Ni behöver inte titta

Det här är vad jag gör istället för att plugga. Men nu är jag klar, så jag ska gå ut en sväng och andas och sen plugga en stund.


Ryttaren: Kingsland-kavaj (en marinblå, även om det inte riktigt syns), en GPA Speed Air Tone-on-tone-hjälm, Roecklhandskar, Mountain Horse-byxor och Mountain Horse-stövlar.
Hästen: Dyón-träns med repnosgrimma, pannband Otto Schumacher, Prestigesadel, schabrak och luva från Scapa, benskydd Veredus Carbon Gel.

Sovdax

Nu har jag ätit en matlåda och lite yoghurt med müsli, kollat på House och skrivit en labbrapport. Nu ska jag sova.

Intresseklubben sprängs, ja.

Green is the new black

Marsianerna tar över fesbok!


Man ser liksom inte vem som är vem riktigt heller? C to the reepy!

Tävling igen

Tävla hos lovicious.blogg.se!

Juste fan

Glömde tala om det nästan viktigaste. Frida och jag har bokat tågbiljetter och entrébiljetter till Falsterbo fucking Horse Show!! Det kommer bli så sjuuuukt NAJZ. Typ ePiC. Längtar jao <33333

Äh men serri. Faan vad vi ska shoppa. Blingbling för hela slanten, hihii.


Frida å ja förrut på en tävling med en fiiiiiin hezt. Bjuderr som fan, kolla inte på mej!!!

(OBS DRIVER SOM FAN)

Bra dag!

Har haft en fin dag med Grey's, scones med JORDGUBBSSYLT, bad i Vårdsätraviken med Frida, ridning på Rambler (som inte känns fräsch, inte roligt längre!) och sen ridning uppe på Lurbo. Fick Filippa för Pyret hade gjort illa ögat. Det gick faktiskt riktigt bra, Alex var imponerad (inte för att hästen var ovanligt fin, utan att jag att fick henne att gå så bra, alltså bra för att vara jag). Iallafall, hästen var fin och jag är nöjd. Nu, 70 lästa blogginlägg senare, ska jag duscha och sen sova. Ser inte fram emot labbrapport och tentaplugg imorgon.


Fina Filippa K (sto född 1999 e. Acacio - Ralmé Z) som jag red idag.

Från syrran - drömoutfit

Tro det eller ej men jag övertalade syrran att välja sin drömoutfit till hästen (hon har ju knappast gjort seriösa undersökningar men hon väljer sånt hon gillar).



Nougatfärgat träns Schockemöhle Georgia, 2000 kr - Xtreme Horse Makeover.


Butetsadel från Ryttarstugan, 31 300 kr (bra smak arne!!)


Schabrak, Hööks. 279 kr.


Benskyddsset Schockemöhle. Xtreme Horse Makeover, 1700 kr.

Vad tycks om hennes smak? Får se om jag lyckas övertala henne till att göra en för ryttaren med, hehe. Godnatt!

Nyttig tjej!

Nu ska jag och syrran ha myskväll.

Aha, chips och choklad eller? Kanske cola?

Men icke! Morots- och gurkstavar med vitlöksdipp, cashew- och macademianötter och så varsitt stort glas vatten. Lite Grey's Anatomy på det, och lördagskvällen är fulländad.

(BTW, syrran ska skriva en kul grej på bloggen senare ikväll - så STAY TUNED!)

Suck

Har sjukt tråkigt. Verkligen. Det var LÄNGE sen, det i och för sig ett bra tecken men men, det är inte roligt nu. Är cp-trött, godissugen och avundsjuk på alla som är på sista 054 på Värmlands. Jag fick liksom aldrig riktigt ta farväl? Även ledsen att jag missar Hannas studentskiva såklart, men tre skivor hade varit väl dyrt om det inte vore för att jag jobbar imorn.

Helt normala saker att göra en fredagkväll: diska, tvätta, göra rent i badrummet, gå och lägga sig tidigt och så vidare.

MEN - pengar blir det om man jobbar. Dessutom halva priset på glass - bästa tiden att testa alla nya sorter utan att slänga allt för mycket pengar i sjön. (Ja jag jobbar bra på min fetma!)

Men FAAAN

För ungefär en timme sen skulle jag laga mat, eftersom jag var hungrig. Öppnar kylskåpsdörren och hyllan i dörren HOPPAR ut och slänger sig på golvet. En flaska cider dog och all kroppsvätska hamnade på golvet. Oliverna och dressingen klarade sig utan allvarliga skador.

Men iallafall... blev förbannad, började städa, gick till datorn - och såg bilderna från i onsdags! Lättdistraherad tjej, ja visst!


