Hur svårt kan det va'?

Nu snodde jag titeln från en jättedålig låt, jag vet. Men jag menar det: hur svårt kan det vara? Tre riktiga skoldagar kvar, och tre prov. Kul. Verkligen, jätteroligt. Tack alla lärare, ni har lyckats igen. Att göra de sista skoldagar till roliga minnen alltså. Hur svårt kan det vara att fatta att INGEN vill ha prov sista skolveckan? Hur svårt kan det vara att planera bättre, så att man inte behöver lägga prov sista veckan? Ja, jag undrar. 

Idag var i alla fall sista tysklektionen, både tråkigt och skönt. Just nu känns det mest skönt, just nu vill jag bara ha sommarlov! Men jag har haft tyska sen ettan, och vår grupp var ju så himla bäst, så i höst kommer jag antagligen att sakna det. Sista lektionen var allmänt flummig, jag hade bakat tårta för att jag hade redovisat om Schwarzwälder Kirschtorte var jag ju tvungen att baka den också... Så första lektionen blev film, tårta och kaffe. Något najs.

Liten? Jag?!

Varför heter jag egentligen liten ros? jag menar, jag är ju inte direkt liten. Jag är väl inte stor heller, men knappast liten! Visst, ibland känner man sig liten, men om man har gjort något bra är man ju i alla fall normalstor. Visst, i ett världsligt perspektiv är jag väl som en liten myra, jag är bara en av 6 miljarder. Och ojoj vad filosofiskt det här blev nu, men VARFÖR heter jag litenros? Det blir liksom "hej jag är liten titta inte hit för då kissar jag på mig". Och det gör jag ju inte. Men jag tänker inte byta. Men bara så ni vet, jag är inte helt nöjd med mitt val av bloggnamn. För jag är faktiskt störst & bäst. Nåja, nästan iallafall.

Jag vill, jag kan, jag ska

Jag vill & jag kan & jag ska ha sommarlov. Fast än så länge är det några dagar kvar och det suger. Fast egentligen ska det inte räknas i dagar, då ser det ut som att det är lite kvar. För det är det inte. Det är två labbrapporter, en saga, en muntlig presentation, två prov och ett slutprov kvar. Det ser lite värre ut än 17 dagar. Och det är inte ens 17 dagar egentligen, för räknar man bort helgdagar och det två sista, onödiga dagarna (som man ändå skolkar på!) så är det bara nio dagar kvar. Nio dagar är inte ens två hela skolveckor, och ändå lyckas alla lärare lägga in all skit på slutet. Duktigt.

Bara för att ha något att göra (istället för att till exempel skriva labbrapport..) kommer en liten söt lista på allt jag ska (eller vill) göra i sommar:
- Arvika med flickorna!!!
- Jämtland (fjällvandra med familjen)
- Bada med min Vanessa
- Bada med alla andra
- Testa alla glassorter i hela Uppsala (haha)
- Rida barbacka i skymningen
- Grillfest hos Emma
- Holland med Anna
- Leka med mina systrar
- Leka med kusinerna
- Tälta med Hanna & Tora
- Äta jordgubbar
- Festa!
- Tävla en massa (hoppas jag)
- och självklart sova, äta glass och vara allmänt seg

Ni kanske förstår att jag längtar.

Blaj

Jag känner att jag både vill och borde skriva något i bloggen. Men oftast när det känns så blir inläggen bara blaj, så jag kanske borde ge upp redan nu. Men det vill jag inte. Jag vill skriva blaj, för just nu är hela jag blaj, och bloggen ska väl beskriva en själv. Jag är bara så sjukt trött på skolan så att jag vill spy. Det är mer än två veckor kvar. Det är egentligen lite, men med tanke på alla prov och inlämningsuppgifter som är kvar är det inte lite. It sucks.

Den här bloggen blev blaj, men jag fick i alla fall sagt vad jag ville. 

Premiärdoppet

Igår (!) blev årets premiärdopp. Första simturen i år! I maj!

Familjen + kusin + farmor var i Morga hage på picknick, och det var så varmt så vi kände för att bada. Och det blev inte bara i och sen ur igen, vi var i vattnet i säkert en kvart. Jag är fortfarande chockad, men helt underbart var det!

Och förresten, godaste glassen just nu är Äpple & Kanel.

Om varför det (inte) är synd om mig

Det är synd om mig för att det inte är någon biologi, och jag kom till skolan ändå. Och så är det synd om mig för att jag har tre stora, röda sårliknande saker i ansiktet. Men egentligen har jag lite tur, för nu har jag tid att skriva klart labbrapporten. I morse hade jag en lång sovmorgon där jag hade tid att skriva en annan labbrapport. Och igår var jag hemma från skolan hela dagen. Det kanske inte är så synd om mig ändå, för ikväll är det hoppträning!