Dipp

Oj, jag hann inte skriva i fredags och plötsligt försvann typ hälften av läsarna. Hälften följer mig på Blogkoll (jag vägrar fortfarande säga bloglovin'), så det är väl inte så konstigt.

Klockan är 16.35 vilket innebär att jag har varit vaken i ungefär 12 timmar och 25 minuter. Då borde det ju vara dags att lägga sig snart va? Tyvärr går det inte för jag måste ju rida ikväll ändå. Jag följde alltså med Elin och Mille på tävling idag, de var så duktiga! Ska försöka fixa fram en bild sen.

Nu

Jag har haft en mysig dag i stallet, Rambler lika fin idag! Hoppas verkligen det håller i sig!

På kvällen utemiddag på thairestaurang med familjen, sen gick mamma & jag på bio och såg An education medan pappa och syrrorna var på Amanda Jenssen-konsert. Filmen var iallafall riktigt bra, rekommenderas!



Nu blir det en dejt med kudden för imorgon ska jag vara i stallet vid 5, jag ska nämligen följa med Elin och hennes shettis Mille på körtävling. Det ska bli kul, men jag är inte pepp på att gå upp vid 4 direkt...

Good day: friday

Försova sig är väl inte jätteparty men ganska skönt om det visar sig att man inte har missat något viktigt när man kommer till skolan. Sen är det sååå värt att åka till stallet med Anna och rida Jolly & Rambler, Anna har inte ridit på nästan 3 år så det var verkligen dags igen. Det gick jättebra för henne! För mig gick det också bra, Jolly var väldigt fin men Rambler var finare än fin, jag tror att han aldrig har gått så bra med mig någonsin. Helt otroligt, jag ville inte sluta rida!

På kvällen blev det tentafest, förfest hos mig och sen Värmlands (ovanligt va?). Det var GRYMT!

Typiskt min otur

Imorse var jag för ovanlighetens skull i tid till skolan - trodde jag. Skulle in i cykelförrådet och hämta cykeln, men när jag ska ut lyckas jag inte öppna dörren för låset är så trögt. Stod och försökte i flera minuter, till slut fick jag hoppa ut genom fönstret och låsa upp utifrån med nyckeln. Snacka om förstörd morgon!!

Att min nya kurs dessutom verkar bli den längsta två-och-en-halvs-veckorskursen nånsin gjorde inte dagen bättre. Sen skyndade jag mig hem iallafall för att laga mat åt två kompisar som kom på besök. Och vilka snälla kompisar sen! Båda hade ätit hemma innan FAST vi hade bestämt att vi skulle äta hos mig. Verkligen snällt!

Sen gick vi ner på stan en sväng där det fanns sjukt mycket fina kläder. Ge mig pengar NUUUU tack!

(kompisarna var Hanna och Tora, om någon känner sig manad att sticka hem till dem och klå upp dem - kontakta mig!)

Öl?

Nu är jag hemma igen. ovanligt tidigt för att ha varit ute och druckit öl. Men jag har ju varit up and running sen klockan halv 7 imorse, så det är väl inte så konstigt att man är slut. Det blev iallafall lite öl, cider och drinkar på Orvars med skönt folk från klassen. Min klass är verkligen bäst! ♥

Nu ska jag hoppa i duschen och sen hoppa i säng. En annan som hoppar hit och dit är Pancakes, jag fattar inte grejen? Hon rusar hit och dit i hela buren, man kan ju tro att hon har druckit öl och inte jag. De har iallafall fått städat och fint hos sig, och jag flyttade på vattenflaskan. Nu äntligen verkar de fatta hur den funkar..? Smarta små djur. Eller inte.

Friiiiiiii!

Jag har skrivit tentan så nu är jag friiiiii! Iallafall tills imorgon, då börjar nästa kurs. Jag hade som vanligt inte pluggat tillräckligt mycket, men det fina med en tenta med mycket räkneuppgifter är att man kan låtsas veta vad man gör och bara räkna ut något genom att följa en formel från formelsamlingen. Det gick iallafall helt okej, jag tror jag klarade mig.

