Stayin' alive

Jess, jag lever och är mer än lycklig efter världens underbaraste helg! Detta har hänt sen sist (ett urval):
  • Jag klippte av mig håret (återkommer med bild)
  • Jag festade
  • Jag åt paj
  • Jag slängde mig, och blev fångad.
En liten låt på det: "jag står maktlös inför kärleken igen"
Omotiverad bild... HELLER?!

Jag har ett retsamt övertag..

Hej där! Den här bloggen är ju mer död än tjernobyls omgivning så, dagen till ära så är Roos’s blogg hackad av en geolog. Jag tänker inte utveckla det mer för alla normalsinnade fåntrattar har garanterat redan avslöjat mig. Har just kokat mig en kopp kaffe och ska nu berätta om min grundplan när jag nu hackat denna blogg, Det var givetvis att skriva något überRoosigt pompöst och perfekt men sen insåg jag.. jag kan absolut nada om vad den här tjejen kan! Jag kan inget om hästar, mer än att de har fyra ben och går att svänga med, men man får göra det med no-ratt-principen.. öh. Jag kan inget om biologi, förutom att klorofyll är grönt och att spindlar är äckliga. Jag kan inte heller något om vad fan som rör sig i holländares inre när de slörvar iväg sina ”kom op! Gaan we eten!” och alla andra matvrakiga uttryck de rapar ur sig. Underbar människa den där Roos, men ack så komplicerad :-)

 

Så vad gör jag? Scrollar förstrött genom bloggens inlägg för att få inspiration. Ska jag skriva ett flummigt inlägg om hur hon står på tå för att nå golvet och svävar omkring på rosa moln?


”på rosa moln svävar jag omkring och jag njuter av aaaallla vackra ting å jag tänker aldrig mer komma ner jag tänker stanna hääär.. för EEEVIGT!! Å om du vill va’ me’ äre bara att räääkna till tre så kommer jag och
hämtar diiig och vi får deee.. så treeeeeevligt!!”


TOUCHÉ! Damn vad det lät som Roos! Men nej, då skulle ingen förstå att bloggen var hackad för då skulle jag bete mig normalRoosigt, så jag ville skriva något annat. Kanske skulle jag försöka dra till med något biologiskt likt att stamceller på vasstråns västersida är kraftigare i norrland än söderland för att vindarna ligger ofta sydvästligt i och med östersjön. Det gör att anatomin i växterna bygger på extra plasma runt….zzzzzzzÖh??


Ops, en kopp kaffe till behövs omgående!!

 

Så.. var var jag? Juste, ett ämne att berätta om på denna blogg.. holländska.. SPECULAAS!! Äh, skit i det ämnet också. Pållar.. piaff? Nej det betydde ju fan något fasansväckande likt mig. Nå jag scrollar vidare och ser efter en stund ett ämne som faktiskt vi har gemensamt! KLOCKOR!
Så, problem solved nu ska jag prata lite om mig själv.



Folk som träffar mig ofta, har säkert noterat att jag går runt med en orange klocka på vänster arm. Om inte, too bad för er för den är snygg! Den köpte jag i synnerhet för att den skulle matcha 2009 års recceband, men då kommer jag ju till mitt huvudsakliga ämne; jag har faktiskt en grön klocka också!!

 

Intresseklubben sprängdes just av överbelastning. Var ni med i smällen, sluta läs, för nu jävlar!!

 

Jo ni, jag har den, men jag har inte använt den på ett tag. Varför undrar ni som fortfarande följer mina skriverier? Jo, den är trasig… och jävla klantarsel tänker ni garanterat nu, hur fan hade du sönder den? Jo, det är vad jag tänkte berätta, men i och med att jag dragit iväg ganska mycket text, så det här snarare liknar en roman än blogginlägg, så tänkte jag fatta själva den storyn ganska kort. Mer exakt i en mening tror jag. Jag har en tendens att sväva ur från mina ordinarie stories, ifall ni inte märkt det än. Så jag ska fatta mig kort;


Jag brottades med en god vän på fyllan.


