VALBORG

Idag är jag alltså ledig - och redan vaken. För det är VAAAAALBORG!

Snart bär det av till Ludvig för champagnefrukost, sen ska vi kolla forsränningnen och garva åt alla vi känner. Sen blir det lunch och häng i HumC, sen champagnegalopp - hem och byta om, sen grillning hos Rebecca. Sen blir vi antingen kvar där på fest, eller så går vi på nation. Får se hur mycket vi orkar!


Valborg i stadsparken förra året.

Kvalborg

Nuuuuu sticker jag till Upplands och firar Kvalborg och taggar Valborg med en öl, kompisar och skitsnack. Längtar till imorn!!

Intryck och avtryck

Jag har den snyggaste icke-tatueringen nånsin på benet! Tänk er en tjock mobil i en tajt jeansficka. Med knapparna neråt. Ganska många timmar. FETT HÄFTIGT AVTRYCK PÅ MITT LÅR!!!

Fan vad ballt liksom. Hoppas ni förlåter mig för att jag inte tog nån bild på avtrycket.

Grillning!

Igår kväll blev årets första grillning avklarad. Skare va så skare tänkte vi och satte oss på vattentäta filtar i regnet och tände engångsgrillen. Vi grillade dumle, marshmallows, flintastek och sojafiléer. Sojafiléerna var något av det äckligaste jag har ätit (se bild), så det var tur att vi hade potatissallad och marshmallows också. Efter en blöt timme med vantar på fötterna så åkte vi till Folkes och köpte kakor, sen gick vi hem till Elin och drack te, åt kakor och kollade på Bröllopsfotografen. En mysig kväll alltså!


Det som ser ut som mackor är alltså sojafiléer. BLÄ.

Suck

Suck... SUCK. Fan, jag går bara runt här och suckar. Jag har inget intressant att skriva om så jag ska sluta nu. Det kommer ändå inget vettigt när jag skriver. Ikväll ska jag grilla för första gången i år med tjejerna från klassen och några till. Det kanske är roligare. Nu ska jag åka till min halta häst. Jippi.


Den melankoliskas klagan

Usch, nu är verkligen hela kvällen förstörd. Säkert flera dagar framöver också. Usch, känner mig så larvig som klagar så mycket och är ledsen över det här när jag vet att många har mycket värre saker on their mind. Men jag kan inte låta bli. Nästan alla mina sommarplaner är borta nu. Inga tävlingar, inga träningar, inga mysiga uteritter, inga härliga barbackaturer, inget träningsläger... Okej jag vet att jag är extremt negativ nu, men alla gånger Rambler har blivit halt eller skadad har det varat länge. Nu hoppas jag att det beror på hovarna, men jag vet egentligen att det är något mer. Något värre.

Nu när jag har sprungit min runda (med Anna, trevligt!) och ätit min wok och gnällt klart (okej, är inte klar på långa vägar) så ska jag sätta igång med labbrapporterna. FAN - VAD - KUL!

Bajsballe!

Nu blev min redan så ljuvliga kväll mycket roligare. RAMBLER ÄR HALT. På båda fram!

Fan, fan, fan. VARFÖR?! Nu när det äntligen var på rätt väg liksom! Jag orkar inte mer :'(


Hur svårt är det att hålla sig hel och frisk liksom?!

Vinstlott!

Ojoj, vad jag älskar blocket och tradera! Igår hittade jag täcket som jag har suktat efter för 500 kronor, alltså halva priset! Sååå najs!


Snart är det mitt!

Tävling!



Jag tävlar om en
canvastavla i valfri storlek (upp till 150 x 100 cm värde ca 2200 kr) hos [En Bulle Ur Ugnen].

Tredje kolet! Tredje kolet. Tredje kolet...

Ungefär så många gånger upprepar vår lärare allt han har att säga, så det går inte särskilt snabbt. Han slösar däremot inte mycket tid på att förklara ordentligt. När jag bad om en förklaring en gång sa han "slå upp det i den boken om ni är så blåsta att ni inte fattar ändå". På världens gotländska dialekt! Väte och kväve blev helt plöstligt vete och kveve. Mycket intressant...

Och sen finns det andra dryga lärare. Jag kom precis hem från skolan efter en jobbig lektion med gotlänningen, och ser att jag har fått mail. Från labläraren. "Hej. Du har en del att förbättra innan rapporten är godkänd." Men kul, verkligen. FAN vad jag hatar kemi just nu!!

Nu ska jag cykla till affären för att köpa lite käk, sen måste jag väl sätta igång med den där jävla rapportidioten.