Efter tentan hade vi förtjänat något roligt så typ 8 pers från klassen drog till ÖG för att äta lunch, mycket trevligt förutom att det var kallt som fan (mina händer är fortfarande kalla) och att det tog typ en timme innan jag fick min mat, så alla var typ färdiga när jag började äta. När jag kom hem kändes det helt konstigt att sätta sig vid datorn och INTE känna att man borde plugga. SKÖNT!

BÄST (länk)

I'm screwed

Jag visste innan jag började den här kursen (Grundläggande kemi) att det skulle bli svårt, mycket och jobbigt. Det var därför jag bestämde mig för att börja plugga i tid. Varför kan jag aldrig göra som jag säger åt mig själv? Jag fattar ju själv att det är mycket skönare att plugga någon timme varje dag än att sitta och stressa ihjäl sig en dag före tentan. Om jag har kvar min vanliga tur ("skicklighet" menar jag såklart....) så kanske jag klarar den ändå, men det vore skönt att inte sitta och hoppas varje minut innan man får tillbaka tentan. Jag ska försöka komma ihåg det till nästa kurs.

Nu: tillbaka till entalpi, orbitaler och syra-bas-titrering. Blää!

Vad man gör om man är dum

Om man sitter inne med en dunderförkylning, det är tjugotre minusgrader ute och har en kemitenta om mindre än två dygn så ska man INTE:
- kolla på Fridas Facebook-bilder från hennes år i USA
- kolla på tävlingsbilder
- tänka sommartankar

Jag gillar verkligen snön, det är hundra gånger bättre än lera och regn, men INGET klår ju sommaren. Herregud vad jag längtar!!!

Men suck. Igen?!

Ibland är mina marsvin lite jobbiga. De gömmer sig så att man nästan inte hittar dem. Hittar ni Pancakes?

Ursäkta min fjortispose, men min näsa är någon slags scharlakanröd färg som ni helst vill slippa se.

Edit: nu sitter hon på min rygg och jag får inte ut henne. SUCK.

Laddar...

Laddar med en Vitamin Well Focus för att jag ska kunna koncentrera mig på kemin. Om det funkar vet jag inte än, men bra god var den iallafall. Jag drack hela på typ 5 minuter, ganska bra för att vara mig.


Orka

Usch vilken seg dag, har inte fått något gjort och har dessutom åkt på en fet förkylning. Hade ont i halsen typ hela förra veckan, det är borta nu men nu är min näsa som en läckande kran istället.. ew!

Jag sov hos mina föräldrar så jag satt och segade med syrrorna i morse, de jäklarna har ju sportlov. Inte okej! Så det var inte konstigt att jag inte fick något gjort, det är svårt när det finns roligare saker som dataspel och tv-serier som stör. Nu är jag iallafall hemma igen, har precis matat mina hungriga marsvinsbebisar. Nu ska jag springa till Ica och handla lite mat, sen SKA jag plugga. Inte pepp!

Take me down to the paradise city


Ett år sen nu. Take me back there!

Horselife

Idag har jag varit en riktig hästnörd, jag har ridit två hästar och kört en halv (en shettis alltså). Mycket kul, men jävligt kallt! 15 minusgrader är inte okej om det samtidigt blåser isvind. Tur att det iallafall var sol ute!

Först var jag alltså uppe på Lurbo med Elin och hennes shettis Mille. De ska tävla nästa vecka och jag är groom, så vi övade lite på programmet (dressyrkörning) och jag fick också köra. Det är verkligen jättekul, synd bara att man blir så helvetes kall efter bara några minuter.

Sen red jag ut en sväng på min fina Skramblerpojke, han var pigg som attan så det var tur att det var så mycket djupsnö som bromsade honom lite. Då jobbade han på bra med sin rygg istället, nyttigt för honom alltså. Det är också bra för hästar som är lite tjocka (som Rambler ju är) att jobba i djup snö, högt gräs eller över bommar, då det stärker magmuskler och bantar dem lite extra.

Sist men inte minst var Jolly, Fridas foderhäst. Honom red jag på ridlektionen för Alex, det gick helt okej men det finns mycket att jobba på. Det var inte helt lätt!

Vi hade även årsmöte uppe på Lurbo för ungdomssektionen idag, jag ska fortsätta vara kassör där. Det kommer bli ett bra Lurbo-år med många roliga aktiviteter!

