Ridlektionen

Red King idag med, men det gick tyvärr inte alls lika bra. Bjudningen var inte alls lika bra eftersom vi var i ridhuset, och han satte hela tiden över mig på yttersidan. Stundtals är han dock riktigt fin att rida, men ska testa med små sporrar och en annan sadel nästa gång för att se om det hjälper. Kom på mig själv med att sakna Bollen av alla hästar när King inte gjorde som jag ville.. Vad fan liksom?

Annars har jag tagit det lugnt idag, var på brunch på V-dala med Elin, Ylva, Emelie och My och färgade sen håret på syrran. Skönt eftersom jag håller på att bli dunderförkyld! Mår inte dåligt men hostar och snörvlar och det är tillräckligt irriterande. Nu ska jag hoppa i duschen för att vara pigg imorn, första dagen på cellbiologi-kursen!
En bild på My & mig när vi var på Bryggan sist.. haha

Aktivitetsdag

Idag var jag tvungen att gå upp kl 8 så det var tur att jag inte var ute igår efter ridningen, då hade jag varit död nu. Är ändå redigt seg efter en hel dag i sol och vind ute på Ångströms Beach där det har spelats volleyboll (sjörövarna var de enda från KGB som tog sig vidare från gruppspelet), sjukamp och drickabacksklättring. Själv var jag inte med på mer än lite volleyboll-uppvärmning men det var en riktigt rolig dag! Nu väntar sittning i tältet, ska nog försöka sova en halvtimme först. Lycka till liksom....
Åh oj, en bild på en rekåit. "Mörk" på bilden.
Sjörövarfaddrar (Ymke, jag och Kristin) + Ninja-Ken på volleybolluppvärmning. Foto: Fredrik Tegnér

Dagens ridning

Idag har jag ridit två hästar, red först Pyret en stund för han behövde joggas, så jag travade honom på stora volter och diagonaler och så på utebanan. Han kändes riktigt fin, kul att sitta på honom igen.

Sen på lektionen red jag Bollen, idag hoppade vi en liten bana (hindrena låg på max 60) men det handlade mest om vägarna och galoppen, och det kändes riktigt bra. Bollen kändes jättefin i övrigt också, han är så rolig att rida!


Bollen - Pyret

Jiiiiiha!

LÖNEN HAR KOMMIT, så jävla sweet! 15 000 efter skatt från en månad är FAN INTE FEL!

(Håller på laddar över lite bilder från mottagningen, ska fixa upp dem här snart.)

Förfest & Tältet

Efter STING-dagen igår bestämde jag och Ymke med hippiefaddrarna Elin & Emelie att ha gemensam förfest hos Elin med våra reccar. Förfesten blev riktigt lyckad med ölspel och fruktspel, reccedans och massa skratt. Vid 22-tiden blev Elins grannar sura så vi cyklade iväg till Tältet där det var grymt drag, inte lika proppat som igår (=perfekt med folk) men tyvärr lite färre KGBare också. Vi hade grymt kul tills det stängde, då var Elin, Emelie och jag av någon anledning VÄLDIGT blöta. Vi gick på efterfest i Moebiuskällaren, men drog hem efter någon timme. GRYM KVÄLL med våra underbara reccar! Bilder kommer imorgon :)
Kyss!

Cykelfiske & STING

Ujujuj vad det var tufft att gå upp tidigt idag (8.30) jämfört med halv 12 igår. Så blir det när man är kvar tills Tältet stänger för natten. Igår var det cykelfiske vilket innebär att man fiskar upp en cykel ur Fyrisån för att sedan spraya och pynta den på bästa sätt. Våra sjörövarreccar gjorde grymt bra ifrån sig och alla hade riktigt kul (SÅ KLART).

Sedan Tältet. Svettigt, trångt och UNDERBART. Egentligen räcker ordet Dynamite för att beskriva kvällen.

Dagen var den så kallade STING-dagen vilket innebär att reccarna får en massa reklam men även göra en del roliga lekar och ett roligt spex. Våra 5 (!) reccar ägde spexet och gjorde dagens bästa spex (enligt Väl-Com då).

Det var det. I kväll är det fest. I morgon med. Och i övermorgon med. Och dagen efter. Sen är det vila. Sen 6 dagar fest igen. Sen... det vill jag inte prata om. Hemskt.

Vi hörs i morgon luringar. Tjingeling.
Feeeeeezt!