Hulken & Grinchen - eller Shroos och Shrekstrid. Eller två marsianer.

Recension: Sex and the City II

Här kommer en "recension" av filmen vi såg igår! Det var premiär, en megastor biosalong och sammanlagt max 10 killar där inne tror jag. Vi hade klätt upp oss och druckit drinkar innan, dels för filmen och dels för att fira både Kristin och Rebecca, så vi var i stämning redan. Regnet gjorde inte mig särskilt ledsen i alla fall.

Jag kan glatt meddela att filmen levde upp till förväntningarna! Tjejerna var som alltid roliga och välklädda, och det bara glittrade om allt (skämtar inte). Jag skrattade nog mer än halva tiden, och när jag kollade runt i salen satt alla med stora leenden på läpparna. En riktigt härlig feel good-film alltså, det är ju inte den djupaste filmen direkt även om den handlar om vardagsproblem och så (men deras dyra märkeskläder gör att det blir lätt att glömma det, iallafall för tittaren). Sen tror jag också att mycket beror på ens egen inställning - om man går dit för att ha kul har man det också, men om man redan innan förväntar sig att det ska vara jättelarvigt kommer man säkert tycka det.

Jag håller med Kristin, hon sa att den här filmen kändes som ett långt och härligt SATC-avsnitt medan den förra filmen kändes som ett avslut på TV-serien. Filmen får 4 marsvinsbajsar av 5.


Sex and the City-kväll

Äntligen torsdag!

Nu ska jag göra lite pannkakor till pannkakstårtan som vi ska äta på barnkalaset hos Kristin. Efter soppa + tårta blir det drinkar och vi ska ta på oss fina klänningar och skor och vi ska gå på filmpremiär. It's going to be awesome - om jag kan hålla mig vaken alltså! Är så jävla trött efter igår :(


Kommer vara grymt!

Inköpslista/önskelista

Here I go again - schabraknörd ja! Saker jag vill ha/tänker köpa:

Repnosgrimma (fast svart läder isåfall)


Ett snyggt swarovskipannband i nån häftig färg, kanske röd eller blå (
bildkälla)


En GPA Speed Air Evolution (blå som på bilden)


Scapa-schabrak (har inte valt färg än, lutar åt turkost)

Scapa-schabrak 2 (det orangea)


Benskydd (eller ev. andra snygga)


Ridbyxor från MH


Ridbyxor 2 (såna fast vita)


SNÄLLA TOMTEN, kan jag få en trisslott med en miljonvinst eller nåt?

Nu

Ont i halsen. Mera hungrig. Snart stallet!

World wide

Just ja, skiva var det igår. Trodde verkligen inte att det skulle vara så kul eftersom jag inte riktigt gillar bj och alla fjortisar som hänger där, men med rätt folk kan ju allt bli kul - så det blev såklart jätteroligt!

Temat var world wide, så vi kom från olika världsdelar. Astrid och jag var turisterna Hubert och Leffe, Frida var en cowgirl vid namn Allison och Tora var fransmannen Pierre.


Hubert, Leffe, Pierre & Allison - glada.


Hubert, Leffe, Pierre och Allison - förtvivlade.

Torsdag yes please

Åh fy sjuttsingen vad jag längtar till torsdag. Kommer bli en riktigt bra dag!

Vi ska:
  • Fira Kristin som fyller 25 genom att:
  • Ha barnkalas med lekar och pannkakstårta
  • Äta soppa
  • Dricka drinkar
  • Klä på oss fina klänningar och skor
  • Gå på premiären av Sex and the City II (det gav vi i födelsedagspresent till Rebecca)
Fattar ni hur awesome?!?!

Tålig

Jag är inte allergisk mot något. När jag var liten ville jag gärna vara det, för då fick man alltid spännande specialmat. Nu har jag ju insett att allergimaten ofta är äckligare, så det är väldigt skönt att vara tålig.

Min topplista över allergier jag INTE skulle klara av att ha:
  1. Pälsdjur (seriöst, skulle avlida)
  2. Pollen (då skulle man nästan vara tvungen att gilla hösten och vintern, hur jobbigt skulle inte det vara?)
  3. Mjölk/gluten
  4. Choklad
  5. osv osv...

Skulle kunna fortsätta i en evighet. Stackars
pollenargiska människor nu! Tänk att sitta inne och må dåligt när de flesta andra är ute och grillar, festar, badar, dansar, flummar... You get it.

Men vissa saker däremot vore inte helt fel att vara allergisk mot:

  1. MÖGELOST (seriöst, det är det värsta jag vet. spyr nästan vid tanken på skiten)
  2. Mögelost!!
  3. Mögelost
  4. mögelost..

