! Jag frågade en här på SLU hur lång tid det tog att gå till stan, han trodde 40 minuter så jag tänkte att jag går en timme innan så har jag marginal... Så jag gick härifrån vid 16 och skulle vara hos frisören vid 17, och tänkte lämna in cykeln innan det och hämta ut den vid 18. Jääävligt optimistiskt av mig, helt klart! Det tog nämligen ganska exakt en timme att ta sig till stan (och då cyklade jag vissa bitar för jag var så stressad, trots platt framdäck). Fick hetsa till cykelaffären som tydligen stängde fem?! Och klockan var typ tre minuter över fem när jag kom dit?! Kul :))))) Gick sen lite lätt försenad och svettig till frisören men det var trevligt som alltid och det är ju kul att fräscha till håret! Fick åka buss till stan morgonen efter och lämna in cykeln och hämta den eftermiddagen därpå, så det blev bussåkande en dag till. MEN nu är cykeljäkeln *peppar peppar* fixad och jag slipper slösa mer pengar jag inte har på bussen. 
 
Här följer orimligt många bilder på min nya frisyr iallafall!
 
Erika och jag i våra nya mössor som vi fått av hennes föräldrar! På dem står det "Sjungberget 67° nord". Sjungberget är alltså byn där Erikas föräldrar bor!
 
Seriös smygselfie på kontoret från alldeles nyss
 
Hiss-selfie från igår!
 
Och ja, ni ser rätt! Rakluggen från 2009 är tillbaka! Ellens (frisörens) idé men jag var ändå pepp. Gillade raklugg massor förut när jag hade det (hade väl det från att jag var 15-19 år ungefär...) så varför inte köra igen liksom?
 
Nu ska jag försöka arbeta lite här! Puss!
 

Bra vs dåligt

Guess what? Idag händer en bra sak och en dålig sak! Jag börjar med det dåliga:

MIN CYKEL! Skulle pumpa däcken i lördags när jag var på SLU för det finns en sån här bra tryckluftspump, men då åkte all luft ur däcket trots att jag provade två pumpar. I söndags tog jag med min egen cykelpump för att fixa till det men märkte då att ventilen är borta och det är därför det inte funkar att pumpa in luft i däcket... I måndags/igår åkte jag alltså förbi Classe på vägen hit för att köpa en ny ventil och på så sätt fixa det själv men tror ni inte ventiljäkeln var för liten?! Blir typ förbannad av att tänka på det... Så idag måste jag ta tag i skiten för annars kommer jag bli pank och UL tjäna storkovan på mitt bussåkande... Jag ska alltså ta cykeln under armen (typ) till stan och lämna in den. Det är bara det att lär ta minst en timme att promenera till stan... och jag har ont i benhinnorna :)))))) förstå lyckan i det! Men fan vad skönt att kunna cykla och slippa busshelveten sen.

Det bra: jag ska ÄNTLIGEN klippa mig idag! Ni som har träffat mig/sett mig på bild sista tiden vet att det är på tiden. Luggen är lång och klippt i etapper (Erika....) och det är slitet och visset så det ska bli sjuuuukt najs!
 
Stelt smajl och fult hår i hästsvans på kontoret!
 
Puss!

P.S. Tips om hur man blir en morgonpigg människa mottages tacksamt. Även tips om hur man blir effektiv och inte lat. D.S.

Födelsedag och annat skojsigt!

Hej alla mina trogna bloggvänner!
 
Vet ni en sak? Förra veckan fyllde jag år!! 
 
Klart ni vet det, alla är ju vän med mig på facebook alternativt var på födelsedagsfika hemma hos mig då! Det var iallafall en jättejättemysig dag som jag ska berätta om snart! Först måste jag nämligen berätta vad som hände dagen innan, alltså onsdag den 29:e. Jo! Erika och jag var på Ica och handlade mat inför att familjen skulle komma på födelsedagsmiddag dagen efter och där träffade vi Klaras pojkvän Hreinn som var sällskapssjuk så vi hängde med honom, men det verkade hela tiden som att Erika hade bråttom hem. Lite konstigt tyckte jag men det är ju inte jättekul att vara på Ica väst samtidigt som hela världen är där så jag tänkte inte mer på det. Sen kom vi hem och jag började baka matmuffins till dagen efter. Erika hade precis gått in på toa när det ringde på dörren?! Jag ba shit, vem kommer?! Och Erika svarar: ingen aning, du får öppna! Vilket ju är rätt skumt för hon brukar bli skraj när nån ringer på och typ slänga sig under sängen, släcka lamporna och stänga av musiken med en hemlig fjärrkontroll (typ) och låtsas som att hon inte är hemma. Nåväl jag öppnade iallafall och där stod Simon och Stacy!!! Det är alltså våra gulliga grannar (Stacy går i Erikas klass) som kom och sjöng för mig?? Blev så himla glad! Stacy hade gjort egen chocolate brownie sundae (så sjukt gött) och jag fick en jättefin bok i present!
 
Efterrätten som Stacy hade gjort. Brownie i botten med chokladtäckt glass ovanpå och sen grädde och strössel. Förlåt om jag frestar er nu, jag sitter iallafall här och dreglar för fullt pga minnet.
 
Boken jag fick! En stor tjock bok med massa biologiteckningar från 1600-talet. Sjukt vacker!
 
Själva födelsedagen då! Jag blev väckt av Erika, Klara och Hreinn som kom in och sjöng och hade med sig frukost på sängen och tårta! Så himla mysigt. Fick fina presenter och god frukost och choklad-prinsesstårta! Helt klart bästa sättet att starta dagen. Sen cyklade jag bort till SLU, hade möte med min handledare och labbade lite. Hade en mysig lunch också (luncherna brukar vara lite stela för jag känner ju ingen knappt) och smet sen hem runt två, och på vägen hem pratade jag med min bästis Emelie som har flyttat till Gotland :(((( men det var mysigt att prata!
 
Väl hemma möttes jag av en röjande Erika och ett till paket som innehöll en suuuuuperfin oljelampa, ska fixa bild på den sen någon gång. Jag hjälpte till med röjet och matlagning och så duschade jag där nånstans också och precis när jag kom ur duschen ringde det på dörren igen? Hjälp liksom! Det var "bara" Majo som var tidig så då fick jag kökshjälp medan Erika cyklade iväg och hämtade sushi. Sen kom Linde och Axel och lite senare även mamma, pappa, min farbror Joppe och farmor! Vi åt massa mat, jag öppnade massa paket och vi fikade tårta och bullar. Allt som allt en supermegamysig kväll! Tack igen alla! 
 
Jag och mina Daphnior i hissen på väg ner till källaren där de bor.
 
En mysig syn när jag kom hem. Buketten som jag fick av Erika, den fina kopparlyktan jag fick på morgonen, grattiskort från släkten och ett stort paket innehållande oljelampan.
 
Kvällsmys :)