Framtidsplaner

Jag och Julia ska köpa en nordsvensk. Och en shettis. Och ett russ. Och viktigast av alla, jag ska köpa Fernando. När jag följde med Julia till Lurbo igår insåg jag hur mycket jag saknade ponnyplutten. Han är trött på att bo på ridskola, och Majo behöver en bra förstaponny. Klart vi ska köpa honom! När jag är rik ska jag seriöst köpa honom. Och Midwest. Jag vill, jag vill, jag vill!

En hittills okänd gen

Varför blir jag så lätt beroende av TV-serier? Jag måste ha någon gen för det... Som en gen för alkoholism fast för TV-tittande. Först O.C, sen Housewives, sen Gossip Girl och nu One Tree Hill. Vad är grejen? Måste allt vara så bra liksom?

Nu ska jag sticka till stallet. Tschüss!

suck, pust, stön

Förlåt för gårdagens utbrott. Skitjobbigt verkligen, man är nästan färdig och sen försvinner skiten. Nu måste jag göra det ännu bättre för att bevisa för läraren att jag inte är ett IG-barn. Nu har jag i alla fall skrivit klart kemin (som också skulle in idag). Det finns säkert hundra fel i den, och är lite sen. Men den är inne i alla fall. Nu har jag ett år på mig att bevisa för lärarna att jag inte suger. För det gör jag ju inte, eller hur? NOT.

Om man inte suger om man inte fattar kemin och råkar radera en hel tankekarta, så suger man rätt hårt. Apropå inget, jag har kommit på att jag är väldigt social på msn när jag pluggar. I vanliga fall är jag inte ett dugg social på msn. Sorgligt. Vad kan det bero på? Jag orkar inte analysera mera!

Nu drar jag till stallet. ADJÖ. 

FUUUUUCK

Nu försvann allt jag hade suttit och skrivit på i två timmar. Jävla skitsida. Jävla skitlärare. JAG BLIR GALEN. Glöm att jag har gjort klart tills imorgon. 

Nu ska jag gå och dränka mig.

Snusk

Mina fingrar stinker som en vecka gammal potatiscylinder som har legat i sackaroslösning. Mums.

Jag vil hemhemhem men jag har har samhällsskunskapen kvar att fixa. Jag vill åka hem och göra det istället. (visste ni att 66% av invånarna i Afrika lever på mindre än en amerikansk dollar om dagen?)

NU GÖR JAG DET.

Cellernas sopstation

Nu har jag klarat av cellredovisningen. Den blev bra, tack vare mig. I'm the man! Min grupp sög, fråga mig inte varför jag valde den.
Detbarablevså.
Min redovisningsgrupp var iallafall bra, tack för det Karin! Tror att mitt MVG är räddat, tack vare att vi fick skriva en utvärdering. Nu kan världen iallafall allt om prokaryota celler.

Och Tootiki skrev i sin blogg att Kaizers kommer i oktober. MÅSTE det alltid vara 18-årsgräns när de spelar? Sug morot.

Om två veckor är det tävling, jag & Julia ska hoppa 80 cm. Fett taggad!

FEST

Jag & Anna blev inspirerade av Sofies & Amandas grymt lyckade 18-årsfest i lördags, och eftersom vi fyller år typ samtidigt (4 dagar emellan) tänkte vi fixa fest då. Det kommer bli veckan efter höstlovet, eller veckan efter det. Och det kommer bli grymt kul!

Det var en gång...

det var en gång för så länge sen
en annan gång i ett annat liv

Det var en gång, ingen särskild gång, när jag var liten och brukade lyssna på Absolute Hits 2002, och brukade hoppa över "Dom andra". Det var tider det, när man "hatade" Kent. Men vi var alla en gång små... Hur fan skulle man nu kunna leva utan Jocke Bergs underbara röst och de underbara texterna? Jag undrar, jag undrar...

Elefantskit

Jag är seg och nostalgisk. Jag saknar min häst, jag saknar förra året. I kväll är det fest och det ska bli jävligt kul, men just nu är jag bara opepp på allt. Och till råga på allt är min blogg ful.

Take me back to those happy days! 