Jag sovde

I helgen sov jag kanske 5 timmar per natt, om inte mindre. Nu i veckan kommer jag inte sova mer. Studentskiva måndag och onsdag. Torsdag SATC-premiär. Eh, OM jag kommer vara en zombie på jobbet på lördag?

Jag vill verkligen tro på principen sova kan man göra när man är död (det var det jag tänkte när jag gick på fest både fredag och lördag, och gick upp innan 6 både lördag och söndag) men tyvärr - det funkar inte. Det gör att man stänger av väckarklockan vid 7 och går upp 9 istället. Skönt som fan men nu MÅSTE jag ju verkligen gå på föreläsningen imorn. Jag vill inte behöva sova, man missar ju allt roligt då!!


FIN.

Tävling 2

Har varit med Julia och annat löst folk (dvs Lurbos tävlingsgrupp i dressyr) på DM i Bälinge. Riktigt kukväder, det regnade seriöst i ETT från 10-18. Åska, blöta kläder och lera är ju alltid saker som höjer mysfaktorn lite extra. Jag var ju hästskötare och då får man alltid ha roligast av alla. Inte. Men det gick bra för alla iallafall så det var riktigt kul, och hästarna var snälla (finns inget värre än att vara hästskötare till en dum häst.. Rambler typ).

Sååå... resultat! Unni och Wimpy kom 2a i LC, Unni och Fernando vann både LC och DM-klassen för D-ponnyer (LB), Johanna och Andy kom trea i LC, och Johanna och Pyret vann DM-klassen (storhäst). Både Agnes och Saga var jätteduktiga med Rossi!

Äh men oj glömde visst nån. HAHA kul jag är. Julia var grym och hästarna med, Nowa fick 63% i LC och Pyret 64,4% i LB - redig skillnad från förra året och grymt bra ridning från Julias sida. Tyvärr precis en utanför placering i båda klasserna - surt eftersom Bälingerosetterna väger upp hur dålig deras anläggning är (citat Agnes L, hahaha).

Dagen kan sammanfattas blöt, kall och lyckad för Lurbo.


Julia & Svea på DM förra året. Den hästen är inte snäll (men ganska söt och springer ganska fint), men vädret var lite bättre då. Och då var det fanimig APRIL.

Tävling 1

I helgen ska jag/var jag med på två tävlingar. Idag var det alltså tävling 1, utställning, agility och precision med Elin och hennes shettisar Mille och Armani.

Utställningen gick sådär, Armani fick bara 35 p men han är ju ganska liten än så länge så han växer väl till sig! Mille gjorde sin bästa utställning någonsin, han fick 38 p vilket innebär att han kan få något slags bruksdiplom för prestation, så det var kul!

Agilityn var rolig att se på men det gick väl sådär... Elin hade lite bråttom och Mille ville helst inte gå igenom vatten, däck och sånt. Precisionen gick lite bättre, en väldig fart men en rivning - men tiden räckte ändå till en tredjeplats. Duktiga alltså!

Nu är jag slut och färdig, stekt och grillad. Ska hoppa (släpa mig in) i duschen och sen cykla iväg till Ast så vi kan lata oss tillsammans.


Mille på tävling, bilden från april i år.

Om gårdagen

Hann inte skriva mer igår, hade en hektisk dag (inte). Men efter labb, mat och Grey's-final åkte jag till stallet. Red (!!) en sväng i skogen med Rambler, han kändes inte halt utan bara pigg och glad. Det var en riktigt härlig sommarkvällstur!

Efter ridningen åkte jag ner på stan och träffade folk i ekonomikumparken. Det var mys :)


Älsklingsplutt!

Oh my freaking god

Jag säger bara såhär: säsongsavslutning av Grey's Anatomy!!!!!


GAAAAAAAAAAAAAAAH!!!!!

BAM

Dagen har spenderats i fårhage & på labb. Det första mycket trevligt, det andra inte riktigt lika kul.

Men imorse...! Jag vaknade en timme före klockan för att en fluga satt på mig och kittlades! Inte okej nånstans! Den är fortfarande här inne, jag får inte död på den och den flyger inte ut heller när man öppnar fönstret. Tips?

Iallafall, ska sticka till Friskis och träna step nu, sen ska jag till Kristin så ska vi kolla på nån disneyfilm. Tjing!


Jag ♥ sommar (bild från 2007 tror jag)

Valborg i Uppsala

Så jävla najs. Kan det inte vara valborg igen?!


Let me fly

Jag vill tävla nu nu NU!