Se där vad kortfattad jag kan vara, åtminstone ett ögonbryn lyftes för att ni tycker jag är komplett meningslös i det jag skriver. Men är inte det tanken? Jag menar.. detta är en biologblogg, standarden är inte på topp alltså… SÅ! Sönder gick den, och i efterhand är jag givetvis glad att klockan rök och inte min gode väns finger som fastnade där emellan (nu glider jag in på storyn igen, shoo!).


Så vad vill jag ha sagt med detta då? Detta var trekvarts år sedan, och jag har än inte lagat den.. SÅ jag tänkte att IDAG ska det ske! Alldeles så snart jag har postat detta inlägg tänker jag parkera arslet på cykelsadeln och trampa min väg in till stan för att få klockan lagad. No.. wait, jag får faktiskt ta en promenad istället, damn. SÅÅ om någon dag kanske ni ser mig, notera då min übersnygga gröna klocka and remember me for the awesome a-fan I am! Nu ska jag inte författa så mycket mer på stackars roos blogg, jag har bara mina bekräftelsebehov som jag måste tillfredställa och vad passar bättre än en blogg som massa biologer läser?

 

Nerds.. host.


Så... ha en bra dag!

 


 

Fuck you Roos! Säger klockan och jag!


FLÅÅÅÅT

NEJ!!! Jag körde inte bilen. Min kompis Tobias gjorde.

Sådär. Nu kan ni andas ut.

Världens bästa

När en viss geolog fyllde år för två veckor sedan befann sig den jäkeln inte i Uppsala, så när hon hade kommit hem igen firade vi henne - med en överraskningsfest. Ni vet en sån där man ser i filmer? Exakt en sån var det.

Jag och Tobias och även de andra sötungarna hade planerat i veckor (ja, det är faktiskt sant) och på kalasdagen bakade jag och Tobias en sjukt snygg tårta i form av en sparv (Erika kallas Sparven) och alla betedde sig allmänt suspekt så stackars Erika var på helspänn när hon kom till mig på kvällen, och inte blev det bättre av att hon möttes av en stel och hyperaktiv Roos som två minuter senare sätter på henne en ögonbindel och kör iväg med henne i en bil.

Tårtbakning in progress

Den "fina" tårtan som föreställer en sparv

När vi kom till Saras hus togs ögonbindeln av och Erika fick skönsång, fika och presenter. Sen spelade vi twister och charader och mös som tusan. Riktigt jäkla kul att det blev så lyckat!
Nöjd sparv öppnar paket ♥

TWISTER!

Håller mitt löfte

Ska få igång skrivandet här igen eftersom jag fått bekräftat att folk faktiskt vill läsa min blogg! WOW.

Apropå. Jag har börjat med att försöka lära mig skriva med nio fingrar på tangentbordet, inte helt lätt alltså. Men jag försöker för eran skull. Hardcore eller hur?

Igår red vi iallafall lektion för vår nya tränare och blivande ridskolechef, Camilla Andreasson. Hon verkade superduktig och lektionen var riktigt rolig, Bollen skötte sig fint iallafall. Här kommer en bild från förra veckans träning, Erika har fotat! ♥


I'M BAAAACK

Amensådärja. Tentan skriven. Roos is back. Vid datorn då. VISST har ni saknat mig...

Ikväll blir det ridning för vår nya tränare, återkommer med rapport och bilder från förra veckans träning. Sen efteråt tänkte jag tentafesta en sväng på Värmlands. Vi hörs gullisar! ♥

I'm nöjd

Idag har jag varit på IKEA med Anna, som jag knappt har träffat alls senaste tiden. Inte okej, så det var på tiden! Vi gick runt några timmar, men var rätt duktiga båda två och köpte inte så mycket. Jag köpte äntligen ett stort överkast till sängen, så nu ser det fint ut här i lägenheten (förutom att jag måste städa bort en hel del annan skit som vanligt...). Vi var också inne på Stadium en sväng, där hittade jag en Adidaströja för halva reapriset (199 pix), heeelt okej!
Suddig mobilbild, men fint blev det!
FÖRLÅT^8986989 för min fjortismin, men tröjan är blå & rosa iallafall!

Bilder från i söndags!

Majo fotade mig och Rambler litegrann, bilderna blev sådär men med lite redigering blev de fina! Tack Majo!
.
.
.
.
Fina Rambler!