None

Låt mig spricka sönder
Det har jag verkligen förtjänat
Hallå, hallå
Låt mig vara dum
Det blir din tur om en liten stund
Störd & ful

Just nu är min blogg störd och ful. Jag jobbar på det.

Hilfe, ich verdurste!

Jag är i desperat behov av hjälp, för just nu är bloggen så ful att jag inte vill vara med längre. Jag tänkte ju att det skulle bli snyggt med två olika blåa färger och sen den fina bilden där uppe. Men bilden är inte så fin tydligen. Någon som har lust att slå min dator? Eller kanske lära mig hur man gör?


Såhär ser den ut. Någon mer än jag som ser den där uppe?

Sexig Haj

Underbar dag.

Helt okej skoldag. Fin fysikformel (hahaha nööörd). Underbar iPod. Och två sexiga hajar på Storken!
Efter skolan tog jag min iPod under armen och väskan i öronen och cyklade ner till vår vackra innerstad för att möta två snyggingar. Fransk chokladtårta, en stor kopp te och en massa skitsnack, kan det bli mycket bättre? Massa minnen (påstår du att jag är i min längd?!), skitsnack och seriösa barnsligheter i Veras kalender är summan av tre timmar på Storken. 

Och ikväll blir det antagligen gossip girl med Julia! Avsnitt 2 säsong 2.

Explanation

När jag skrev sist ville jag egentligen skriva ett långt gnäll-inlägg, men både ni & jag slipper det eftersom gnäll-orsaken är borta.

Det skulle ju ha blivit en iPod i tisdags, men då hade affären inte fått hem dem än. Dagen förstörd. Jag beställde en gul vän, som skulle komma om 3-8 dagar. Dags för gnällinlägg kan man tycka, men så blev det inte. Jag var i stallet för länge helt enkelt. Jag hade ju tänkt skriva inlägget igår istället, men igår hann jag inte heller - jag var upptagen. Upptagen med min gula vän som hade kommit hela vägen från Holland på bara en dag för min skull. I'm in love!

Mer kommer. Ska springa till fysiken.


Bråttom

Hinner inte skriva, hinner inte stava. Update kommer!

Tävlingsabstinens

Just nu har jag fet tävlingsabstinens.

Jag är så sugen på allt pyssel dagen innan och spänningen kvällen innan
Jag längtar efter tröttheten på morgonen och att morgonfodra innan man ströar transporten
Jag vill startanmäla, gå banan och värma upp
Jag vill hoppa en bana, och sen rida ut varm och nöjd
Jag vill lägga på täcket och ge betforen

Jag vill att min häst ska bli frisk

Finaste du.

Jag saknar dig, jag saknar dig.


Designexperiment

Jag har experimenterat lite med html-koderna i min bloggdesign, om det blev bra eller inte kan ju diskuteras. Dessutom är jag inte färdig än. I min dator är det en fin bild där uppe, men på alla andras datorer står det bara "behörighet saknas". Fint. Jättefint. Om någon har lust att hjälpa mig så tar jag gärna emot hjälp.  

Just nu vill jag bara att det ska bli tisdag för då ska jag ÄNTLIGEN köpa min nya iPod. Sen kan det få bli helg igen.

Äggsallad

Och just ja, provångesten är över för proven är avklarade och det gick bra. Tror jag i alla fall. Så nu är det bara att vänta och se, kolla på gossip girl och längta efter min gule vän.

Vad händer på kulturnatten? You tell me!

Tell me something I don't know

Nu har jag bestämt mig. Det blir en gul! Jag trodde att pappa hade beställt från internet redan, men det hade han tydligen inte, så vi ska köpa en typ i helgen. Jag få en ny, gul, underbar bästevänn med massor av härlig musik på!

Typ något som underbara the Thrills. Eller Marit Bergman. Och Kent! Och Kaizers Orchestra, Coldplay och Magic Numbers. Tur att det är 8 GB.
I guess that everybody, went to a better party, oh no

Nano Chromatic

Jag har ångest.
Fet beslutsångest.
Silversvartlilablågröngulorangerödrosa.

Jag ska alltså köpa en ny iPod. Min blev stulen i somras (inbrott hos mormor & morfar) och jag ska köpa en nynyny för försäkringspengarna. Men vilken färg?