Inflyttningsfest

Jag hade inflyttningsfest hos mig igår. Det var grymt kul!
Bilderna får tala.

Sofia & Emma

Anna & Astrid

Sen ville inte datorn vara med mer. Fler fina bilder finns på fejan!

Musik i mitt hjärta

Lyssnar på Regina Spektor - The Call och tänker tillbaka på Teneriffaveckan, som är ganska exakt ett år sen. Åh vad jag vill tillbaka! Det är så underbart med musik, om man spelar en låt mycket ett tag så kopplar man den till ett ställe, eller vad man gjorde när man lyssnade på den. Coldplays album Viva la Vida påminner mig om Twiligtböckerna, eftersom den skivan spelades på repeat samtidigt som böckerna sträcklästes förra vintern.

Iallafall, ett musiktips som kanske kommer påminna mig om kemitentaplugg eller nåt annar obehagligt inom kort:
Regina Spektors nya album Far. Sjuuukt bra!

Nu kanske min paj är klar. Ska kolla! Tschüss.

HUNGRIG

Just nu är jag sjukt HUNGRIG, för den som ville veta. Har inte ätit sen kl 12 (förutom ett äpple och en kaka), men som tur är står en paj i ugnen och jag ska snart steka lite potatis till. Fattar bara inte riktigt varför jag ställde mig och bakade broccolipaj när jag kom hem vid 8 och var sjukt hungrig? Det är ju då man ställer in en matlåda i micron... eller? Nej inte jag inte!


Ska bli gott!

En hälsning från Pancakes

Pancakes sitter i mitt knä och darrar, men jag vet att hon egentligen helst vill blogga så hon får väl det då.

eaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaae%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%HHHHHHHHHHHHH

Sen började hon snacka med Flapjacks och visa tecken på självmordsförsök (dvs försöka hoppa ner från fåtöljen) så då fick det räcka. Nu sitter hon i min nacke med sina små klor, inte jätteskönt.

Idag har jag iallafall varit i skolan och i stallet, red ut en sväng med min fina pålle och avslutade med lite skrittjobb i paddocken. Riktigt fin var han (Skrambler alltså)!


I Frösåker på dressyrtävling, aug -09.

Here comes the nerd

Det gick inte att logga in på bloggen på hela kvällen igår, så det blir ett nördinlägg nu istället. Jag är två sorters nörd, hästnörd och naturnörd, men det blir inte så kul att läsa ett nördigt inlägg om naturvetenskap så det får bli ett om hästar istället - självklart om utrustning.

Detta är vad jag verkligen vill ha!

Schockemöhle Coach Logo schabrak - väljer mellan det bruna och det lattefärgade, även om de andra är riktigt fina också.


Träns från Hööks - helst i brunt men det blir nog ett svart, beror på färgen på nya sadeln.


Kingslandjacka - antingen röd eller klassisk svart. Klicka för större bild!


Benskydd från John Whitaker. Klicka för större bild!


Schabrak + luva - Glen Gordon


Täcke Rambo/Horseware Newmarket

A monday remains a monday

Vissa dagar är ganska bra, men ändå aldrig riktigt. Ni vet vad jag menar. Jag menar måndagar.

Även om man har söta vänner, en helt okej skoldag, fina marsvin, god middag så är det inte riktigt bra. Man glömmer vantarna när det är tio minus, man står och svamlar på redovisningen.. ja alltid är det något.

Nu har jag kollar klart på min Grey's Anatomy-box och det är sorgligt, slutet på säsong 3 är inte det bästa även om Grey's alltid är bra. Nu tror jag att jag ska slänga ihop ett riktigt nördigt inlägg till eftersom gnäll inte faller alla i smaken, sen blir det nog en dejt med kudden. Gött!

Amazing horse

Ridning är så himla kul ibland! Jag älskar verkligen min ridgrupp, Lurbos fina hästar, min ridlärare och framförallt min egna fina lilla hästskrutt! Jag var och pussade på honom lite och sen gick jag med Frida och hennes häst Jolly upp till Lurbo för att rida lektion. Jag fick rida Bollen, det gick väl inte så jättebra men det var väldigt kul och lärorikt, men också sjukt jobbigt. Synd att inte alla har en ridlärare som Alex, det skulle alla behöva!