Foto: Julia Krabbe


Foto: Astrid Adelsköld

Summer for real

Nuuuu är sommaren här. Varmt flera dagar i sträck, shorts och sandaler, klappa får och äta glass på rasterna och sist men inte minst: första doppet är avklarat!

Tora är knäpp, det var hennes idé att vi skulle bada. Sjukt bra idé för den delen. Vi doppade oss två gånger och det var cp-kallt, men finns det något bättre än känslan efter ett riktigt kallt dopp?


Riktigt såhär skönt var det inte i vattnet. Snarare runt 7 grader... :D

Sorri


Det händer bara mig

Jag måste lägga till en punkt till min Varför-lista.

VARFÖR händer sånt här bara mig?!

Jag vaknar 7:52 och tror att jag har försovit mig som fan. I vanliga fall börjar vi 8:15 så det är inte så konstigt. Konstigt är att jag är helt medveten om att vi idag börjar 9:15 istället, men ändå slänger på mig kläder och cyklar iväg till BMC. Först när jag ringer Helen för att fråga var vi ska vara och hon talar om att klockan är kvart över åtta inser jag mitt misstag. SÅ typiskt mig.

Men tur i oturen, nu har jag hunnit äta frukost iallafall.

Jag bara undrar

VARFÖR är det en fluga på min fot?!

VARFÖR är allt gott så onyttigt?!

VARFÖR är man aldrig trött när man borde vara det, och tvärtom?!

VARFÖR är det alltid min häst som är halt och skadad?!

I am alive

Gårdagens tentafest var epic! SJUKT ROLIGT som vanligt med kgb.

Iallafall: jag somnade inte på cykeln, jag drömde att jag cyklade. Är alla på spåret igen?

Inte najs

Mindre bra grej att ta en power nap - och vakna med ett ryck av att man ramlar platt på mage, rätt ner från cykeln. Hjärtklappning yes!

Ah juste

Ni lär ju vara EXTREMT nyfikna på hur tentan gick...

Inte? Äh, jag säger ändå.

Det gick... BRA! Förutom en fråga som jag totalfailade men den var det ingen annan som kunde heller. Så jag är inte korkad. Nu firas det med polkachoklad, Desperate Housewives och så självklart tentafest ikväll!

Störda drömmar

Alltså, det här med att bloggare är de nya kändisarna... jag gillar't inte. Jag har drömt om bloggare TRE nätter på en vecka nu. Det är fan inte okej!

Först drömmer jag att jag och Spiderchick står vid busshållplatsen vid BMC med hennes bäbis. Hon har gjort bruna slingor, är mycket kortare än jag trodde och vi är typ bästisar (?). Sen drömmer jag att jag är hemma hos Kenza som bor i en lägenhet i Engelska parken. Hennes lägenhet är jätteful, förutom i ett rum där hon har likadana tapeter som jag. Några nätter senare drömmer jag exakt samma dröm som innan, den med Spiderchick. Jag menar... say what?!

Har bloggandet gått överstyr?


En av drömbrudarna, Spajder.
Bildkälla.

Right now

Två rosa kuddar, Kate Nash, en stor kopp grönt te, dry cereal from a bowl och... kemi.

Ganska najs!

Perfekt dag... typ

Den här dagen minus pluggångesten är verkligen den perfekta söndagen!

Spexet var grymt roligt, alla var så duktiga! Synd att sista föreställningen var idag, annars hade jag gärna gått en gång till. Varför är man alltid så dum och går sista dagen? Inte bra!

Efter spexet åkte jag och Anna till Astrid för barnkalas. Vi åt glass med fem sorters sås, sju sorters strössel och sånt där som hör till. Sedan låg vi i gräset och hade det bra tills jag var tvungen att åka hem, farmor och min familj skulle komma och kika på lägenheten (ja framförallt farmor då). Vi åt en massa mat (jag har ätit glass TRE gånger idag, illa!) och nu är jag all alone i en väldigt välstädad lägenhet. Nu är det alltså plugg som gäller, för imorn klockan 9 ska jag befinna mig på Gimogatan och skriva näst sista kemitentan.

Uääh jag vill döda kemi men nu är det snart slut, nästan tre veckor tills det är tenta igen. Jippi!


Eh. Ja det är pingviner på bilden.

Söndagsångest for real

Söndagar innan tenta. De värsta dagarna som finns! Varför kan vi inte bara få ha våra tentor på fredagar så att man kan festa loss på kvällen och sedan vila sig hela helgen?

Nu ska jag sätta igång och plugga lite, sen ska syrran, jag och typ halva klassen gå på ett Teknat spex' storspex - En miss i universum. Kommer bli grymt!