Avsluta meningen

Listan är lånad av Sigrid.

Jag lyssnar på den här jättefina spellistan.
Jag pratar ofta en massa skit.
Jag tycker om mina vänner, mer än allt annat.
Jag avskyr när folk tror att det är upp till andra att göra dem lyckliga.
Min bästa vän är helt otrolig.
Kärlek är så jäkla värt all skit.
När jag borstar tänderna ser jag inte riktigt klok ut.
När jag lagar mat är jag oftast stört hungrig.
Jag tänder på en fin personlighet.
Jag är rädd för att bli ensam.
Den bästa känslan
är när man skrattar så mycket att man inte får luft.
Jag är bäst på att komma ihåg onödiga småsaker.
Det finaste som finns är kärlek.
I sommar ska jag upp i fjällen, och drägga mig på festival.
Sist jag grät var till någon sorglig film tror jag.
När jag bakar blir det alltid väldigt gott ;)
När jag vaknar på morgonen
vill jag knivmörda väckarklockan.


Random bild på min förra hamster Roffe.

Dagens träningspass...

...har varit väldigt aggressivt. Jag och Tora har slagit och pucklat på varandra så vi blev lagom svettiga. Ja, i Playstationet då. Playstation Move för att vara exakt. Shit vad kul det var! Vi har också ätit god mat, myst och kollat på Grey's och snart ska min fiiiina fina säng invigas för andra gången. puss och hej leverpastej.
Tora & jag!

Vem säger att blondiner inte kan?

Hej alla goda roos-fanatiker! Hittade en fyndig blondinstory som genast fick mig att tänka på denne holländare. MEN eftersom hon själv alldeles nyligen konstaterat att hennes syster faktiskt är blondare än henne själv så måste jag ju tillägna denna vackra bit till Majo istället! Därför är den omskriven i äkta Majhajstyle!

En blondin, vid namn Majo och en advokat sitter bredvid varandra på ett flyg från Stockholm till Amsterdam. Advokaten frågar Majo om hon vill leka en rolig lek. Majo, som är trött och bara vill ta en tupplur, tackar artigt nej och vänder sig mot fönstret för att slumra lite.
Advokaten är påstridig och säger att leken är jätterolig och väldigt lätt. Han förklarar att ”Jag ställer en fråga till dig, om du inte kan svara så får du böta fem euro och vice versa.”
Återigen tackar blondnen Majo nej och försöker sova. Advokaten, som nu blir påstridig, säger: ”okej, om du inte vet svaret så betalar du mig fem euro och om jag inte vet svaret så betalar jag dig femhundra euro.”
Detta fångar blondinens intresse, och eftersom hon antar att advokaten inte kommer att ge sig så går hon med på att leka hans lek.
Advokaten ställer första frågan: ”Hur långt är det mellan månen och jorden?” Blondinen säger inte ett ord utan gräver bara i sin plånbok, plockar fram fem euro och ger den till honom. ”Okej” säger advokaten. ”Nu är det din tur.”
Hon frågar advokaten: ”Vad är det som går upp för en backe med tre ben, och kommer ner igen med fyra ben?”
Advokaten ser fundersam ut, tar fram sin dator och söker där efter ett svar. Han kopplar in sin mobiltelefon och söker svaret på nätet, utan resultat. Frustrerad skickar han e-mail till alla sina vänner och kolleger, men ingen av dem kan svaret. Efter någon timme väcker han Majo och räcker över femhundra euro. ”Tack!” svarar hon och somnar om.
Advokaten som nu är både irriterad och nyfiken, väcker återigen Majo och frågar: ”Nå? Vad är svaret?”
Utan ett ord gräver Majo fram ytterligare fem euro, ger den till advokaten och somnar om.


Såå, visst håller ni med om att Roos aldrig hade kommit på något sådant???
Lapo!
Edit2: Detta ÄR Majo OCH hennes KANIN Skuttan!

Topp tre hästbloggar

De senaste åren har hästbloggarna blivit både fler och större, och självklart finns det en hel del bra och läsvärda. Här är min topp tre-lista (bilderna är länkar)!