Reccedans 2010


Dag 1

Dag 1 - vilken sjukt jävla underbar dag! Först var jag på stan med Tora en sväng, lite fika och shopping. Mycket trevligt såklart. Sen smällde allt igång vid halv 6-tiden. Vi fick våra snygga, sköna och underbara reccar som redan första dagen fick ett blått hjärta av Väl-Com. Lekarna gick jättebra för dem, och alla verkade ha superkul. Sen drog vi ut till ÖG tillsammans med alla teknologer (My & Rebecca och några hundra till) och datavetare. Den nya reccedansen kördes många gånger och det var riktigt jävla drag! När de stängde vid två och alla var genomblöta av svett var det dock mest KGBare kvar. Stolt blir man!


Gaaaaah

Nu sticker jag och min fina faddertröja mot EBC och de nya reccarna!

KOM AN PIRATER!


The Gudfadder!

Event 2010 & ridningen igår

Event/Ridsportens dag/Uppländsk Ridsport igår gick riktigt bra, Lurbos monter var jättesnygg och det var massa Lurbomänniskor där och hejade på Saga & Alba i maskeradhoppningen, gjorde reklam med sina tröjor och gick i demonstrationståget. Jag vann dessutom ett presentkort på 500:- på Sportson, hoppas det finns nåt kul där bara.. hehe.

Ridningen på kvällen gick så jäääävla bra. Jag fick King, en av de nya hästarna. King är en halvblodsvalack född -96 e. Partisan och supertrevlig att rida. Lagom framåt, riktigt trevliga gångarter och lagom krävande att rida. Efter passet ville jag helst ta med honom hem!


Kings pappa Partisan.

I wanna celebrate and live my life

Alltså jag hatarhatarhatar att vara vaken nu, jag hatar att jag har sovit max 5 timmar och jag är faktiskt ganska opepp på event. Tur att både Tora och Frida ska vara där!

Något jag däremot är extremt jävla MEGAPEPP på är Mottagningen 2010! Det kommer bli så jävla GRYMT.

Länk.

Kommentera?

Okej, hatar att vara en av alla i mängden som tjatar om kommentarer, men eftersom jag vet att jag själv är riktigt duktig på att kommentera - och vet hur kul det är att få feedback på det man skriver - tänkte jag ändå tjata lite. I vanliga fall har jag Astrid och Frida som kommenterar flitigt, och ibland syrrorna och Tora också. Nu har Frida gett sig själv lite datorförbud och Astrid är mitt uppe i nolleperioden i hennes nya stad så de får dispens. Men vart är ni andra?

Förlåt för tjat. Ni är bäst ändå. PUSS!


Rambler vill gärna höra hur fin han är när han är med i bloggen..

Gårdagens ridpass

Igår red jag första lektionen i tävlingsgruppen, ett bra gäng på fem tjejer och en kille! Jag hade Bollen, var väl lagom pepp innan jag hoppade upp men han var RIKTIGT rolig att rida. Superfin efter att Annica hade ridit honom hela sommaren. Han hoppar i princip allt man styr på men om man rider dåliga vägar händer det att bommarna flyger lite. Vi övade på vändande hjälper, riktigt nyttigt och ganska svårt men det gick jättebra så det var riktigt kul. Är megapepp på tävlingsgruppen nu!


Rubber Ball "Bollen"

Färdigutbildad

Hej, här sitter en färdigutbildad fadder och skriver. Coolt eller coolt? Haha, ganska ocoolt men jävligt kul.

Igår var det faddergrillning och lite chill/efterfest hos Elin, det var trevligt. Kan lägga upp lite bilder sen om nån vill se?

Idag var det fadderutbildning typ hela dagen, kul att träffa alla igen och kul hade vi. Först var det seriöst snack, sen lekar och sen fick vi våra band som gör att vi kommer in i Tältet under hela mottagningen. Imorn är det faddersittningen, och på måndag börjar MOTTAGNINGEN 2010! Jag är så jäääävla pepp!


Taggad tjej med bandet.

Nu ska jag sticka till Lurbo för US-möte och sen ridning, andra första gången i tävlingsgruppen.. haha. Det ska bli kul!

Popaganda och lite musik

Ahmagad vad jag är sugen på Popaganda, sugigt att det är under mottagningen bara.. Vore såå grymt att få lite festivalkänsla, att se Robyn och Hästpojken och bara ha grymt kul. Längtar redan till P&L nästa år!

