Facebook

Om det här vore Facebook, kunde min status vara:

1. ... kollar på Sagan om Ringen
2. ... är mätt och orkar inte göra det jag borde
3. ... tycker att årets sämsta är borttagandet av Amigochoklad och Cornetto citron

Have to let go

Jag ljög igår. Det var fult.

Iallafall: Det är något med den holländska luften som gör en extremt seg. Jag sover i evigheter och när jag väl är vaken så gör jag inget annat än att gäspa.

Här kommer en lista på grejer jag har gjort sen vi kom hit (annandagen).
Söndag: Träffa kusinerna
Måndag: Hästaffären, bio med kusiner (Avatar alltså. I 3D, och den var faktiskt ganska grym), middag hos kusiner med farmor, sysslingar och en bunt andra släktingar
Tisdag: Umgås med kusinerna på pappas sida, sen middag med kusinerna på mammas sida
Idag: stan med kusiner

Och ja, jag har många kusiner. (även om de jag har skrivit om här uppe bara är 6 stycken)

n00b

Fortfarande i Holland, kusiner och syskon sover så kan inte skriva för mycket för då vaknar de.

Idag har jag bland annat sett Avatar på bio. Skriver mer imorn (senare idag). Go'natt.

Yummy

Jag är fräschheten själv efter två dagar i bil till hemlandet. Nu är vi iallafall framme, och jag ligger mätt och däckad med otvättat hår och avundas alla uppsalabor som ligger däckade av en annan anledning. Min juldag igår var inte överdrivet party.

På begäran kommer här listan på vad min familj fick i julklapp av mig!
Mamma: sjal och Veronica Maggio-skiva
Pappa: bok om fåglar och Slumdog Millionare (filmen)
Majo: Grey's Anatomy säsong 1, halsband, sjal
Arne: Harry Potter och halvblodsprinsen (filmen), bok om ridning, örhängen

Oops... sorry!

Alldeles för mycket text. Livar upp med bilden nedan.


Mamma & jag i Paris, maj i år.

Julekvällen

Då var det här årets julafton förbi, och någon mer jul blir det troligen inte för mig och min familj eftersom vi hoppar in i en kall och trång bil imorgon och far nedåt, till hemlandet. Juldagen och annandagen spenderas alltså i en bil, joooy! Men det här dagen har iallafall varit väldigt mysig och lyckad! Lite julpussar på lurviga hästar nere i stallet, lite pyssel här hemma, massa god mat (vi vegetarianer käkar god mat på riktigt, inte bara en massa fläsk - det blev stekt potatis med soltorkade tomater, sallad med haloumi, nejlikskryddade vegetariska köttbullar, grönkålspaj och sist men inte minst pepparkakscheesecake med vit choklad och hallon. fatta hur mätt jag blev!!! (oj vilken lång parentes)), och självklart en massa underbara paket, både från mig och till mig!

Eftersom jag troligen flyttar till Dag Hammarskjölds väg i januari så fick jag en massa flytta hemifrån-grejer, bland annat en vattenkokare och en rosa äggklocka. Av världens bästa Tootiki fick jag en måttsats, potatisskalare, osthyvel och slevar - så himla bra! Blev jääääätteglad! Nu orkar ni inte läsa mer om mina fina julklappar (kan ju meddela också att de julklappar jag hade köpt blev väldigt uppskattade allihopa!), och jag får lite skrivkramp här.

Nu ska jag sova för imorgon måste vi tyvärr upp tidigt. Skänk en tanke till mig och mina systrar när vi sitter i bilen imorgon, det kommer bli jobbigt nog ändå (oj vad alla tycker synd om mig.. not!)

Rostagg

Sitter i soffan och taggar inför två dagar i bilen. Hur fan gör man det då?

Det enda rätta svaret är såklart att lägga in en massa bra musik på iPoden! Imogen Heap, Melody Gardot, Muse, Kent, Coldplay, Amanda Jenssen.. you name it! Hade helst velat ha alla mina spotify-listor på iPoden också, men man kan ju inte få allt.