Och för att liva upp inlägget lite kan ni få se en grym film som alla kommer gilla, vare sig man gillar hästar eller inte.

Och ja, jag vet att den inte är särskilt ny men den är fortfarande grym.

En hälsning från Flapjacks

8u´mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm'''''''''''''''''''´hhppppppöh-åååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååå55555555555555555555555555555555+öö´l









k9'kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkdg´6opppf6doyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy,


Lite som en barnteckning med bara streck. Men så är hon ju bara en unge också!


Myskväll

Jag och Majo har myskväll - med sjukt goda tacos, enorma semlor, godis och Sagan om ringen. VÄRT! Det behövdes efter en lång jobbdag. Även om jobbet är ganska kul hade det varit roligare att vara ledig idag, för då hade jag kunnat stanna längre på Straffsparken. Jag gråter inombords när jag ser alla fula fyllebilder på fejjan och jag önskar att jag hade varit med på bilderna och varit ful.

Iallafall, så här mysigt har jag och Majo!


MORR

HATAR verkligen att behöva gå hem tidigt från en av årets bästa fester TIDIGT (dvs jag kom hem för 20 min sen) för att jag ska jobba imorn. INTE VÄRT.

Straffsparken 2010 - så mycket roligare!!!

Nu ska jag gråta, sen sova, sen jobba. Mycket synd!

Sämst

Jag har ont i halsen och är fortfarande inte klar med mitt arbete. Jag har 1 timme och 38 minuter på mig att skriva klart det. Jeeej...


Ett litet svin som fortfarande får plats i en hand...

...och ett svin som inte riktigt får plats i en hand.

Borde...

...träna. Är helt slut för jag har inte tränat sen i fredags.
...sova. Är helt slut som sagt, känns som att jag håller på bli sjuk men det går inte för sig.
...skriva mitt abstract. Det ska vara inne ikväll, men jag måste hinna med en massa annan skit med.
...skärpa mig, inte ha så dålig humor, sluta trycka i mig två semlor på raken, inte köpa så dyrt bröd... LISTAN ÄR SJUKT FEKKIN' LÅNG!!!!


SJUKT DYRA

Intelligenskvoten är hög

Jag är verkligen bright ibland. Jag undrade VARFÖR jag hade ont i halsen. Kom sen på att det var sommartema på duggafesten i måndags, och det var väl inte jättevarmt ute direkt.

Sen undrade jag varför min högra hand är stört torr medan min vänstra bara är lite normaltorr sådär. Sen kom jag på att jag är högerhänt.

Ibland lyckas jag!

Låga krav

Jag är så jäkla trött att jag har kul åt sånt här. Och jag vet att den är gammal.

Fler roliga företagsnamn finns
här.

För mycket

Jag är lite efter, jag vet, men just nu har jag verkligen inget att göra (okej, inget jag vill göra) så då klagar jag lite. Först ny design på blogg.se och nu fejsbok! Jag klarar inte det här!

WTF!!!

INGET nytt Desperate Housewives idag heller! Grrrr

Igår var det duggafest hos Emelie, det var kul.

Nu gör jag pannkakor för det är godare än soppa.


Random bild får representera dagen.

Deg

Rubriken handlar tyvärr inte om pengar.

Den handlar om... mig! Oväntat, huh? Men den handlar framförallt om lilla Pancakes, som satt i Annas famn i typ en timme och myste, som en varm och go liten deg. Flapjacks var vild och knäpp, hon ville inte sitta still utan bara rusa in i min urringning, ärm eller armhåla.

Imorse hade vi en fruktad dugga, men jag tror faktiskt det fick bra. Skön känsla, att vara färdig och NÖJD med en uppgift. Det var ett tag sedan! Efter skolan blev det lunch på ekocaféet med mamma, mormor & moster. Mormor och min moster har varit här sen i torsdags och åker hem idag, så jag passade på att umgås lite med dem. De andra var tydligen också sällskapssjuka för efter lunchen var de kaffesugna så då gick vi till Ofvandahls och tog varsin kaffe och minisemla. GOTT!

Ja ni ser vad jag har tjockat mig idag - jag börjar också bli som en deg, men en mindre mysig variant. Vore fint att vara lika rund och söt som Pancakes!

