Family night

I kväll blir det typ family night, med crostine & tapenade (och en supergod tomatröra som jag nyss lagade med mina egna händer), tacos och självklart Let's Dance. Myspys eller något i den stilen.. Hoppas jag kan kolla lite O.C eller Housewives efteråt iallafall.

Och fråga mig inte varför jag skrev det här inlägget, det var nog bara ett behov av att bekräfta att jag inte har något liv. Typ.

50 inlägg!

Mitt förra inlägg var det 50onde! Grattis till mig, det är stort! Jag har skrivit 50 blogginlägg på fyra månader! (den första månaden, december 2006, räknas inte riktigt)

Och nu ska jag alltså försöka skriva något kul i min blogg. Men ni känner ju mig, mitt liv är inte kul så vad finns det då att skriva om? Det tråkiga? Tror inte det, va...

Kan ju i alla fall tala om att Amanda (min systers kanin) dog i onsdags natt, hon blev 9 år. Vila i frid.

Och i onsdags var det en speciell dag för en söt person, nämligen Hanna som fyllde 17 år! Grattis!

Det var allt jag hade på hjärtat just nu. Dåligt uttryck egentligen, jag har aldrig något på hjärtat. Det sitter isåfall i huvudet, eller kanske magen... Nej du, i mitt hjärta finns bara kött & blod. Och jag vill gå på Kaizers konsert i mars, kan jag inte bara få vara 18 då?

Roos = desperat

Jag blir galen! Och nu ljög jag. Det första jag gjorde var att ljuga i ett ett blogginlägg. Det är illa. Då är man desperat. Men jag är lite desperat. Jag har liksom inget att skriva om i min stackars lilla blogg. Jag vill skriva men jag vet inte vad jag ska skriva om. Igår när jag cyklade hem från skolan så kom jag på en massa bra, men det har jag glömt nu. Så är det alltid, man får en massa inspiration på det konstigaste tillfället man kan tänka sig, och sen är dte bara borta. Sorgligt men sant.

Just ja..

Skulle bara säga att dagen blev lite räddad av en Marika som dök upp lagom till svensklektionen. Jag gillar!

Och jag skulle bara säga att jag älskar vädret just nu. Vår!

Fan

Fan. Jag som trodde att idag skulle bli en helt okej dag. Jag var nästan lite taggad på att gå till skolan och träffa flickorna och få tillbaka kemiprov som hade gått bra (trodde jag alltså..). Men det blev piss. Emma massa mensvärk, Amanda svullen arm och Marika försvunnen (var är hon?). Fan. Men kemin slutade tidigare så nu sitter jag här. Bajs. Och kemiprovet gick inte ens speciellt bra. Fast jag var tydligen bäst i klassen (jag vill inte skryta, men är det inte sorgligt att jag (som fick VG) var bäst i klassen?). Får iallafall MVG i betyg. Phew.

Nu vill jag bara hem och kolla på O.C, men eftersom jag har sett alla avsnitt får det bli de desperata husfruarna istället. Det får duga.

Uterittsmys

I dag var jag ute och red för första gången på jättelänge. Det känns i alla fall så, det är mer än en vecka sen jag var ute "på riktigt". Har varit ute på utebanan, ute på en liten skrittpromenad med inte ute på riktigt. Inte Vanessa heller, det märktes. Hon var lite piggare och lite mer lättskrämd än vad hon brukar vara. Som tur var hade vi sällskap av modiga (ehm..) Calle med Agnes på ryggen. Det var massa mys! Fint väder, dock väldigt blåsigt (=läskigt för Vanessa). Och rundan som tog ca en timme var för kort, det var liksom så mycket att prata om. Innan Agnes skulle rida hem stod vi stilla i typ fem minuter bara för att "prata klart". Men det är så det ska vara. Pinsamma tystnader, nej tack!

Ugh

Fy fan. Jag orkar inte. Jag vill bara sova.. Eller kolla på O.C. Men jag har sett alla avsnitt, jag behöver boxen Emma! 

Fan i helvete. Lovet är snart slut, jag borde plugga matte, det är skitkallt ute och nu ska jag till min häst. So long suckers!

Den här dagen

Den här dagen. Det är min rubrik det. Jag har så mycket fantasi, jag vet. Men i alla fall, den här dagen. Den här dagen var/är najs. Det är liksom lov. Jag älskar lov. För det första; sova. Länge. För det andra; inga läxor. Och resten som jag inte orkar skriva upp är också najs. Det enda som inte är najs är att jag borde plugga matte till provet om en vecka. Men idag var najs. Fan vad jag tjatar om najs. Okej, det är ett bar ord. Typ. Fast drygt.