God Jul!

Eftersom våran TV har fått något slags ryck och inte vill visa oss Kalle Anka, så passar jag på att säga GOD JUL till alla sötnosar där ute! Hoppas ni har en jättebra julafton! Massa kramar!

Hjälp?

Idag blev jag förföljd. Ytterst obehagligt. Är jag då konstig om jag i hemlighet gillar det?

Den som förföljde mig var Taxmannen. Taxmannen var hemma, i bilen och på stan.

(Taxmannen är en låt av Kent som finns på den nya skivan
Röd. Myyycket bra!)

Dan före julafton..

..inte dopparedan (jag doppar inte, har aldrig doppat och tänker inte göra't heller).

Skriva julklappsrim är svårt. Det glömmer jag varje gång jag ska göra det. Har iallafall producerat några stycken idag, ska göra några till snart. Kanske. Om jag orkar. Det kanske är roligare att städa rummet eller dammsuga övervåningen? Det är värt ett försök.

(nu har jag iallafall nästan en lägenhet. om inte säljaren bangar, that is. vad är oddsen? vem vill inte sälja till söta rara mig?)

Dåliga idéer

Jag har många dåliga idéer. En av dem var att spela lite Cafe World (ett larvigt spel på fejsbok där man ska laga mat och sen sälja den). Jag var hungrig. Nu: mer hungrig!

Öhm jaha

Jag är så seg!! Har inte slagit in en endaste julklapp, satte mig och kollade på alla ICA-reklamer istället. Nu ska jag strax iväg till Lurbo och ha uppesittarkväll, alltså pepparkaksbak, risgrynsgrötätande och julkortspyssel. Det blir nog mysigt, men det blir sent också för barnen åker vid 22 och sen måste vi städa. Jippi...

Aja nu ska jag välja ut våra sämsta filmer och sen åker jag.

Mysdag

Orkar inte vara originell och hitta på en fin rubrik, men det är iallafall bättre än att skriva "dan före dan före dopparedan".

Imorse var jag, Annica, Elin & Therese ute på gipen och tolkade efter Mille och Denya. Fan vad kul det var! Fick snö precis överallt, och frös egentligen ihjäl men det var det värt. Jag var garanterat sämst, ramlade säkert 10 gånger. Åh vad jag tycker om snö och vinter!

Nu bakar Majo lussebullar, ska hjälpa henne lite tror jag... Sen blir det att slå in julklappar!

Sedlar i ögonen

Ojojoj vad jag har räknat. Och räknat. Och räknat. Kändes som att vara tillbaka på sommarjobbet igen! Har fått dollartecken i ögonen och kokain på fingrarna (ja, det finns kokain på nästan alla sedlar i Sverige) av att räkna pengar. Och ändå stämmer det inte. (Det är alltså ungdomssektionens pengar från julshowen vi snackar om här, tyvärr inte mina.. jag är helt PANK).

Nu ska jag sova, imorgon blir en busy day med tolkning efter Mille och Denya, möte med stora styrelsens kassör, julklappsinslagning och uppesittarkväll på Lurbo. Good night!

Julshow och så


Foto: Elin Pettersson

Har haft fullt upp hela veckan med julshow och så. Äntligen är den över, det var riktigt kul och jag tror de flesta var nöjda (trots 3 avramlingar varav en ambulansåkning vilket ju var mindre lyckat) men jag sprang runt som ett skållat troll och var överallt samtidigt. Nu är det lov på riktigt så jag har en massa tid att spela farmville och kolla på dåliga tv-serier. Yeeeees!

Snällt barn

Idag har jag varit på stan och köpt julklappar. Till mig själv (och kanske några till mamma och pappa). Jag har verkligen varit snäll i år för en ren viskade i mitt öra att tomten ska ge mig:
- En nyårsklänning
- En jul-outfit
- En kjol
- Trosor
- En ny ridhjälm
- En massa fina hästprylar

Lucky me!

Helgen

För att vara tråkig ska jag sammanfatta min underbara helg med några ord.