  1. Viveca Lord - med hästar som passion och livsstil
  2. International showjumping                   
  3. Catago - hästbloggen för dig               

Vivecas blogg är klar vinnare, mellan de andra två är det lite mer otydligt vilken som är den bättre bloggen. Viveca skriver om vardagen med hästar, svarar bra och utförligt på läsarfrågar, har fina bilder, stor erfarenhet och många egna roliga och fyndiga historier. Precis sådär man vill att en hästblogg ska vara!

Caroline bakom internationalshowjumping är en flitig bloggerska. Hon uppdaterar ofta och har alltid senaste nytt vad gäller utrustning till häst och ryttare. Hon är duktig med bilder och har ibland mycket intressanta debattinlägg. Klart läsvärd!

Emma som driver bloggen Catago uppdaterar inte lika ofta som Caroline, men när hon gör det har hon verkligen något roligt att berätta. Inga onödiga inlägg som utfyllnad, utan rikligt med bra och lättläst text och många fina bilder på hennes fina hästar. Kul och bra läsning!

År 2010

Vet inte vad kriterier för en tradition är, men jag försöker skapa en. Det blir tredje året i rad jag fyller i denna lista. Läs om ni känner för't, annars är det bara att bläddra förbi.


1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Japp
2. Höll du några av dina nyårslöften? Hade inga
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Nej, men folk jag känner
4. Dog någon som stod dig nära? Nej
5. Vilka länder besökte du? Holland, Spanien
6. Är det något du saknar år 2010 som du vill ha år 2011? ÄNNU roligare
7. Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas? Min 20e födelsedag kommer alltid vara ett glatt, luddigt minne
8. Vad var din största framgång 2010? Utvecklingen i ridningen, för ett år sen var jag SÄMST.
9. Största misstaget? Jag begår inga misstag.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Stukad fot, förkylningar hit och dit.
11. Bästa köpet? Min fjällrävenjacka som jag visserligen köpte förra året, men åh vad jag tycker om den ♥
12. Vad spenderade du mest pengar på? I ordning: mat, resor, sprit.
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Kompisarna, hästarna, min underbara familj med mera.
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010? Många, bl a Not Fair - Lily Allen.
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Gladare!
16. Vad önskar du att du gjort mer? Tränat kanske.
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Sitta vid datorn och kasta bort tiden.
18. Hur tillbringade du julen? Hemma med familjen ♥
19. Blev du kär i år? Nej inte direkt
20. Hur många one night stands? 986564, nytt rekord
21. Favoritprogram på TV? Grey's Anatomy
23. Bästa boken du läste i år? Boktjuven
24. Största musikaliska upptäckten? Vampire Weekend, Marina and the Diamonds, Mumford & Sons. Och så har jag upptäckt att Håkan Smällström inte är helt hopplös.
25. Något du önskade dig och fick? En spikmatta i julklapp!
26. Något du önskade dig men inte fick? En frisk häst i år med
28. Vad gjorde du på din födelsedag 2010? Organiserade en grymt lyckad pay and jump och festade med världens bästa människor.
29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? En frisk Rambler kanske?
30. Hur skulle du beskriva din stil år 2010? Jeans/leggings + tröja och kofta, converse.
31. Vad fick dig att må bra? Kompisar
32. Vilken kändis var du mest sugen på? Oj.. vet faktiskt inte.
33. Vem saknade du? Mina tokiga kusiner träffar jag alldeles för sällan.
34. De bästa nya människorna du träffade? Utan att tveka en sekund - världens bästa Erika.

Bästa i det gångna året

Årets bästa...
konsert: Kent på Peace, helt klart. Immiga ögon på den.
bok: Boktjuven
film: Inception, och Harry Potter 7 pt 1
resa: Magaluf med Anna och Peace & Love
fest: rocktentafesten, tentafesten när vi förfestade hos mig, Valborg & Finalborg, sommaravslutningen, Peace & Love, mottagningen, Mys inflyttningsfest, Klubb Starr, jag kan fortsätta forever....
tävling: Tierptävlingen, trots dum häst
minne: mottagningen 2010 forevah in ma heart
nya besatthet: kramas, rita maskar, smsa
mysdag: har många, men när Emmy & jag var i skogen och plockade svamp är en av dem!


Underbaringar år 2010