     Idag var jag i stallet hos min prinsessa (ridningen gick i och för sig inte så bra men det var fint väder..). Sen blev det bio med syster och far & mor. Vi såg Juno, den har jag redan sett men den är liksom så rolig att det gör inget. Jag garvade typ halva filmen ändå.

Och jag vet att jag är sämst, men jag hann inte skriva klart det här inlägget igår så det blir publicerat i dag.

Hopptävling i Heby

Eftersom jag inte har skrivit på några dagar (ångest!) så ska jag berätta om min (miss)lyckade dag i Heby i söndags. Det kanske är tråkigt att läsa, men det är kul att tävla och det här är min blogg så därför skriver jag det. Jag skulle alltså tävla i Heby. Eftersom Frida är i Idre kunde jag hoppa två klasser, 90 cm och 1 m. I 90 cm gick det bra, Vanessa kändes fräsch och hindren var små och söta. Tyvärr rev vi ett hinder men jag är nöjd ändå.

      I 1 m kändes Vanessa nästan ännu bättre, i alla fall på framridningen. Inne på banan kändes det också bra, men efter första hindret hann jag inte få tillbaka henne riktigt så vi kom tokigt på andra och hon stannade. Andra försöket stannade hon också, och jag åkte av i hindret så nu har jag ett härligt blåmärke på höften. Jag hatar att ramla av på tävling.

     Och förresten, min häst är sötast.
image11

För att jag kan...

...faktiskt! Jag kan! Jag vet inte vad riktigt än, men eftersom jag är naturvetare i själen (NV-vecka, javisst!) kommer jag snart nog på det med noggranna undersökningar! Men jag kan iallafall byta design på min blogg. Sa ju att jag kunde!

Den andra blev så grå och trist... Kan ha berott på att den var grå kanske.

Och medan jag skrev det där (igår alltså...) kom jag på att jag hade skitbråttom till bussen så jag fick springa på tre minuter, men jag hann! Och det blev inget Chokladcafé för det var STÄNGT! Så istället blev det Joel's för oss sorgliga singlar. En massa skitsnack om bland annat kycklingvingar blev det. Visst är vi väl bäst?

Alla singlars dag

Idag är det alla hjärtans dag. Fast jag tycker att det borde heta alla singlars dag. För alla som har någon att pussa på har ju den personen varje dag. Vi singlar har ingen alla dagar, och vi har inte ens en egen dag att vara sorgliga på. Men eftersom vi är bäst så har vi fixat en egen singeldag idag, med möte på Chokladcaféet för att gråta ut, och framförallt fika och snacka skit.

Glad alla hjärtans dag till alla er som har någon att pussa på!

Ni andra är välkomna till Chokladcaféet idag kl 17.30.

Tävlingshelg

Tävling idag och i morgon för min del, egen start på lördagen och hästskötarinsats och hejaklacksledare på söndagen.

     Lördag skulle både jag och Frida hoppa 1 m på Lurbo. Det började bra, för Frida ramlade av på framridningen. Kul. Sen inne på banan gick det inte mycket bättre, även om Vanessa var skitfin och det gick bra fram till hinder 6, när Vanessa först stannade och sen hoppade, vilket slutade med en krasch in i silverhindret och Frida på marken.

     Jag var inte bättre, för även jag ramlade av på framridningen när Vanessa stannade på ett hinder. Inne på banan hoppade Vanessa superfint, men mot hinder fem gick det långsamt och trögt, jag kände att vi höll på att komma fel vilket resulterade i ett jag red som en jävla mes och det blev stopp. På andra försöket blev det stopp igen, men på tredje försöket kom vi över. Men hinder 6 var förknippat med lite ont i benen efter kraschen tror jag, så då var sluthoppat för oss. Revansch i Heby nästa vecka!

     Söndag i början av februari. Dags för distriksmästerskap för ridskoleekipage i hoppning på UPK alltså. Eftersom jag är en hästnörd följde jag såklart med. Officiellt Hannas hästskötare men är man med på DM hjälper man alla. Sky, Wimpy, Fernando, Rosita, Myran, Aghera och Blomman åkte dit med 10 olika ryttare, och tillsammans lyckades de erövra tre gulblåa rosetter. För dessa stod Karin & Myran i förklassen, Hanna & Rosita i DM-klassen kategori D och Lottie & Blomman i DM-klassen junior häst. 