Fredag. Lång skoldag och sen middag + bio med Anna. Mys såklart! Filmen vi såg var Julie&Julia, det var ett lite udda val men jag var mer än nöjd. Riktigt mysig tantfilm (jag var 87 år i fredags för er som undrar)! Ett plus var helt klart att salen bara hade fem rader, och bara Anna, jag och två tanter var där. Anna och jag skrattade oss genom hela filmen. Det enda ljud som kom från tanterna var "ååååh!" när tjejen i filmen gjorde en efterrätt, och "åååh..." när hon tappade den.

Lördag. Jag sov länge, jag klippte av halva håret (det som var slitet alltså) och sen var jag i stallet en stund också. Sen skyndade jag mig till bussen som var sen så jag kom sent (som vanligt!!!) till V-dala. Astrid, Helen, jag och Rebecca var på julgask. Julbord, julöl och julvisor. Det var kul såklart men den griljerade kålroten var ingen höjdare. Satt också och frös hela middagen. Bättre var släppet, har inte haft så kul på länge. Tiden gick alldeles för snabbt, sen var Astrid och jag tvungna att springa till halvtvåbussen.

Söndag. Gick upp sju (inte ett dugg jobbigt.. host) och åkte till Lurbo. Blåbärshoppning och klubbmästerskap i hoppning. Ponnyerna var dummare än någonsin och något flyt fick vi inte till. Tror ändå att alla var nöjda, jag hade väldigt kul även om jag var trött som ett as och frös ihjäl. Sen gick jag hem, åkte och kollade på en döööfin lägenhet och sen sov jag. Sen red jag lektion. Sen åt jag glass.

Önskelista

Kära tomten, här är min önskelista.
1.

2.

3.


(ja jag har blivit.. vuxen?)

Minihus

Idag har jag varit och kikat på en minilägenhet, jättesöt! Jag älskar läget och den är jättemysig, så vi får se om jag flyttar snart eller vad som händer. Hoppas på flytt, vore sååå kul!

En hjärnhalva i taget

När jag labbar kan jag verkligen inte göra två saker samtidigt. Eller visst, jag kan skruva av en kork med en hand och pipettera med den andra, men jag kan inte hälla i en buffert eller ett enzym och samtidigt fatta varför jag gör det. Det går bara inte. Förståelsen kommer sen, typ en vecka senare när man sitter och skriver rapport.

Jag har, som ni säkert förstår, haft ytterligare en oerhört givande dag på EBC. Fast egentligen gillar jag labbarna, det är då man umgås med klassen på riktigt. Om man bara har föreläsning 10-12 vareviga dag hinner man inte direkt prata, förutom den lilla kafferasten mitt i då. Idag har vi minsann haft fika på labbrasten, det är inte varje dag det! Dessutom var Ludvig och hälsade på, det var trevligt.

Nu ska jag snart på visning av en liten minietta, hoppas den är söt och bra för jag älskar verkligen läget. Adjöss nu vänner.

Lättsmält kultur

Idag OCH igår (!!) har jag varit på teater. Det är inte lika kulturellt som det låter, men kul var det. Igår var det små scener som framfördes och regisserades av Kalmar nations teatergrupp. Idag var det Peter Pan på stadsteatern. Underhållande teater, men barnen i publiken är nästan lika underhållande "mamma håll mina chips ja e lite rädd för pitaterna..".

Nu ska jag återgå till att försöka skriva lite labbrapport. Jippiiiii.

Att vara student

När man är student är det två saker som är viktiga.
1. Att veta vart alla nationer ligger.
2. Att veta hur man skålar på en gask.

Jag kan! Ska nu dela med mig av denna kunskap till er.

1.

Klicka för att förstora.
nr 1 = Södermanlands - Nerikes nation ("Snerikes"/"Snerkes")
nr 2 = Göteborgs nation
nr 3 = Gästrike - Hälsinge nation ("GH")
De andra är fint inringade.