Svart & silver är tråkigt. Blå var min förra. Grön har Arne. Rosa har Majo. Fyra färger återstår. Men vilken av dem ska bli min nya bästevänn?Good, bad, better, worse, best, worst!

Detta inlägg handlar om onödiga saker & dumma systrar. Juuuust kidding.

Jag var precis inne på den fantastiska hemsidan bloggkoll.se och läste typ 10 kloka, söta inlägg. Jag hittade en sanning, som tyvärr passade in på mitt eget liv. Bra, Roos, dåligt!

"Jag ser hur jag gör det enda rätta (jättefel!): ser över mitt berg av göromål och vänder sedan blicken åt ett annat håll. Det för mig nu välbekanta ordspråket hörs eka, "Kan du inte göra allt - gör ingenting"." www.moncan.blogg.se

Så sant, så hemskt! 

Varför ska vi lära oss vad induktion är? Finns det ordet ens? Varför ska jag göra ett grupparbete om prokaryota celler när de inte ens syns? Och VARFÖR ska jag ha prov på något som jag redan har haft prov på (och fått MVG i!)? Kan det inte räcka med ett prov i veckan? Eller är det här kemiprovet till för att man inte ska hinna plugga matte och sedan misslyckas med det provet och alltså få två MVG:n i kemi men inget i matte? Meningsfullt, javisst! 

Nu ska jag gå och plugga så att jag hinner kolla lite på Blair och Serena i kväll.

Mirakelkur, tack!

Nu sitter jag här igen och lyssnar på Kent och vet inte vad jag ska skriva. I går när jag cyklade hem från skolan i regnet kom jag på precis vad jag skulle skriva, men sen glömde jag bort det och det blev inget inlägg över huvud taget.

Men när man inte har något att skriva kan man alltid klaga, because I'm born to complain! Tre saker som alltid är värda att klaga på är regn, lera och halta hästar. Och just nu har jag alla tre. Poor me...

Jag är sjukt trött. Både idag och igår har jag varit nästan utmattad, som om jag inte hade sovit på hela helgen, men helgen var lugn och skön. Typ stallet, sova, kolla TV (jag är besatt av gossip girl, både böckerna och serien) och vara allmänt seg. Kan jag få en mirakelkur som funkar mot dåligt höstväder, trötthet och hästhältor?

Go Chous!


Shit vad jag är produktiv idag! Fyra inlägg på mindre än en halvtimme. Jag sitter här och lyssnar på Jocke Bergs ljuva röst, snackar skit med Hanna på msn och skriver gnäll-inlägg på min blogg. Förlåt Hanna för den där störda konversationen, men när jag har ont i magen blir jag sån. Säger vi.

Kent - Columbus

LuggRUFS

Jag sitter här med ont i magen och rufsar till min lugg. Varför har jag ont i magen? Det var säkert något fel på skolans pizza. Om det för en gångs skull är gott så är det något annat fel på den. Jag lovar!

Varför sitter jag ens här och gnäller? Jag slutade två timmar tidigare så jag borde bara glad. Men min häst har ingen sko så jag kan inte rida med Astrid och Julia. Och som dr House sa en gång, smärta leder till depression. Jag har ont  magen, alltså har jag rätt att vara deprimerad, alltså har jag rätt att gnälla. 

Till och med när jag har ont i magen kan jag dra slutsatser. Jag måste vara född naturare. Fan. Jag som tänkte konvertera till sam-stammen efter en ovanligt underhållande religionslektion i morse (fortsätt så, fröken, fortsätt så!).

Congratz, dudes!

På tre dagar har två av mina flickor fyllt myndiga! Grattis Amanda och Frida till folköl, rösträtt, cigaretter och krooogen!

Och apropå det...
Varför trodde Emmas mamma att jag inte ville gå ut på krogen när jag fyller 18?

Complaining

Mina naglar är för långa. Jag måste göra något åt det.

Och jag är arg. Min häst har tappat en sko IGEN. I lördags trampade han av sig halva framskon, dagen efter trampar han av sig den andra framskon. Och igår trampade han av sig en sko till. Jag tror jag blir tokig. Och det är inte bara det att det kostar en jävla massa att ta ut hovslagaren hela tiden, det är ju typ omöjligt att få dit dem när man vill. Varför finns det ingen jour-hovslagare som man inte behöver boka en månad i förväg? Rambler har vilat sedan förra fredagen, han lär ju vara lagom kul att rida imorgon. Kul för Frida att tävla på söndag då.