Längtar tills det är så varmt igen! Fast inte fan ska jag klaga på vädret idag :)

VIKTIGA FRÅGOR

Okej, eftersom jag har fått lön och är rik nu för tiden har jag ett par viktiga frågor. Vad ska jag välja?!


Detta blåa Lamicell/RG-schabrak med Sverigeflagga + luva.
Frida har ett sånt, supersnyggt! (hoppas det var ok att jag lånade bilden)

ELLER


Ett brunt Glengordon-schabrak med luva till.

What to choose? Plis help!

Och sen...

Ett snyggt täcke...

ELLER


...ett skrittäcke?

Båda är snygga, men "helkroppstäcket" är dyrare förstås. Frågan är vilket jag kommer använda mest. Helkroppstäcket blir isåfall ett tävlingstäcke.

Jag är alltså inte så rik att jag har råd med allt, så därför: hjääälp!


Shalalala Luuuurbo!

Ibland är man bra stolt över sin ridklubb!

Idag har vi haft en massa duktiga, framtida dressyress på banan i ridskolan. Division III-laget i dressyr för ponny har varit och plockat rosetter... tre individuella placeringar (minst) och laget slutade trea. Hur bra?!

Och sist men inte minst... division III-laget i hoppning för häst VANN andra omgången. Så jäkla bra!!


Lurbos div III-lag förra året, när de kom fyra i Bälinge. Jag som lagledare.

Lingondressyr

Hemkommen från en otroligt lyckad klubbdressyr! Alla var jätteduktiga, och jag tror och hoppas att alla var nöjda med tävlingen också. Julia och jag hade iallafall jobbat och förberett så mycket så allt flöt på bra. Lillasyster Majo var med och tävlade för första gången också, det gick jättebra för henne. Tror hon tyckte det var kul också, så man får hoppas att det blir fler tävlingar framöver.

Nu ska jag och syrran kolla på Luftslottet som sprängdes, ska bli späänade att se sista delen. Men jag har ingen choklad :(

Humpidu ♪ ♫

Det var kul igår! Nu är jag ganska trött. Jag vet inte varför jag alltid envisas med att gå ut även om jag ska upp tidigt dagen efter, men jag antar att det är för att om jag inte gjorde det skulle jag aldrig gå ut. Jag har alltid så jävla mycket på helgerna!

Idag har jag alltså släppt ut hästar och handlat en massa grejer. Nu ska jag snart sticka iväg och hyra två filmer som jag och syrran ska se ikväll, sen blir det stallet igen för att rida. Sen måste jag baka kakor och förbereda inför morgondagens klubbdressyr på Lurbo. Dags att sticka!

Btw, testa nya Marabou-chokladen! GOD, HOW GOOD.


ÖÖS

Nyss hemkommen från teater. En midsommarnattsdröm på stadsteatern. Säger bara en sak - SE DEN! Skrattade så jag grät!

Nu ska jag kamma benhåret och äta lite ost, sen blire fest! Helen och jag ska till Värmlands, vi ska fira Anna som redan är där med Elin, Emelie och Ylva. Kommer bli aaaawesome!

Handicapable

Ojoj vad jag är handikappad just nu. Att vara utan mobil måste ju vara ett av de största I-landsproblemen ever, men inte mindre drygt för det! Jag har ju fixat comviq-abonnemang och sagt upp mitt gamla, men själva mobilen är fortfarande telialåst så det nya abonnemanget fungerar inte på telefonen. Något drygt att sitta vid datorn hela tiden och hoppas på att de man vill ha tag på loggar in! Ska nämligen på teater med familjen och måste bestämma vart vi ska ses, var vi ska äta och så vidare.

Nu funderar jag på att skaffa ny mobil, det kostar ju att låsa upp den och mobilen är ju ändå ganska trasig. Då är det roligare att lägga pengarna på en ny!

Nepp, slut på denna dag

Förutom att baka extasgoda bullar så har jag varit i stallet. Skulle först gått på hoppträning, men den var inställd. Tänkte då hoppa lite själv på utebanan. MEN DÅ SNÖAR DET!!! Så jag och Elin tömkörde litegrann (mest Elin, jag trasslar alltid in mig i tömmarna). Rambler var suuuuperfin!


Jag med en färdig, dock halväten, bulle. Tummen upp!


Nu ska jag göra som denna dam - call it a night!

Sov gott darlings ♥

Rimbobullar!

Här kommer suuupersnygga bilder från bullbaket med gulliga Helen idag. Seriöst värre! Men bullarna blev mer än goda.


Helen med mjöl i hela ansiktet!

Jag med mjöl och deg i hela ansiktet

Degsmakning hör till, även om det är äckligt!