Helst skulle jag vilja lägga mig och sova som den här tjejen.

Dagen i ända

Nu har jag studerat kemins fantastiska värld dagen i ända. Endast en liten paus tog jag för att promenera till stallet och utfordra fålen min.

Okej.

Det där var inte helt sant.

Men ganska duktigt har jag pluggat! Jag har lärt mig om orbitaler, Newmanprojektioner, sp3-hybrider och cyklohexanringar. Nu ska jag ut och springa en runda, sen blir det sängen tror jag.

Imorgon väntar spex, födelsedagsfika hos Astrid och mer plugg. Hoppas på fint väder då med!


Överspeedad. Året var 2007.

Idag är det sommar

ÄNTLIGEN sommar! Synd som fan att jag har ett jävla personalmöte idag och måste plugga minst halva dagen. Jävla jobb och tenta till att förstöra... Nu ska jag tycka synd om mig själv med ett avsnitt av Private Practice, sen blir det möte. Trökigt :(


Bättre bild på nya schabraket, och så luvan som jag redan hade. Enda som fattas nu är en frisk häst!

Stökholm

Igår var det pyjamasparty på Lurbo, och eftersom jag är den enda som är över 18 som hade möjlighet att vara där var jag såklart tvungen. Det var faktiskt riktigt roligt! Vi åt pizza, lekte lekar, spelade kubb, gick tipspromenad och kollade på Avatar. När vi äntligen hade fått barnen i säng trodde jag att jag skulle få sova, men de flesta i US-styrelsen är också barn så de var såklart tvungna att prata, sjunga och skratta en bra stund innan de andra barnen kom och ville ha uppmärksamhet. Allt som allt inte särskilt mycket sömn men bra roligt var det!

Dagen har spenderats i Stockholm med familjen, trevligt trevligt.

Nu ska här chillas med Grey's Anatomy, jordgubbskvarg och lite choklad.


Den här snyggingen kom hem till mig idag! :D

Jag saknar...

...att rida på lille Rambler. Bli frisk hestjevel.








Bilder från när vi provred honom, snart två år sen.

Fågelmongon

Förträngde totalt att blogga igår... Skumt! Iallafall, gårdagen gick ut på att jag sov bort halva dagen, gick till skolan en stund, och sen gick jag på stan med syrran.

Nu är jag hemma hos mina föräldrar, inte piggast i världen för jag och pappa var ute på landet och kollade på fåglar imorse. Trevligt, men vi såg inte stäppvipan som han gärna ville se.

Nu måste jag äta en massa mat, sen blir det stallet. Hejdååå.

Födelsedag x 2

Idag är ingen vanlig dag, idag är Astrids & Rebeccas födelsedag lalala osv.

GRATTIS snyggon!


Numera 21 år!


Öh... tar tillbaka det där med snyggo. Men grattis 19-åringen iallafall!

The future

När Astrid och jag blir gamla ska vi bli som denna fågel.


Skrattmåsar

Hittade en sjukt fin sida. Bilderna är hilarious, texterna är sämst. Kolla här!




Cred: skrattandefaglar.se

I'm back

Nu är jag hemma hos mig igen, orkade inte åka hem efter ridningen igår (som fick megabra, riktigt bra känsla för att vara Pyret!) så jag sov hos mina föräldrar. Imorse sov jag i en evighet men jag är fortfarande trött, så lite sjuk är jag nog egentligen. Fast nu (efter tre timmars effektivt plugg med folk från klassen) mår jag fint, så om det finns något bra pass ska Elin och jag åka och träna.

Det var all rolig info för nu, nu ska jag laga mat. Adjöss!


Snart äre sommar!

Kryssning = dålig idé

Usch min hals gör ont, min röst är nästan borta och jag har ont i huvudet :(

Om man redan är lite sjuk är det en dålig idé att festa loss med en massa andra idioter som också är sjuka. Hoppas inte att Emelie smittar mig, lunginflammation känns inte som någon bra idé. Snacka om att förstöra sommaren ännu mer isåfall!

Iallafall, kryssningen var GRYMT rolig. Som vanligt med KGB alltså!

Nu är jag nästintill pank, jag ska försöka hålla hårt i slantarna resten av månaden alltså. Hur nu det ska gå till?

Shoppingen igår

Det blev stan med mamma igår innan kryssningen! Trevligt som alltid! Fick med mig en jeansjacka, en t-shirt och ett par shorts hem. Najs! Avslutade med god lunch på Unico.


Världens sämsta bild på tröjan (ja det är Beatles på - och jag gillar faktiskt deras musik, inte bara den fina tröjan!) och jackan.