Bäbislängtan

Haha, förlåt för den där rubriken. Tänk alla som bara ser det på blogg.se's förstasida. Många sidvisningar kommer det bli.

Men i dag kom Karin, Ramblers ägare, och hälsade på i stallet med sin lilla bäbis, Juno (en pojke!). Tror aldrig jag har sett något så sött. Sådana dagar blir man faktiskt lite sugen på en söt unge som man kan pussa på, mata och sätta på söta kläder. Men när man är någonstans och en unge kommer och skriker och är jobbig vill man aldrig skaffa barn. Så jag får väl vänta lite till då, tills jag står ute med gråt och skrik och bajsblöjor.


Nu RÄCKER det

Nu räcker det faktiskt med halta hästar. jag har haft nog av halta hästar för en livstid, minst. Vi har haft Rambler i ungefär en månad, och han har redan hunnit med att vara halt två gånger. Är det inte konstigt att när man inte kan rida så är man som mest ridsugen? Sist jag red var i onsdags, när jag red ut med Agnes. Och efter hoppträningen i tisdags är jag galet tävlingssugen. Jag vill åka till Ärentuna, jag vill åka till KORK, jag vill tävla hemma på Lurbo. Sist jag tävlade var i maj. Det är galet länge sedan, för länge sedan.

Ta mig tillbaka till förra hösten, tävlingshösten med Vanessa när allt bara flöt på! Jag vill ha tillbaka Vanessa, jag vill tillbaka till förra hösten nu. NU.

När ska jag lära mig att skriva rubriker?

Jag vill varna känsliga läsare för ett långt, segt och gnälligt inlägg. Vill ni läsa något lättsammare, skulle jag vilja tipsa om Gossip Girl-böckerna. Skvaller. I love it!

Idag var en dag som bådade gott, trots att det var en måndag. Det regnade inte på morgonen, lektionerna var inte så långa och tråkiga och jobbiga, och idioterna i klassen var inte lika idiotiska som vanligt. Jag kommer hem, glad i hågen (hahaha, vilket jävla uttryck!) för att ta det lugnt en stund med en Gossip Girl-bok innan jag åkte vidare till stallet för att hjälpa Julia med insläppet. Tror ni inte att min mamma är hemma och säger åt mig att skriva min engelska-artikel? Jo. Och när jag väl har kommit igång är det dags att åka till stallet. Tror ni min mamma blir glad på mig då? Jamenvisst!
     I stallet var det också skitkul, en arg Julia som hade blivit utskälld av en arg Kattis, en halt häst som klättrade på väggarna efter fyra vilodagar, och en liten fuxtravare som blivit biten i rumpan av store, elake Nisse. Hem igen, där min favoriträtt väntade på spisen. Not. Men jag ska inte klaga, hade jag lagat maten hade det inte alls blivit lika nyttigt, näringsriktigt och varierat. För i min familj så äter vi ris med wok minst en gång i veckan, den enda skillnaden är att vitkålen ibland byts ut mot mangold eller purjolök.
     Efter maten drar min mamma igång en intressant och livlig diskussion om hur bortskämda, lata och allmänt jobbiga vi är. Vi är i det här fallet jag. Jag gör ju aldrig mina läxor. Vad fan har hon med det att göra så länge jag lämnar in dem i tid och får bra betyg? Inget. Det var väl det jag tyckte. Ska hon säga som har hållit på med sin uppsats i mer än ett år nu! Sen satte jag mig i alla fall med engelskläxan, "write an article about yourself". Den är färdig och inskriven i datorn nu. Som vanligt sitter jag fast i toppen. De där jävla rubrikerna. Jag fattar inte varför det är så svårt. jag kan aldrig hitta på bra rubriker. Vad fan ska man ha för rubrik på en artikel om sig själv? "det ska vara intressant och locka läsaren att läsa hela artikeln"

Bullshit. Någon mer som märker att jag är gnällig? Men mamma, nu sitter jag i alla fall inte i vardagsrummet och gnäller. Var glad för det du, då har du i alla fall inte en till sak att gnälla över!