Hujedamej

Ujujuj, nu är jag riktigt mätt! Marsvinen också, verkar det som. De ligger iallafall utslagna i buren bredvid mig. Jag och Helen har varit i farten hela dagen. Efter skolan gjorde vi en god pastasallad, sen bakade vi! Mer än 50 rimbobullar senare har hon gått hem och jag ska till stallet snart. Bullarna blev grymma, så goda att jag var tvungen att äta tills det inte fick plats mer.

Ädla herrar, läggdags!

Wihoo, är klar med mitt arbete om ädelgasföreningar nu. Det blev ganska kort och väldigt flummigt, men hellre det än långt och att man upprepar sig.

Och för er som undrade (långt inne nånstans),
inlägget där jag förklarar min kärlek till Morgonpasset i P3 är inte sponsrat. Om det nu rådde någon tvivel, alltså. Jag är inte en av de där coola bloggarna som får pengar för att skriva kul grejer. Jag bara gör det ändå. Man skulle kunna säga att jag jobbar ideellt. Egentligen coolare. Eller?

Nu: sängen!

Myskväll = slut

Jag tänkte att jag hade en massa tid att skriva diverse rapporter på, denna lediga eftermiddag. Så jag bjöd hit syrran på middag + film. Hon kom såklart hit redan vid 15-tiden och satte igång att störa mitt arbete. Så inte fan har jag kommit långt! Jag fick henne iallafall till att hjälpa till med disken och skriva lite på mitt arbete, men jag blev inte färdig med något förrän det var matdags och sedan filmdags.

Vi såg på Män som hatar kvinnor, i vanliga fall hatar jag svenska filmer men denna har man ju hört så mycket om så jag var tvungen att testa. Och inte fan blev jag besviken för FYFAN VAD BRA DEN VAR. Det går egentligen mot mig själv att jag gillar den, jag ska gilla random filmer som 500 days of summer och An Education (vilket jag iochförsig gör). Men jag har en ny idol, typ.


Lisbeth Salander, ny idol. Typ.

Nu ska jag dyka in i boken och sätta igång med arbetet. Precis som jag förutspådde igår. I'm psychic!

Äkta kärkek!

Sedan jag flyttade hemifrån har jag börjat lyssna mer på radio. I början hade jag ju ingen dator, och det är så drygt att sätta på en skiva hela tiden (måste ha musik på typ jämt) så det blev radio. P3 såklart! Förut lyssnade jag bara på radio på morgnarna, och då blev det Rix Morron Zoo, men det är sååå jäkla töntigt så jag bestämde mig för att börja lyssna på P3. Det tog ett tag innan jag fattade allt de snackar om, men nu kommer jag aldrig sluta lyssna på P3. Hur skulle jag klara mig utan det härliga Morgonpasset-gänget eller den varierade musiken?



Höll på dö imorse när Hanna sa: "jag är ju väldigt intresserad av askmoln eftersom min pappa är kremerad". Så jävla kul!!

Jippi-ka-yey!

Nu är jag hemma från skolan (!!). Vi som alltid håller på till fem när vi har labb! Halleluja! Prisa gud! Och så vidare...

Nu har jag alltså en maaaassa tid att skriva arbete och rapport! Yess, min lycka är gjord! Men jag har iallafall hyfsat gott om tid på mig nu. Nu ska jag äta lite lunch och kolla på det nya Glee-avsnittet, sen sätter jag igång. Lovar!


Kemi är sååååå kul...

mmm - mjölk och mazariner!

Mjölk och mazariner är alltså vad jag dricker/äter nu. Det har jag förtjänat efter ett 90 minuter långt träningspass! Först ca 1 timme skivstång och sen ca 1 halvtimme spinning. Skivstång är riktigt kul men fyfaaaan vad jag hatar spinning. Så sjukt jobbigt och tråkigt!!

Nu ska jag ta tag i mitt liv; alltså skriva två labbrapporter och ett skriftligt arbete. Ena labbrapporten skulle in i torsdags, den andra ska in imorgon bitti och arbetet torsdag morgon. Det blir alltså till att börja med den som ska in imorn bitti, för den som är sen är ändå redan sen och kan lika bra bli lite senare. Arbetet är easy peasy så det får bli något jag slänger ihop imorgon natt istället tror jag. På torsdag har jag nämligen ingen labb. Halleluja!

Bläblåblöh

Hemma från skolan! Har haft en ganska soft labb idag, ingen rapport på den som tur är. Nackdelen var att den tog ett tag, så nu är klockan mycket igen... Typiskt!