     Lurbo fick två av fyra DM-segrar, de andra två stod UPK för (kategori B+C och senior häst). Så tråkigt att det alltid bara är UPK, Lurbo och Bälinge är med. Var är alla andra klubbar? 


En räddad kväll & en bruten arm

Eftersom jag är så jävla seg (eller kanske upptagen? det är vad jag vill tro iallafall) skriver jag lite kort om händelser torsdag och fredag.

     Torsdag blev det mysfika med tjejerna på Wayne's med en massa skitsnack och allt annat som hör till. Det tråkiga var att allt som är kul tar slut, och när det roliga tar slut så blir det istället tråkigt. Jag och syster skulle städa efter fikan (vi städar på waldorf mot betalning), jo men visst, klart vi var taggade på att skura en massa toaletter på en högstadieskola! Not.

     När vi kom fram såg vi att det redan var någon där som städade! Så det visade sig att hon som var där också fick betalt för att städa, så då blev vi tre på ett område OCH hon tog alla toaletterna. Kvällen var räddad!

Och fredag var såklart ännu bättre, för visst gillar vi måndagar, men fredag är fredag och fredag är bra.
Fast för någon var ju kanske inte just fredag den åttonde i andra tvåtusenåtta så jäkla lyckad, för en viss Amanda lyckades bryta armen när hon cyklade till praktiken (det var faktiskt snorhalt ute!). Fy fan vad ovärt. Stackars lilla äppelskrutt.. Men vi tycker om våran Amanda med eller utan gips såklart.

     Vi utan brutna armar eller inte hade jour hos hemtjänsten (Sofie alltså,  för den som inte fattar att Amanda behövde uppassning hela kvällen) var på pannkakstårtekalas hemma hos Ämman, för hon fyllde stor för länge sen. En massa skratt och sjukt mycket pannkakstårta blev det iallafall.

Och bara för att...

För att jag har tråkigt måste jag göra lite reklam för en helt underbar, jättebra, söt, fin, sorglig och vacker film.

Jag säger bara; se den.

image10

Praktiktråk

Just nu sitter jag och halvtråkar. För riktigt tråkigt är det väl inte, men jag är på praktiken (pappas jobb) just nu. Kollar bilddagboken, skriver blogg, lyssnar på Kent. Det är soft men inte superunderhållande. Men jag kände att jag behövde skriva ytterligare en meningslös blogg därför att min syster (enbloggomvadjagvill.blogg.se) var lite hyper igår och skrev typ fyra bloggar på två timmar.. Och jag har inte skrivit sen i måndags. Fy mig.

Snart ska jag gå till godisrummet med pappa, inventera labbets kemikalieförråd och kanske skölja några cyanobakterier? Hurra.

Tell me why I do like mondays...

Jag vet, det är fel. Men idag var det rätt. Idag gillade jag måndagar. Iallafall den här måndagen. Först cyanobakteriepraktik på BMC, det var helt okej men iallafall lugnt. Sen fika på Hugo's med Ämman, och sen blev det ett par najsigt billiga manchesterjeans från Weekday! Oh yes, we do like mondays.

Sweeney is coming


Jag vet inte vad det har tagit åt mig, men det är något i den här trailern som lockar... Det är liksom härligt kusligt. Men kan det bli annat än bra; en kombination av musikal, thriller, Johnny Depp, Helena Bonham-Carter och såklart Alan Rickman? Jag tror & hoppas inte det.

Om ni inte har fattat; jag pratar förstås om filmen "Sweeney Todd: the Demon Barber of Fleet Street".

The ties that bind

Nu är O.C slut. Och jag är ledsen. Det var ett dåligt slut. Så vi grät. Jag, Arne & Majo grät varsin liten skvätt, medan mamma och pappa drog en lättnadens suck. Men ett långt upphåll får de inte, för sen kommer säsong 2. Och tur är väl det!

Vinterlycka

Nu är det äntligen vinter ute på riktigt, så Roos är glaaad!

Allt är faktiskt bra, ni ska få se:
- Snö!
- Min häst är bäst
- Det är två jättelugna veckor kvar till lovet
- Det är helg
- Jag möblerade om på mitt rum igår så nu är det superfint
- Jag ska snart kolla på OC
- Jag ska tävla nästa helg, och nästa också!

Och allt är typ supermysigt!

Och igår var jag & min Anna på en supermysig film (Juno), det var naaajs.