2. På en gask sitter man bredvid två personer (förutom om man sitter på kanten.. då är det synd om en) och mittemot en person. Anta att du är en tjej, vi kan kalla dig Britta. Till vänster om dig sitter din bordsherre, Bengt. Till höger om dig sitter en random snubbe, Ingemar. Mittemot dig sitter en person vi kan kalla för Kim eftersom både tjejer och killar kan heta så (jag har ingen koll på om personen mittemot ska vara kille eller tjej..).
Såhär skålar Britta: hon tar sitt glas, höjer det mot Bengt och nickar. Britta vänder sig sedan till Ingemar, höjer glaset och nickar. Sedan vänder hon sig mot Kim, höjer glaset, nickar och först efter det får Britta ta en klunk. Sedan ska hon upprepa proceduren baklänges, alltså först skåla med Kim, sedan Ingemar och sist Bengt. Sedan ställer hon ned glaset (OBS dricker inte). Denna skål används efter en vinvisa, snapsvisa, avecvisa eller ölvisa.

Om du nu skulle vara Bengt, och Britta var din bordsdam (då ska du dra ut stolen åt henne, köpa snapsbiljett till henne om snaps inte ingår, och vara allmänt gentlemannig) så ska du skåla likadant fast först till höger, sen vänster, mitten - dricka - mitten, vänster, höger.

LÄTT VA?!

Vissa dagar...

Vissa (mån)dagar är värre än andra. Det regnade men jag cyklade ÄNDÅ till skolan. Dum idé. På väg hem stannade jag för att hämta ett paket. Dum idé. Fick vänta i hundra år och fick sedan skäll för mitt konstiga namn. Kom hem med paketet och ser att mamma är hemma. Mamma frågar vad det är i paketet. Jag svarar. Dum idé. Plötsligt dyker pappa upp bakom (och paketets innehåll skulle vara hemligt för honom fram till den 24/12).

Nu är det bara mamma som inte vet vad hon ska få i julklapp. Roligt att vara mig då, jag som älskar att göra folk glatt överraskade. Nu blir de bara glada, och jag är sur. INTE OKEJ.

Tävling

maariaa-t.bilddagboken.se har en tävling där man kan vinna 2 st RG-schabrak, så gå in där och tävla alla söta. Och ni som inte hänher med i svängarna, RG har riiiiiktigt snygga schabrak!

Skållad råtta

Oj vad jag har ränt (rännt? aja sprungit menar jag egentligen) runt idag. Inte en lugn stund nästan! En var jag pysselansvarig, en var jag svart i fejan och läskig och en var jag tydligen ryttare med. Nu är jag hemma och chillar iallafall, saknar mina chips men en apelsin får duga (ljuuuuvliga apelsiner just nu). Ska kika lite tv-serie nu och sen blir det en dejt med kudden. Pyss!

OjojOJ

Sitter hemma, nere i soffan och alla andra i familjen sussar sött. Känner mig fyndig. Tur att jag har kvällspigga vänner som underhåller.

Jag vill ha nästa lördag och julgask nu tack, vore fint det. Eller sour cream & onion-chips och en kall bira. Eller varför inte båda?

Här är iallafall en sak som kom på posten igår. Blev GLAD.



Fint å bra

Det är gött att ha en vän som Astrid. Hon förstår min humor. Det är fint.

St Nikolaus

Idag är det den femte december vilket betyder att vi firar den holländska "helgdagen" Sinterklaas, vilket innebär att man uppmärksammar dagen då helgonet St Nikolaus från Myra, Turkiet, dog. Han var snäll mot barn, och än idag i Holland så ger han alla snälla barn paket och godis. Elaka barn stoppas i säcken och får följa med till Spanien där han bor nästan hela året (ändå tills han kommer på sin ångbåt till Holland, någon gång i mitten av november). Ingen vet vad som händer med de elaka barnen...

Här hemma gör vi iallafall så att vi drar en lott med en familjemedlems namn på, sen ska man köpa en present och göra en "överraskning" och ett rim till den personen. När vi var små var det ju så att Sinterklaas knackade på dörren varje år och lämnade en stor säck med paket. Undrar varför han slutade?