Nu måste jag sticka till stallet, ska bara mocka men det tar ju sin lilla tid ändå för jag måste ju ta mig dit också. Sen ska jag träna med mamma. Skivstång/spinning blir det - alltså både styrka och kondition. Segt för när jag kommer hem måste jag skriva rapporter och arbete. Kanske borde skippa träningen...fast nej, det är inte heller nån bra idé.

Nä nu ska jag ta och äta en pannkaka och kanske lite karameller. Sen blir det stallet!


Ska träffa snyggingen! :)

Ännu en dag avklarad - och inget har man fått gjort

Nu gjorde jag som Kicki, och skrev allt jag ville ha sagt i rubriken. Jag har alltså inte skrivit på någon labbrapport (men det var faktiskt stört omöjligt eftersom Helen har mina papper.. skumt jag vet), och inte heller är det särskilt mycket renare i lägenheten. Men jag har iallafall:
  • ordnat papper i pärmar
  • slängt en massa skit
  • betalat lite räkningar (fick nämligen lön idag, YEHEY!)
  • sprungit en liten runda
  • haft finbesök
Det var Tora & min barndomskompis Dorro som var på besök. Vi åt mat (soppa & pannkakor) och snackade en massa skit. Jättemysigt!

Nu ska jag dejta kudden, hyfsat tidigt för en gångs skull. Tänkte skita i lektionen imorgon på morgonen så jag är hyfsat pigg till labben iallafall. Det är ju värt ett försök iallafall...

Morotsmunnar

Idag var Pancakes & Flapjacks ovanligt söta. Ovanligare än vanligt alltså. Kolla liksom!


Hihi, mustaschlady!


Värsta neonmunnen och hamsterkinderna!


Alltså foten..? Söta!


Eh, ja. De fick morötter till frukost.

Jag gillar't

Började uppdatera min profil här på bloggen (totalt onödigt egentligen för vem fan läser där?) och kom fram till följande:

Jag gillar: jävligt mycket.

Jag ogillar: mögelost.


Uteritt

Idag var jag och syrran ute och red i Hågadalen. Oj vad härligt det var! Vädret var perfekt (förutom den lilla minuten då det plötsligt regnade) och hästarna var pigga och glada! Det blev ganska mycket galopp och några små skutt över en bäck, det var uppskattat av både oss och hästarna!


Syrran & Besten! Bild från uteritt förra året.

(Detta inlägg skulle kommit upp igår, men blogg.se var visst inte på min sida...)

Öh ök.. filosofi kommer här

Jag är fortfarande hemma. Lika trött. Har inte ätit maten än. Och jag har en osedd film kvar från igår. Gissa vad som lockar mest - att värma potatisgratängen och kolla filmen ELLER duscha, byta om, sminka mig, cykla ner på stan, dansa fötterna av mig och vara sjukt trött imorn ???

Iallafall, jag har filosoferat lite medan jag inte har varit på fest. Eller snarare funderat. På facebookgrupper. Alla "My ... brings all the ... to the yard, and they're like ..." fattar jag iallafall. Men what's up med "Morsan/farsan ringer: "Var är du?" "Hos en kompis" Så är man på en öde ö ;PpPPppP"???

JAG FATTAR INGENTING. Someone plis explain!!

Black sheep

Nästa vecka slutar jag vara det svarta fåret och joinar (fem år senare...) klubben med folk som har comviq och sjukt små telefonräkningar. Can't wait! Fatta vad jag ska teletracka ALLA (med comviq alltså..) då!


GÖTT MOS

Fiskfingrar & gratiskäk

Nu har jag varit vaken i ca 13 timmar, och mer än 10 av dem har spenderats på jobbet. Det var konferens så det var en massa att fixa med fm-fika, lunch, em-fika och middag utöver det vanliga jobbet. Passet var extra långt också, men det gör inte så mycket för det blir extra pengar men tröttheten är ändå ungefär samma.

Tur att isen är nästan helt borta (man såg den smälta under dagen) och vädret var lite grådaskigt så att det inte kom så många kunder. En massa mat blev det över från konferensen iallafall, synd att jag är vegetarian - annars hade jag tagit med mig både pannbiff och lax hem! Nu blev det bara en liten låda med potatisgratäng. Den ska jag äta snart, mums!

Nu är jag hemma, är helt slut och fingrarna luktar fiskröv och jag försöker tagga till festen ikväll. Är sjukt opepp men den här festen är nog grym, så det blir nog att jag drar dit ändå och dansar röva' av mig.


Jag på ferre.

Zorry

Ehm förlåt, har sjukt dålig humor just nu. Nu ska jag duscha i 180, sen hoppa på cykeln och göra studentvägen osäker. Kristin kommer slakta mig långsamt för att jag är sen, jag går mot döden med öppna armar?! (en kraaaam retards)

ADJÖ.