Ny VS gammal

Ja, min mobil mår inte så bra. Den har gett upp kan man säga... Det här är alltså min nya mobil och min gamla.


En Nokia 3310 och en överkörd Sony Ericsson.

Inte helt nöjd med den nya tyvärr...

Världens bästa tv-program

Jag hade av någon outgrundlig anledning totalmissat förra veckans Grey's-avsnitt så idag hade jag två att kolla på. LYXLIV säger jag bara. Åh det är så sinnessjukt bra! Alla andra tv-serier jag följer är inte en en tiondel av Grey's, det hade jag glömt under det korta och hemska Grey's-uppehållet.


True love!

Åland here we come!

IDAG är det kryssning med alla som ska vara faddrar på nollningen i höst. Det är alltså de roligaste människorna i KGB, så det kommer bli awesome!! Förra gången var grymt, den här gången blir nog minst lika bra.

Men först ska jag och mamma ut och shoppa. Vet inte än om det blir stan eller ikea, men båda är kul så det spelar ingen större roll för mig. Återkommer imorn med shopping- och kryssningsrapport.


Hittade ingen bild från förra kryssningen så jag bjuder på en bild på mössen när de var jättesmå!

Far åt skogen!

Jag är ganska nyligen hemkommen från en sjukt bra show - nämligens De Visas show "Far åt skogen", en salig blandning av sketcher, dans och framförallt sång. Det är Uppsalas typ bästa unga sångerskor som är med i den här kören. Showen var grym förra gången, den var minst lika bra (om inte bättre) idag! Jag har tyvärr inga bilder eller film eller så, så jag kan inte dela med mig av den underbara showen.

HELT KLART 5 AV 5 TOASTERS, KANONKUL!

Here they are!

Lovade ju att visa skorna jag köpte, här kommer några halvsnygga webcam-bilder!


SNYGGA sandaler från Scorett.



Partyskor från Bianco!

Shoppat!

Jag och Astrid har köpt skor!


Kan visa sen, ska till stallet nu!

It's the sound of my shoes

När jag vaknade var himlen helt blå och vädret var underbart. Nu ser det bara grått ut, och snart kommer det nog börja regna. What the fuck? Så var de igår med!!

Iallafall, har skrivit klart labbrapporten nu, och ska värma lite av gårdagens soppa nu och sen ska jag ner på stan och shoppa skor med Astrid. Sweet!


Astrid och jag på bushumör.

Nördande

VAD HAR DU FÖR... (HÄSTUTRUSTNING)
...hoppsadel:
En svart Crown
...dressyrsadel: ingen just nu :(
...aachenträns: Ett svart Gold Medal, ett svart Stübben
...pullarträns: Ett ljusbrunt från Globus
...remontträns: Elin har ett från CH jag brukar låna
...hjälptyglar:
...framskydd: Ett par svarta senskydd från Hööks
...bakskydd: Ett par svarta bakskydd från Hööks
...benlindor: turkosa i fleece, svarta i fleece/stretch
...sadelgjord: En svart hoppgjord, vanliga tyggjordar
...ridtäcke: Ett svart fleecefodrat från Hööks och ett gult med reflexer
...täcke: Ett svart regntäcke, blått stalltäcke, grått bomullstäcke m fl
...pannband: Ett svart med små blingstenar, ett fusk-swarovski
...transportskydd: Svarta från Finn-tack
...bett: Tvådelat smalt tränsbett, rakt tränsbett, kimblewick
...luva: En rosa, en grön BR, en blå JW
...tyglar: Svarta flätade, svarta med gummitrådar
...padd:
...stigbyglar: vanliga tråkiga

VAD HAR DU FÖR... (RYTTARUTRUSTNING)
...hjälm:
En mörkblå Charles Owen John Whitaker
...stövlar: Mountain Horse High Rider
...säkerhetsväst: En blå från Hööks
...ridbyxor: Svarta helskodda och bruna helskodda från Hööks, bruna/rutiga helskodda från ELT
...ridtröja: Ingen särskild
...ridstrumpor: använder inte ridstrumpor
...sporrar: Ett par ponnysporrar och ett par raka lite längre
...handskar: Ett par Roeckl, vanliga andra
...spö: inget eget
...ridjacka: En svart Mountain Horse
...ridväst:
...ridskor: stallkängor från Jacson
...chaps:
...stallmössa: en röd med tofs

Den här listan är ett bevis - jag är ingen märkesnörd! Eller jo... men jag har inte råd att köpa så mycket. Haha!