Snäll mot de snälla.

Zeeeeg

Äh fyfan vad seg jag är. Kul kväll igår iallafall.

Jag ska jobba helger på Fjällnora, hyra ut skridskor och sälja våfflor å grejer.

Dance wiv me!

Jag är glaaaad. This is why:
  • Jag har skrivit tentan och jag tror (hoppas) att jag klarade den!
  • Tentafest ikväll!
  • Jag har fått jobb!
  • Snart jullov!
  • Helg!
  • Snart JUL!!!

Åh vad jag är sugen på jul! Tända ljus, god mat, stämning, snö (förhoppningsvis), julgodistillverkning hos Hanna, julklappsshopping med Tora & Hanna, att ge paket, få paket, Kalle Anka.. gaah nu måste jag sluta rabbla upp allt bra, snart kommer jag bli tokig!

Sneakers

Mina systrar är verkligen dumma, sneaky små jävlar! Utan att jag har sagt ett ord har de listat ut vad de ska få i juklapp! Och jag har liksom inte ens köpt det än! (okej, beställde från internet och det har inte kommit än) Det är jättebra presenter men hur kul är det att se deras glada fejjor när de redan vet? Verkligen dålig stil dummisar!


Ingen överraskning längre.

Äntligen Bore!

Äntligen, äntligen, äntligen har det blivit vinter! Massa minusgrader, klar himmel och frost överallt - jag ville dansa av lycka när jag gick upp imorse!

TACK KUNG BORE för att du orkade pallra dig hit även i år.

Alzheimer + dövhet...

...=jag är släkt med min mamma och mormor.

Döv har jag varit länge, det där med Alzheimers syftade på att jag har glömt att tala om två revolutionerande saker:
- Jag klarade den svåra tentan!
- Flash åkte hem i söndags

Idag har jag tränat, vilket var alldeles för länge sedan (innan idag alltså). Det var skönt, slipper man känna sig som en tjockis. Sedan har jag latat mig, varit i stallet (första ridturen på Rambler på typ tre månader, det kändes verkligen som att komma hem!!) och sen åt jag potatis- och purjolökssoppa. Nu sitter jag här och låtsas att jag inte fryser.

HJÄLP

Jag behöver hjälp fort! Jag har tydligen vunnit en auktion på Tradera men hur fan ska jag våga betala nästan 500 spänn till en jag inte känner? Hur vet jag att hon skickar varan sen? Hjäääälp!

RIKTIG shopping

I fredags och idag har det shoppats, riktig shopping! Hästsaker alltså. Just nu känns det mycket roligare att köpa hästsaker än att köpa kläder, så då gör jag det!

I fredags var det alltså Stockholm Horse Show och det går inte utan ett besök i Annexet. Tror faktiskt jag spenderade fler timmar där än på läktaren (okej, överdrift där...). Massa fina saker, men fick inte med mig alltför mycket hem trots att jag hade en massa pengar att bränna (tack för att ni har uppfostrat mig till en Spara, mamma och pappa). Det blev en hjälm (där blev jag faktiskt både en Spara och en Slösa, för hjälmen var dyr men mycket billigare än annars), en luva som matchar ett schabrak jag redan har, och en boxskylt till Rambler. Lite julklappar och saker till Lurbos julshow med men det ska jag inte avslöja.


Hjälm Charles Owen Wellington Classic, och luva John Whitaker

Idag (måndag, that is) var syrran och jag på Unique Store som har 50-75% utförsäljningsrea på allt. Det var sjukt urplockat såklart, och det mesta var fult. Det fina fanns bara i konstiga storlekar och så, men två fynd gjorde jag allt! Det blev ett beiget fleecetäcke för 50 spänn (!) som jag ska brodera mitt namn på, och ett beiget schabrak från Mias för mindre än halva priset!



Förlåt till er som tycker att det här är tråkigast i världen, men ingen har tvingat er att läsa ;)