Det var fint att blogga för er.

Tack för allt......

Seriously vol. 2

Roos

brukar du duscha undrar astrid

7:51pmHelen

haha va?

7:51pmRoos

svara bara

7:52pm Helen

ehm ja...

7:52pmRoos

hahahahaha det var en fälla!

7:52pm Helen

va?

7:52pmRoos

hon sa att duscha är för töntar

7:52pmHelen

hahaha

7:52pmRoos

och för såna som är lyckligt förälskade

så jag får inte duscha


Seriously?!

INGET nytt Grey's-avsnitt idag!? INTE OK.

Nu ska jag duscha i ca en sekund, sen ska jag och två filmer cykla till Kristin. Labbrapporten får vänta. Igen. Faaaan mig!


De här filmerna gör mig sällskap. Inte en aning vad jag ska förvänta mig, det är kul för då blir man ofta positivt överraskad.

En fördel med den dåliga dagen

Igår var det inte bara jag som hade en dålig dag, utan pappa också. När pappa är på dåligt humör tröstshoppar han. På Media Markt. Igår köpte han ett mackjärn åt mig. Eller toastgrill. Eller toastjärn (toa-stjärn som det kallades av bästa Spiderchick). Ja iallafall, en sån där sak som man kan göra varma mackor/toast i. Jag är besatt av toast så nu ska här grillas!!


Min/mitt nya gröna toa-stjärn.

Uuuusch

Dålig dag idag! Kan inte riktigt sätta fingret på vad det är, det är bara inte min dag alls... Tur att den är slut snart!

Imorgon går jag bara två timmar i skolan, och sen ska jag rida min fina häst igen! På kvällen ska jag och Kristin (och kanske Helen?) ha filmkväll. Mys!


Ungefär såhär glad och snygg kände jag mig idag...

Alla fattar utom Roos

Tydligen är jag världens pucko... Enligt Fredrik iallafall. Där får man för att jag råkar säga liiite för högt "jag hatar Fredrik". Oj vad vi hade kul åt det! Okej, det där lät inte ett dugg kul men det var det. Sen blev dagen bara sämre. Usch vad jag inte tål kemilabb! Speciellt inte när det går dåligt. Då vill man bara krascha alla provrör i hela labbet och fylla alla vollpipetter med stark syra så att glaset plötsligt inte finns längre. Sen vill man gå ut och brotta ner Fredrik, Peter och kanske Julius också. Tur att Helen finns, som håller mig något sånär i styr.

Nu ska jag snart iväg på US-möte, sen måste jag skriva labbrapport. Igen. Yeeey...

Dagens ridpass

Idag var Tora med till stallet, hon provade Rambler för första gången. Det gick såklart galant! Rambler var jättefin, och ovanligt framme för skänkeln. Vet inte riktigt vad Tora gjorde..?


Såhär fint red hon.

Sen red jag. Tora ville inte trötta ut Rambler, sa hon. Så då gjorde jag det istället, haha. Eftersom han var så pigg och travade på så bra var det knappast någon idé att träna halter och skritt-trav-övergångar. Jag red istället trav-galopp-övergångar och tempoväxlingar i traven. Rambler var riktigt fin, jag fick till några riktigt häftiga ökningar. Höll på att skumpa av då bara.. Men det är ett I-landsproblem om han tänkte fortsätta vara såhär fin!


Ni ser på steglängden att han travade superfint!


Vet inte riktigt om detta är skritt eller trav, men Rambler är ju bra söt iallafall!


Lite galopp, jag kollar ner som fan - ett av mina största problem...


Och en liten film på en av våra travökningar!

Tack Tora för att du fotade/filmade och red igång min fina häst :)

Öööh?

Say what?! Sen när tar det bara 20 minuter att cykla hit från mina föräldrar? Måste haft sjuk medvind utan att märka det... Eller så är jag bara snabb. Sjukt snabb.

Idag har jag haft kul. Bjussar på världens skönaste video!! LOVA ATT NI KOLLAR.


Jag ♥ sovmorgnar

Hade sovmorgon till klockan 13 idag, lovely! Den spenderades som sovmorgnar bäst spenderas, nämligen:
Frukost & det nya Glee-avsnittet
Tora kom hit! Vi mös med marsvinen och snackade skit
Tora & jag tog en liten promenad till Ica och köpte goda mackor som vi åt till lunch.

Perfekt! Vädret är dessutom helt underbart, så jag satt på kanten till min franska balkong och åt mackorna och drack svartvinbärssaft.