Mätt å gla'

Nu har Tora åkt hem, vi skulle på Astrids körshow idag trodde vi, men det visade sig vara fel datum. Vi har iallafall ätit soppa och godis, och så har Flapjacks kissat i min säng. BLÄÄÄÄ.

Annars trevlig kväll! Nu ska jag FÖRST skriva klart en labbrapport, SEN kolla på Glee. Inte tvärtom. Får se om jag lyckas övertyga mig själv...

Jag vill att det ska vara fredag nu! Då är det nämligen kryssning med alla som ska vara faddrar i höst, kommer bli sååå kul!

Mer tävling


Tävling hos
Lovicious!

Tävling igen


Velocity

Syrran och jag har varit ute och sprungit. Hon är bäst att springa med, det är lättare att pusha henne på något sätt, och hon pushar mig. På ett bra sätt. Idag sprang vi 5 km, det kändes väldigt lätt och det gick fort också. Den sträckan klarade vi på 25 minuter. Det känns som en rimlig tid att ha som mål på Blodomloppet (som också är 5 km)! Förra året var målet att springa på mindre än en halvtimme, tror vi sprang på 33 minuter då. Så det ska nog gå att springa på under 25 minuter i år. Längtar redan efter den goda picknicken efteråt ;)

Ja, jag föddes hungrig. Kommer nog dö hungrig med. "Food, my favourite dish" som en vis man sade en gång i tiden.


Efter Blodomloppet förra året. Snygg, javisst!

Pikachuuuuuuuuu

Jag har kanske en ny favoritgrupp på facebook. Det är "You did WHAT!? With WHO!? For HOW many Pokemon Cards!?!". Roligaste på länge! Jag blir full i skratt varje gång jag ser att någon mer har gått med.

Nu ska jag slänga i mig lite mat i ett försök att få bort den äckliga smaken i munnen (den kan i och för sig ha något att göra med makaronilådan jag åt till lunch... varför trodde jag att det var gott? slöseri på fina makaroner och sojakorvar...), efter maten ska jag sticka till mon cheval (eh nej jag kan inte franska nej) och promenera en sväng med honom. Sen ska jag ut och springa med syrran, hoppas hon tvingar mig att springa långt!

Tips från coachen

Somna inte i någon sjukt obekväm ställning när du bara hade tänkt vila lite. Äcklig smak i munnen! Ont överallt!


Så sött sussade jag INTE.

Irritationsmoment

Visst är det underligt hur mycket man kan störa sig på under en kortkort cykeltur? Det tar säkert SJU minuter att cykla från mig till Ångström, jag menar seriously..? Hur många knäppisar finns det?
*En tant som plingar nonstop tills man har flyttat på sig, fast vägen är för smal
*En tjej som cyklar på en
*En kille som ser arg ut för att man cyklar om honom
*Tusen barn/tonåringar som springer ut framför en på cykelvägen så fort de har gått av bussen (det här irritationsmomentet räknas 1000 gånger)
*Rödljus
*Ambulanser som INTE har bråttom men ändå ska ha företräde
*GRUS ÖVERALLT
*Folk som cyklar/går på fel sida för att det ligger grus på vägen, utom på en tio centimeter smal remsa där alla vill gå/cykla

Jag menar... SERIOUSLY?! Ska det vara såhär när man har bråttom till skolan? Vem ska jag ringa och klaga för? Statsministern?


Hemsk dröm!

Usch, måste bli av med den här drömmen. Jag drömde att jag äntligen skulle tävla igen, men inte på Rambler utan det var ridskoleponnyn Ramona jag skulle tävla. På distriktsmästerskapet i dressyr. Ramona hade blivit en storhäst, och jag var jättetaggad att tävla, förutom att jag aldrig hade ridit Ramona. Det ösregnade, och vi hade en tjej med som hjälpte oss. Hon var sjukt petig med allt, jag fick inte ha leriga stövlar när jag skulle tävla fast det var superbråttom. Jag tror den här tjejen skulle föreställa en annan petig person som jag känner... Iallafall, jag sprang runt i typ en timme och letade efter något att göra rent mina stövlar med, men hittade verkligen inget. Vaknade helt sjukt stressad!

Tur att man har Morgonpasset!


Lilla Ramona, drömhästen!

Holy crow!!

Glömde nästan berätta!!! Gissa vem som nästan inte hade någon reaktion alls när Anna (en veterinärstudent i vårat stall) böjde honom?! Gissa vem som ska sättas igång lite lugnt igen i veckan?!

Jag fick lust att dansa och blev alldeles röd och glad i ansiktet när Karin sms:ade.