Iallafall, när jag kikade runt på Popagandas hemsida igår såg jag en massa bra musiktips och fastnade lite för Zeigeist. Ny favorit på g? Vi får se, men de var iallafall
riktigt bra!

Vissa dagar spyr jag på min musik men igår och idag ÄLSKAR jag mina spotifylistor.

♥ kent.hästpojken.imogenheap.reginaspektor.lykkeli.katenash ♥
♥ maxïmopark.miikesnow.coldplay.withintemptation.vampireweekend ♥

Dagens favoriter:
Wrecked Metal - Zeigeist
Shoreline - Broder Daniel
Happy Together - The Turtles

I'm old

Precis varit på stan och lunchat med mamma, mormor & syrran. Trevligt! Sen gick vi en liten runda på stan, usch vad jag kände mig gammal bland alla fjortisar som precis hade slutat skolan.. Blä alltså!!

Nu ska jag nog kolla lite Grey's med en mannafrutti för att tagga för första Friskispasset i höst. Ikväll blir det grillning med bästa KGB, kommer bli grymt!

Sista Bryggan (?)

Igår kväll var vi alltså på Bryggan och jävlar vad lyckat det blev! Först lite förfest hos My, sen gick vi (My, Elin, Anna, Rebecca och jag) till mig och förfestade lite mer och gosade med marsvinen. Tills då var det ganska lugnt men när vi kom till Bryggan spårade det rejält. Det var grymt kul iallafall! Tror tyvärr att det var sista Bryggan för i år, men det kommer massa mer fester så jag deppar inte.


Jag och Anna hos My.

Utgång på ingång

Nu är jag färdigfixad och redo för att fira ut sommaren (vad fan är det jag säger???) med vad som antagligen blir sista kvällen på Bryggan för i sommar. Jag, My, Rebecca och Anna ska dit och dansa loss men först ska jag cykla till Flogsta för förfest hos My. Det regnar/har regnat ute så mitt raka och fina hår är säkert helt förstört när jag kommer dit, så här kommer bildbevis på att det faktiskt var rakt!


Annars väldigt osmickrande bild men håret ser ju ok ut iaf.

Busy busy

Tjoho! Mig har det varit nästintill max-speed på sen jag kom hem i fredags kväll. Jobb lördag - pest och pina, massor med folk, getingar och dessutom 30 grader ute OCH inne. Jobb söndag - ganska chill, najs sista dag med två sorters tårta och lute flumm i personalrummet innan stängning.

Idag har jag lekt med Anna, bytt nation tills Värmlands och sen lekt med Frida. Jag red en stund på hennes fina Jolly, det var kuuul!


Farbror Jolly-Trolly-Fjolly.

Byeee

Nu ska jag sova, datorns batteri dör om 6 minuter, och om 6 timmar åker vi. Är hemma i Uppsala vid 23-tiden.
Püss!


En gammal bild säger hejdååååå Holland!

Starstruck

OMG Omigod oh my gosh!!!!!!!!!!!!!!!!

Jag är helt starstruck. Den kändaste personen som jag har sett utanför scen och tv var hittills Özz Nûjen.

NU: Kronprins Willem Alexander av Holland!!! Och hans fru Máxima!!! Och hans tre döttrar!!!

HUR COOLT?!


Hela familjen såg jag idag! På ett "museum" (typ som Skansen) här i Holland.

Sa ju att jag skulle skriva om något roligare idag. Haha!

Raap

Herre min get vad mätt jag är. Vi åt på grekisk buffé, min morbror och hans tjej bjöd familjen och mormor&morfar. Så jävla värt!! Salladsbuffé med hur mycket oliver och fetaost som helst, massa god mat, tzatziki och till efterrätt god grekisk yoghurt med honung och nötter - yum! Och eftersom morbror kände kocken fick vi gratis efterrätt med, baklava med massor av grädde. Så ni förstår att jag är mer än mätt och kommer dö av fetma. Imorgon redan, skulle jag tro.

Nu ska jag kika lite på True Blood. Imorgon ska jag försöka hitta på något roligare att skriva. Kyss!


FIN gris. Morgontrött Rufs. Vild Majo.

Huge cravings

Har längtat efter detta täcke FOREVER, äntligen hittat det för under tusen kronor!! Det bara måste jag ha. Hur onödigt det än är.