Sen blev det dags att cykla till skolan tyvärr, men när jag var där tyckte jag inte det var så nödvändigt, så jag stack hem igen efter en timme. Inte så givande att lära sig att rita strukturformler som man redan kan när man kan vara hemma och skriva labbrapport istället. Har köpt lite godis också, som motivation.


Alltså jag var sjukt snygg idag. Verkligen.

Skämt åsido, blommig klänning gillas!

Yesss

Min lycka är gjord! Ett nytt avsnitt av Gleeeeee!


Skönheten med musik

Jag älskar musik. Man kan ju sjunga precis vad som helst (om man sjunger fint/bra) och det låter ändå inte fel.

Regina Spektor liksom. Vafan har sockret med sången att göra?
The man of a thousand faces
Sits down at the table
Eats a small lump of sugar
And smiles at the moon like he knows her

En väldigt bra låt för övrigt.
Man of a Thousand Faces heter den.

Mångsysslare

Jag kan inte säga att jag har svårt för att sitta still, men jag har svårt att inte göra något mer än någon dag. Idag gick vi bara till tolv i skolan, så jag planerade som vanligt in fler saker än det fanns timmar att göra dem på. That's the only way I know to do it!

Efter skolan bytte jag till skinnjackan och cyklade ner på stan för att träffa bästa Anna. Vi åt lunch på Fröjas Sal, vegetariskt buffé (inte mycket till buffe, det fanns en varmrätt och en soppa men däremot en jäkla massa god sallad). Det var gott, jag var hungrig som en varg (som vanligt alltså...) och efteråt var jag sjukt mätt. Men, hur mätta vi än var, kunde vi inte motstå att köpa jordgubbar. Gubbarna var från Spanien, så de var inte särskilt dyra. Däremot sjukt goda!

Efter stan stack vi hem till en Anna en sväng, men det blev inte så länge eftersom jag dels är skitdålig på att planera, och dels för att en klocka hos mig fortfarande stod på vintertid. Jag stack hem för att träffa Julia, vi förberedde för projektledarkursen (se tidigare inlägg) och sen gick vi dit. Någon smart genväg tänkte vi, men det gick väl sådär. Vi var sena såklart, men det gjorde inte så mycket. Nu är jag iallafall hemma igen, skönt! Ska snart hoppa i säng för jag har inte sovit ordentligt in days. Igår satt jag uppe och skrev labbrapport, och i helgen var det som sagt fest och tävling.

Imorgon ska jag träffa min fina Tooticki, och rida Skrambler igen. Har inte träffat honom sen i söndags, känns skumt!


Jag, Anna och min kusin Floor på bryggan förra våren

Fula ord

Morr! Järnspikar! Attans bananer!
Det, bland andra, är ord som kommer ur min mun. Jag är typ lite lätt pank. Jag som trodde jag sparade en massa pengar på att bo hemma i nästan två veckor, men det verkar inte så... Det hjälper ju inte att köpa ridbyxor och hästkäk för över 1000 spänn iochförsig. Men ändå, om den där dumma gubben hade kommit ihåg min lön hade jag inte behövt känna mig fattig nu. Det är fan två veckor kvar till löning, jag vet inte riktigt hur det här ska gå?!

Förresten, jag & Julia är på
förstasidan på Upplands Ridsportförbunds hemsida! COOLT. Eftersom jag är känd nu kanske jag får mer pengar snart. Hoppas!

Hurt


Extreeeemt seriös.

Hemma från springturen! Var ute ungefär 20 minuter, sprang väl kanske 3 km så det var ingen hög fart eller lång sträcka direkt. Fick lite ont i halsen/blodsmak i munnen ganska snabbt, det berodde väl på att jag inte har varit ute på länge. På slutet kändes det ganska bra iallafall, tills jag fick håll. Haha, men första springturen i år är iallafall avklarad så nu blir det bara bättre!

En fin dag ruinerad

Phjuu, nu är jag äntligen hemma! Har varit på labb sen klockan 8 imorse, inte okej start efter lovet. Nu har jag huvudvärk och är irriterad på kemin, men labben var iallafall hyfsat enkel så rapporten blir nog inga problem. Dessutom är vädret underbarast i världens så nu blir det till att snöra på sig löparskorna och sticka ut och springa en runda. Efter en kiwi och en ipren då.

Och jag ska sätta igång tvätten med. Och packa upp det jag har handlat. Och kanske läsa lite bloggar. Äh fan, bäst jag sätter igång!

Kebröööl

Jag & Ast var på Kebölsittningen igår med en massa annat folk. Det var pillirumpan (dvs ostbågar) överallt, och golvet var halt av öl. Folk dansade som besatta men vi stod mest bredvid och skrattade. Vid tolv tog vi bilen hem, sååå värt!