JIPPIIIIIIIII! (hoppas det varar längre än en vecka)


Älsklingspojken och jag ♥

Mötte en liten herre

Jag mötte en småväxt herre på väg hem från Tora. Han berättade att han var på väg mot sommaren.

Ungefär såhär såg han ut:

Det finns många söta farbröder i denna värld!

Mot ringsnörpsvägen (eller vad den heter)

Jag minns aldrig riktigt vad det heter, det där stället där Tora bor. Jag hittar dit iallafall, som tur är. Nu ska jag dit. Rabarberpremiär för i år, rabarberpaj! Kan inte bli så mycket godare!

Hoppas era liv är lika glammiga* som mitt!








*Fint ord för dammiga



Jag och Tora när vi var unga och rynkfria, och inte hade tid att äta paj.

Städpaus...

Är hemma och städar, lägenheten ser ut som skit. Som vanligt alltså! Undra om jag skulle ha mer städat i en större lägenhet..? Här är det ju ganska litet, så så fort man lägger/slänger något på golvet eller ställer något på bordet så ser hela rummet jävligt överbelamrat ut. Då får jag nån konstig tendens att slänga ännu mer skit i lägenheten. Uääh jag hatar att städa!!

Nu ska jag sopa, byta lakan, tvätta lakan, diska, laga mat och känna mig allmänt husfruig. Varför kan man inte vara en glamorös hemmafru som de i Desperate Housewives?!


Oglamorös tjej. Bilden är gammal dock..

Ingen måndag denna vecka

Måndagar måste ju vara de bästa dagarna att vara ledig på! Jag sov ut imorse, huuuuur länge som helst... vaknade kvart i 9! Haha, det kändes som att klockan var tolv. Ganska konstigt, men bra skönt att ha dagen framför sig! Nu har en stor del av dagen spenderats åt lite random småsaker, jag har bland annat läst ut en bok som jag redan har läst tre gånger. Är det bara jag som läser böcker jag redan har läst, bara för att vara säker på att man inte lägger sin tid på en dålig bok?

Annars då... gjorde en härlig fruktsallad på kiwi, banan och jordgubbar och tittade på Desperate Housewives. Spännande!!

Nu ska jag snart åka hem, marsvinen är nog hungriga och jag måste städa lite, skriva lite labbrapport och fixa lite andra vardagsnöjen. Kul va?!

Lyckat!

Nu är både Spanien och Peace&Love bokat, lyckaaaaaaa! Nu är jag seriöst fattig men, som Anna sa, what the heck - så värt det!

Även kvällens ridlektion var lyckad. Red på Pyret, inte min favorithäst direkt men idag var han fin! Jag har börjat få kläm på hur man gör nu, peppar peppar..

Nu är jag hos mina föräldrar, mätt på god pizza och ska snart trycka lite glass tror jag. Sweet!

Sommarplaner

Idag bokar jag och Anna in roliga grejer till sommaren - nämligen en Spanienresa och Peace & Love-biljett!

I juni, precis i början av lovet, blir det Magaluf partystad, Mallorca alltså! Jag älskar Spanien så det kan inte bli annat än bäst!


Hotellet i Spanien!

Finalborg

Vaknade vid kvart över tolv, tror jag hade seriös sömnbrist. Men det är väl inte mer än väntat efter kvalborg, valborg och sist men inte minst finalborg. Nu är det slut och det är lite skönt men fan vad kul det var!!

Igår (finalborg alltså) tänkte vi gå ut till Snerkes, men vi blev kvar hemma hos Emelie och det var sjuuukt roligt! Vi dansade i timmar, jag har galen träningsvärk i mina ben. Haha! Och Emelies bord blev sönderdansat, det roliga var att hon skrattade högst av alla när det brakade ihop.


Bordet med dansare


Färdiglekt för bordet!

Slut

Nu är jag hemma, mätt och trött. Och ganska belåten. Jag har varit med Frida till hennes stall och löshoppat lille Jolly. Han var duktig men blev trött efter ett tag. 120 klarade han iallafall innan han blev sömnig. Jag har ätit nudlar, och det som var kvar av frukostsconesen till middag, nu ska jag sticka till Emelie för lite förfest innan det blir utgång! Snerikes ikväll, blir nog kul - har aldrig varit där.

Sov gott ni andra som inte ska med :)

Världens bästa Valborg

Min första valborg som Uppsala student var samtidigt min bästa valborg hittills. Jag hade kul från klockan 9 på morgonen till klockan 2 på natten. Champagnefrukost, forsränning, häng i hum-C, grill i Flogsta och sist utgång - så sjukt roligt! Jag älskar verkligen min klass och alla goa vänner som var med och gjorde Valborg epic!


Helen och jag hade kul