Sun




Är de inte fina?! Flapjacks är sprattligare än Pancakes, även om det ser ut att vara tvärtom. Pancakes är tjockast!


Flappie




Kolla 1:50 så ser ni Flapjacks!

Flapjacks & Pancakes


Lille Flapjacks...

och lille Pancakes har nu flyttat in! För tillfället är de väldigt blyga, men det blir nog bättre. Nya bilder kommer snart :)

Jag är äcklig

Jag sitter på mitt nystädade rum, nyduschad och fräsch och ska snart äta en fräsch sallad och dricka fräscht vatten till. Har precis tränat också, jag är så fräsch!

Ehm...

Jag sitter alltså på mitt stökiga rum, och har inte duschat efter träningen än. Har inte pallat springa till ICA för att köpa mat heller. Och inte blir det en fräsch sallad till mat.

Och förresten, rubriken har inget med inlägget att göra. Eh..?

Did you see that Roos outside Walkabout, throwing up all his dinner?

Astrid tipsade om en bra sida som skrev bra saker om henne.

Jag gick in på sidan ifråga, och sökte på mitt namn och fick definitionen:
"South African slang for someone who is obnoxious and rude, and can't hold their drink"

It made my day, really.

Vissa dagar vill man bara hoppa över

Sådana dagar när man kemilabb från 10-17 men inte fattar mer än en femtondel, för att man jobbar med en person som är så smart att den personen inte riktigt fattar att alla inte är så smarta.

Sådana dagar när man stressar från labben för att hinna till US-mötet i tid, bara för att upptäcka (när man nästan har stressat färdigt) att det inte är något US-möte.

Sådana dagar när man var på väg att bli glad igen efter allt tråkigt, och sen kommer det tråkiga tillbaka och resten av dagen är förstörd.

Det är bara sådana dagar som bussen är tio minuter sen när man precis har spurtat järnet för att hinna.

GAAAH

AAaaargh! Jag måste bara få avreagera mig lite!
JÄVLA KEMITERMINHELVETE CKU&€(LOÅ=()(&%#!Q€REXYT()?=)?^L*ÄKLIGHUYF

Förklaring

De som inte känner mig vet inte att jag är en tv-serienörd. De som inte själva är tv-serienördar fattar ändå inte vad jag menar med marsvinsnamnen Pancakes & Flapjacks.


Detta är Summer från OC - med kaninen Pancakes. Senare i serien förekommer även Flapjacks.

Och ni som inte fattar hur jag kopplar marsvin och kaniner ... ni har helt rätt. För marsvin är närmare släkt med elefanter än med kaniner.

Mitt projekt

Jag har ett litet projekt... Jag tänkte göra en topp-5-lista över mina favoritgrupper på fejjan. Här är mitt första utkast:
1. Vi som älskar mucklor
2. When I'm in the barn I'm leaving all my worries..
3. nomnomnom
4. The hilarity of Harry Potter quotes when changing "wand" to "willy"
5. Vi som hatar DiaNa

Ehm.. jag skulle vilja upphöja antalet på den där listan till Faradays konstant. Det går inte att välja!!

Inneboende

I helgen kommer jag inte bo själv i min lilla etta längre, jag ska få två nya polare:

Polare 1


Polare 2

Är de inte snygga? Grymt kul att festa med också! Och de diskar efter sig. Bättre roomies kan man väl inte tänka sig?

Seriously? Jag är osäker på namnen - hjälp. Förslag hittills (de är flickor):
Bonnie & Holly
Cully & Molly (mammas idé, me don't like)
Molly & Kylär (Annas idé.. hahahaha)
Flapjacks & Pancakes

Fler förslag önskas!

Sådääääärja!

Nu har jag äntligen tagit mig tid (ca 10 minuter) att fixa internet i min lägenhet (ja, egentligen igår då) så nu kan jag äntligen facebooka, blogga och annat nödvändigt igen. Nu sitter jag dock hos mina föräldrar i mjukisbyxor och en stor t-shirt, ska snaaart ta mig till skolan (cykla till Ångström känns inte jättelockande..). Jag sov här inatt för att jag skulle kunna ta utsläppet imorse, på min första långa sovmorgon den här kursen (!). Vad gör man inte för hästarna? ........