Några bilder, tagna med Astrids vimmelfoto-satsiga-systemkamera:

Emelie & jag

Sjukt folk på dansgolvet

En glad Andreas

Hemma från Säfva

Usch, det var tungt att gå upp vid 5 imorse som sagt, men ändå lättare än att gå upp 7 en vanlig skoldag. Skumt...

Iallafall, lokal hopptävling på Säfva ridklubb var det. Frida & Jolly startade 0.90 m och 1.00 m och det gick bra! I 90 var de felfria och fick rosett, och i deras först 1 m fick de ett stopp men rundan var jättebra. Så jag hoppas och tror att de var nöjda! Kul att se att det går så bra för dem, de är så duktiga! Nu sitter jag hemma och känner för att sova, så jag ska nog ta och göra det.

Ikväll blir det ridning, hoppning på Pyret är inte överdrivet lockande. Kanske kan byte häst med någon? Hehe oj så busig jag är.

Då var det "dag" igen

God morgon (eller kanske godnatt?)!

Kom hem från Kebölsittningen vid halv ett igår, tidigt för att vara fest men alldeles för sent för att kunna gå upp vid 5. Nu är jag iallafall vaken och taggad för att följa med Frida & Jolly på tävling. De var så duktiga på träningen igår så det går nog finfint idag! Det är även lagklass idag, division III. Lurbos lag verkar vara på topp!


Frida & Jolly på en uteritt förra veckan.

Shopping!

Justja, måste ju tala om vad jag shoppade på Sporren idag. Jag köpte ett par ridbyxor från ELT som det var 30% på. De är typ bruna med ränder/rutor. Jättesnygga iallafall! Sen köpte jag inte en röd ridjacka från Mountain Horse, och jag tog inte heller med mig ett snyggt ridtäcke hem. Det får bli sen, när chefsgubben tycker att det passar sig att ge mig min lön.

Igår var vi också ute och shoppade, det blev en riktig familjeutflykt till Stadium. Köpte en löparjacka, ett träningslinne och skor. Fick även ett Nike+ iPod gratis, med studentkort. Nu ska jag bli hurtig!


Ja tack


Vore inte helt fel om den här killen kom och sjöng
den här låten för mig!!

Segar som vanligt

Uff vad jag är seg jämt.

Idag var det iallafall markarbete/hoppträning för Hannah med division III-laget och jag fick haka på på ett bananskal. Vi travade och galopperade över bommar, och sen hoppade vi några små hinder. Första hoppningen med Rambler på bra jävla länge! Han tyckte det var jättekul men väldigt jobbigt, så det blev inte många skutt. Han gick superfint i formen hela tiden med.

Nu till saken: det är alltså Kebölsittning idag, den började för ungefär 3 timmar sen. Jag är alltså inte där än. Tänkte sticka dit nu kanske...


Såhär glad var Rambler idag!

Guten Morgen

Är uppe väldigt tidigt, jag vet. Gick inte och la mig allt för tidigt igår, så egentligen är det som att jag går upp typ 5 på morgonen. Ska snart äta lite glass till frukost, sen ska Frida, jag och syrran åka en sväng till Sporren - stans bästa hästsaksaffär. Jag ska mest glo men hittar jag något fint är det inte förbjudet att köpa.




Kanske något av dessa?

Booah

Nu är jag hemma från Emelies fest. Ska äta lite glass, sen ska jag sova. Ska bli skönt!!

Oj vad kul det var att träffa Anna, Astrid och alla från klassen igen. Jag tycker om dem ♥

Taggad!!!

Nu ska jag ut i det underbara pissvädret, ska rida Rambler i ridhuset.

Och IKVÄLL är det efterlängtad fest, hos Emelie denna gång. Ska bli stört kul!

We all float on okay

Imorse: utsläpp.
Lite senare: ridning.
Ännu lite senare: körning med Mille.
Nu: inget.

Jag fick hjälp av Elin med ridningen idag igen, det går så mycket bättre när man har någon som skriker åt en! Rambler var grymt fin efter uppvärmningen, det är så kul! Och det märks att han börjar orka mer nu, han gick i en riktigt samlad galopp och var inte särskilt svettig efteråt heller. Längtar dock efter hans fina sommarpäls.

Nu sitter jag och segar, ska snart äta lite mat och sen bär det av till min kära vän Tora. Vi ska baka och kolla på film, mysigt!


Tora och jag för sjukt länge sen (2006).

