Dressyr-KM

Idag blev det dressyrdebut med Vanessa! Frida och jag red LC:1 2003 på klubbtävling på Lurbo. Det var inte KM-klassen tyvärr, bara en förklass. KM-klassen var LA och det kändes lite jobbigt att börja med det... Det gick väldigt bra för både mig och Frida, jag fick 52,96% och hon fick 54,41%. Fridas procent räckte till en andraplats!

Vår hopphäst kanske kan bli en fälttävlanshäst alltså. :)

Sista veckan...

...som sextonåring är den här veckan. Nästa vecka, på tisdag för att vara exakt, fyller jag sjutton. Jag vill inte. Då kommer jag vara gammal. Jag har inte hunnit göra något alls i mitt liv, jag vill vara 14 år igen. Eller kanske 11. Trots att det är min sista vecka som 16-åring har det varit/är en helt vanlig vecka. Måndag - prov, tisdag - prov, torsdag - prov.
En del kul saker händer det iallafall, i måndags fyllde mamma år så då åt vi på restaurang (Thai Village), igår red jag ut med Hanna & Pikkis och idag fick vi tillbaka tyskaprovet, och det gick jättebra (96,5/100 p). I eftermiddag ska jag rida lite dressyr på min fina häst och ikväll ska jag gå på kundkväll för alla som är med i Granngårdens kundklubb tillsammans med Frida. Så det blir en massa föreläsningar, 15% rabatt på allt och gratis fika!

Hästhelg

Fredag kväll spenderades på Lurbo, där det var RiksMästerskap i dressyr för Uppland. Vann gjorde Johanna på Fernando och Sandra på Cleo, båda för bästaste Lurbo såklart!

Efter RM hjälpte jag Hanna att fixa Rosita inför lördagens hopptävling, vi duschade och borstade henne och ryckte manen. När jag kom hem hann jag se det sista av Idol, jag har verkligen noll koll på vilka som är med men jag bryr mig inte heller så det gör väl inget.

På lördagen gick jag upp tidigt och cyklade till Lurbo med Julia, hon åkte till Mona och jag skulle vara hästskötare åt Hanna och Rosita. Det blev en väldigt lyckad dag för dem, det var deras första tävling tillsammans och de blev trea (0+0 fel) i LDn och det gick super (0+8 fel) i LCn också! Grattis tjejer! :)

På söndagen var det tävlingsdags för mig, Frida och Vanessa. Både jag och Frida skulle hoppa 0.90 m bed. A:0/A:0. Frida startade först av oss två, hon hade startnummer 7. Det blev 8 fel i grundomgången för dem, men Frida var rätt nöjd ändå. Jag startade som nummer 32. Vanessa var pigg och glad, så det var i princip bara att styra, och en dubbelnolla blev det! Vår tid räckte till en femte plats, så vi fick med oss en grön rosett hem.

image3

TTTTTT

Alla T'n står bla för:

-Torsdag
-Tyskaprov
-Tidig dag (slutade 11.15)

och sen kom jag inte på något mer på T. Så går det om man är puckad.

Ridlektion på kvällen, vi red för Alex! Det gick bra, Vanessa var jättefin på slutet. Snart blir det väl dressyrtävlingar också, eller till våren iallafall.

Långgalopp och skenande kemilärare

Dagen började i katastrof (ehm...), jag hade tagit med mig fel anteckningsblock, jag råkade ta med biologin istället för kemin. Första lektionen var alltså kemilabb, och trots att kemiläraren är världens sämsta lärare som rusar på i 180 tror jag att jag iallafall har fattat det mesta om titrerkurvor och syrakonstanter nu iallafall. Efter labben hade vi en superlång håltimme, och gissa hur mycket matte jag, Emma och Amanda räknade? Säkert tre tal! Senare blev det ännu bättre, på mattelektionen blev vi utskickade för att vi var så flummiga. Det var iallafall skitkul, jag har inte blivit utskickad sen högstadiet.

Efter skolan blev det stallet, my second home, nästan direkt. Mockade, fixade kraftfodret och sen red jag iväg. Skulle rida med Simone och Foxen, det blev lite galoppjobb men en del rejs också, man måste ju passa på innan stubbåkrarna försvinner. Foxen vann tyvärr kapplöpningen, och min häst ska vara ett fullblod! Kom hem precis innan det blev helt kolsvart ute. Jag fixade hösilaget, pussade på Vanessa och sen hamnade jag här.

Men nu ska jag plugga stark adjektivböjning och annat kul till tyskaprovet imorgon!

Let's get started.

Det här får väl bli den första riktiga bloggen då. Sitter vid datorn istället för att plugga, allt är som vanligt alltså.

Skolan idag var precis som vanligt, med en del sämre och en del bättre inslag.

Bra:
- inget coopertest på idrotten idag heller (var i Holland när resten av klassen sprang, men jag har alltså klarat mig undan hittills).
- Helt okej mat.
- Tyskaläraren tog bort en av de svåraste grejerna vi skulle kunna till provet, så nu blir det lite lättare.

Dåligt:
- FYSIKPROV (men gick ändå helt okej).
- Marika var inte i skolan.
- Massa vitlök i maten (så jag gick och luktade snusk ur käften halva dagen).

En blogg. En snygg blogg.

Har tidigare bloggat på bloggis.se, men det blev bara blaj. Ingen läste den, och då orkar man inte uppdatera. Inte ens Rosalina den flitiga orkade med det till slut. Och den tråkiga sidan blev för tråkig. Så jag gör ett nytt försök här istället!

Så sätt igång att tagga Rosalina den flitiga, jag vill ha en massa kommentarer tack!