Colonia Ulpia Traiana

Idag har familjen åkt till en gammal romersk stad som hette CUT (rubriken) som de har återuppbyggt delar av den som amfiteatern, ett tempel, någon port och så. Det var rätt roligt i parken, men inte i muséet. Arne var lite jobbig, och sa att jag inte kunde hålla käften alls någon längre stund, så för att bevisa motsatsen var jag tyst halva dagen. Men efter ett tag blev det tråkigt, så då slutade jag. Jag menar började. Prata igen. Imorgon ska vi shoppa och sen äta på grekisk restaurang, det ska bli trevligt. Men nu ska jag och syrran blicka på true blood, ciao!

Puss/Roos (sammanfattning skriven av
Majo)

Till Astrid (och andra Uppsala-flyende studenter)

Kära, puckade du. Trots att du beger dig till helt fel stad för att prova dina vingar i frihetens (host) härliga värld kommer här en lista med tips.

Prioriteringen lyder:
- Umgås ofantliga mängder med nytt folk
- Supa
- Hålla kontakten med Uppsala och alla däri
- HÄST
- Träna
- Nåt kulturellt (t ex en kör)
- Engagera dig/jobba i studentlivet/föreningar
- Annat kanske lite mer välbetalt jobb
- Sova
- Plugga

ELLER om man vill bli tönten på det nya stället går det utmärkt att vända på listan också.


Viktig i din nya stad.


Prio 1 och 2.

Mer riktig shopping

Idag har vi shoppat ännu mer. Riktig shopping då. På en hästaffär. Älskar hästaffärerna här i Holland!!


Vita benskydd från BR, en lite bättre bild på pannbandet jag köpte förut, och en rykt/prylväska


Pikétröjan jag köpte förut (ryggen) och en finare bild på det snygga pannbandet


AAAAH!! Ett schabrak!!!!

Holland 2.0

Igår var syrran & jag ute och festade i Holland med kusiner, kusins pojkvän & kompis. Det var fett.

Idag har vi varit på stan och shoppat. För det har jag inte alls gjort den senaste tiden. Ehm.. Köpte iallafall två snygga ringar, ett armband, lite smink och sen stövlar/boots som blir snygga i höst. Kan visa bilder någon dag om jag orkar. Nu ska jag fortsätta jobba på min fetma genom att äta lite choklad och kolla på slutet av Kung Fu Panda.

Puss på er :*

OBS

Schabraket nedan - INTE MITT. Tro't eller ej.


Shoppa shoppa


The Netherlands

Hej hopp (eller inte..), nu är vi i Holland och har varit i typ ett dygn. Dagen har spenderats tillbringats hemma hos farmor, med kusin+pojkvän & farbror. På eftermiddagen drog Arne och jag till Divoza, en stor hästaffär här. Jag köpte den här snygga tshirten med "the Netherlands" på ryggen. Funderade på att köpa ett hallonrött Scapa, men priset (64 euro) gjorde att Arne fetprotesterade. Så nu har jag sparat massa pengar! Jag köpte även ett pannband med ett bett på, och ett schabrak + luva som Frida ville ha.


Den snygga pikén

På kvällen kollade vi på film, La vita e bella. Jag brydde mig inte så mycket om att den var sorglig men Arne blev visst värsta deppig för att WW II var så hemskt. Sen muckade jag med henne, för hon ville sova och inte tänka på döda judar, men jag ville Farmvilla. Dessutom hade Arne haft ont i huvudet. Jag hade inte haft det, yiey!




Ojskipojski

Glömde att skriva i bloggen. Sory.

Har iallafall haft en fin vecka med kusin här, trots jobb och dåligt väder. I torsdags var vi i Stockholm och shoppade järnet, det var gött. Resten av veckan är ett vitt, men bra, blurr (=jag orkar inte berätta vilka roliga skitgrejer vi gjorde och ni orkar inte läsa). Idag har jag iallafall jobbat, precis som igår. Har spenderat en timme med skitsnack hos Hanna med, sitter alltid fint. Nu ska jag slänga ner mina kläder i en väska, sen är jag redo för Hollandsresan. Vi åker imorn runt 6-tiden, och sitter i bilen hela dagen. Sms uppskattas fram till danska gränsen, hehe. Datorn följer med till Holland så när jag är där ska jag fortsätta tråka ut er!!

PUSS.


Fin häst. Saknar.

Fin gris. Saknar.