SNOWBOARD

Jag ber alla mina tjugo läsare om ursäkt för dålig uppdatering! Haha, lite larvigt jag vet. Men iallafall, igår var jag knappt hemma för jag var ute och rände (och inte på ett skanky sätt, utan mer att jag sprang runt som ett skållat troll mellan olika stall) och idag har jag, mamma och systrarna varit på en liten familjeutflykt till Romme. Jag har alltså åkt snowboard igen, äntligen!!

Ett är säkert, jag kommer inte kunna gå för all träningsvärk imorgon! Oj vad det var jobbigt att åka, det var två år sen sist men inte fan kan det väl ha varit så ansträngande? Och jag som trodde jag var mer vältränad nu än då... Illa! Jag var iallafall precis så duktig som jag mindes, haha. Jag åkte till och med svarta backar!

Nu ska jag hoppa i säng för imorgon ska jag upp tidigt och släppa ut hästar. Passar på att säga grattis till Astrid som har klarat körkortet!

Myspys

Kvällen har bestått av myspys med systrarna, orkade inte mycket mer än så efter en lång dag som funktionär på Lurbos regionala dressyrtävlingar. Massa fina hästar förstås, men ganska kallt och lite långtråkigt efter ett tag.

Iallafall, systrarna och jag kollade på Sagan om Ringen och gosade lite med marsvinen. Trevligt!


Lilla Flapjacks.


Roliga Pancakes.

Syster har tagit bilderna!

Uterittsbilder

Här kommer några bilder från min och Fridas uteritt i förrgår!


Världens finaste!


Vill äta kameran.. haha!


Frida & Jolly i Nåsten


Jag & Rambler i Nåsten

Filmkväll!

Nu är jag ganska nyligen hemkommen från Elin, Frida och jag var där på filmkväll. Vi åt hamburgare, glass, chips och godis - tjocka som vi är! Filmen vi kollade på var The Uninvited, en slags skräckfilm. Den var jättebra, väldigt oväntat slut och man fattade inte riktigt allt. Allt som allt en värd kväll, det enda som var dåligt med dagen var att ridningen gick dåligt. Någon som har ett bra tips på hur man ska förtränga det? ;)

Ridpass 3/4

Igår red jag och Frida ut, första riktiga uteritten i år! Annars har jag bara skrittar och travat lite ute, men nu blev det en massa galopp också! Vi red uppe i Nåsten, och det blev en ganska lång tur eftersom det tar nästan en halvtimme att skritta upp dit. Väl där blev det massa galopp, både Rambler och Jolly var sjukt pigga! Jolly bockade och Rambler studsade, och ingen av dem ville sluta galoppera. Härlig variation till ridhusträningen!


Rambler för nästan två år sen.

Silljävel


Angående första april, den dagen då jag förträngde att blogga.

Den dagen blev jag alltså rålurad. Det var
Frida som lurade mig att Rambler var halt. Oj vad hon var bra på att hålla masken, oj vad rädd jag blev.

Senare lurade jag Ramblers ägare Karin på ett riktigt elakt sätt. Jag skickade ett sms och sa att han inte var i hagen, och undrade om hon var ute och red. Karin rider nästan aldrig så såklart var hon inte ute och red. En stund senare ringde hon och var ganska rädd. Oj vad taskigt av mig, hihihi!

Gårdagens ridpass

Efter tävlingen igår red jag och Frida upp till ridhuset med Rambler och Jolly. Elin följde med och var ridfröken. Först red vi lite halvseriösa program eftersom det stod ett domarbord framme efter programridningen som hade varit där den dagen, och sen travade vi lite bommar. Det tyckte Rambler var riktigt roligt, oj vad han längde på stegen! Frida tog ett litet skutt också, men jag avstod.

Jag provade ett vanligt 2-delat tränsbett, eftersom Rambler inte har gått så bra på det tredelade han har i vanliga fall. Bäst går han på raka bett, så min och Elins teori var att han ville ha så lite skrammel som möjligt i munnen. Och vi hade rätt! Oj vad fint han gick efter bommarna, jättestadig i formen, bra bjudning och allt sånt som man vill ha. Jag ville helst inte sluta rida!


Tjusig pålle den där Rambler ;)

Orkaaaa

Suck, pallar inte riktigt skriva. Är något slut efter en riktig heldag i stallet! Jag och Frida gick upp tidigt och följde med Elin & Mille på tävling i Vänge. Det gick riktigt bra för dem, tre segrar och en andraplats och även titel för körd champion och bästa senior, så det var en lyckad tävling!


Under dressyrkörningen, Milles bästa någonsin. 70% och utklassningsvinst!
(Lånade bilden av Elin)

Och ja, det är jag som sitter med som groom med världens fånleende i fejjat.