Härlig beslutsångest

Kursinfodag låter kanske ganska tråkigt, men vet ni vad - det är det inte. Nästa år ska vi bara läsa valbara kurser och idag var det info om dem (+en massa godis och frukt).

Och jag har sån jävla beslutsångest nu, det finns ju bara en massa roliga kurser (till skillnad från gymnasiet, då hade man beslutsångest för att alla kurser verkade lika tråkiga).

Limnologi, ekologi, toxikologi, humanfysiologi, djurens struktur och funktion, fjällets växter och ekologi... Det är nog bara de i min klass som håller med mig, men hur intressant och kul låter inte det?

Nu ska jag sluta nörda, och hoppa på cykeln till Kalmars. Kommer jag sent måste jag nämligen köpa öl till Elin & Anna...

Ja, jag gillar blommor och sånt...

Tentan skriven

Låt mig redigera: igår trodde jag att jag skulle känna lättnad när tentajäveln var skriven. Ack så fel jag hade. Stryk lättnad och ersätt det med LYCKA. Allt är helt sjukt underbart just nu!!! Jag ska äta godis, städa lägenheten, diska och sen ut på underbar promenad! Och det finns ett nytt Desperate Housewives-avsnitt. Och just det, tentan gick till och med ganska bra!

Ungefär såhär lycklig är jag! (och ja, bilden är från stenåldern)

Lätt panik

Igår kväll: grov tentaångest och allmän panikkänsla

Efter 6 timmars effektiv pluggtid med Elin, Emelie & Ylva: endast lätt nervositet

Imorgon: LÄTTNAD

Jepp, imorgon är det alltså cellbiologitenta, känns som jag kommer klara den men inte mycket mer - alltså är det lite mer plugg som gäller just nu.

Just ja! Den här jackan är nu min =) Tjusig eller hur? OBS det är en stalljacka!


Seg som sirap

Jag är nog minst lika seg som Tim, därför kommer inlägget om gårdagens ridpass först nu.

Red iallafall på Tim, en d-ponny född -96. Han är riktigt trög att rida, vilket gör att det blir svårt att få honom fin. Så fort man slutar jobba på hans bjudning försvinner allt man har jobbat fram, och att han dessutom är rätt stel gör inte saken bättre. Vi red öppna i skritt, trav och galopp vilket är överkurs för honom och dessutom tog musten ur honom. Fick till några bra minuter och någon bra öppna också, men resten av passet blev "gå på bogarna i snigelfart". Förra veckan gick det mycket bättre konstigt nog... Aja, man lär sig väl av såna här pass också.
Sweet Timone "Tim"

Geee mig


Tävla
HÄR!

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅH Grey's har börjat igen och FYFAN vad underbart det är!
♥♥♥

Godnatt!

Facebook hatar mig och av några andra anledningar är jag allmänt gnällig så nu ska jag hoppa i säng, får tyvärr ta med biologiboken :(

Dagen har iallafall varit riktigt bra, mys med underbara Kolaget är alltid alltid alltid bäst!

Kärlek till er!

Svampplockning

Häääär kommer härligt biologiga bilder som jag och Emmy tog när vi var ute i skogen och plockade svamp i måndags. Facebook funkar inte så jag får väl uppdatera bloggen istället då... Poor me, verkligen ;)

Wihooo! Blek taggsvamp!

Emmy med några kantareller och taggisar!

Ett löv med bölder på. Bölderna innehåller insekter, det ni!

Lingon minsann!

Skörden efter halva tiden!

OM NOM NOM

Vi hittade Erika ute i skogen!

Och en liten liten paddbebis!

Pluggar

Hej hej, jag och syrran pluggar, dricker te och äter kinapuffar - men jag har verkligen ingen lust att blogga. Men tänkte ändå tala om vad jag gör, så ni inte tror att geologerna har tagit mig! Snällt eller hur.
Idag var en sådan där sällsynt fin höstdag, men jag smyg-längtar ändå lite till vintern!

Åååh så bra dag

Att vara ledig en måndag måste vara bland det bästa som finns, right? Dagen har tillbringats med underbara vänner; Emmy och jag har plockat svamp, fikat i skogen, bakat svamppaj, ätit pizza, fikat med Erika och sen var jag hos Helen & Peter en sväng på kvällen också. En riktig tjockisdag ja, men det kan man ha ibland!

Nu ska jag hoppa i säng för imorgon smäller det, faddermiddag för våra vackra reccar!

Och Majo, mobilen är härmed döpt till Charlie.

Sjörövarfaddrarna; Emmy, Ymke, Thomas, Erika och jag. Kristin är inte med, hon var för snabb (försenad då....).

"Jippi"

Tre grejer:

  • Valvakan är deprimerande.
  • Sjörövarna är bästbästbäst.
  • Jag en ny MOBIL!!!!! wow eller hur?

Min nye begagnade kompis. Namnförslag?

Ge mig vinter

När jag skulle cykla till stallet igår började det såklart regna så fort jag kom utanför dörren. Och vilket jävla regn sen! Helt galet, undrar om det någonsin har regnat sådär mycket?
Jag hade fan regnkläder på mig men det räcker inte i det här jävla skitlandet, man blir ju blöt överallt ändå. Snacka om att det jävla pissvädret förstörde hela eftermiddagen igår. Nu vill jag fan ha en massa snö och vinter om det nu är omöjligt att ha sommar lite till.
Sånt här väder suger, tycker både Midwest och jag.

Ridningen igår

Helst vill jag glömma ridningen igår, men det är nog bäst att jag dokumenterar skiten här ändå.

Red iallafall Aghera, som jag hade ridit en gång innan. Den gången red vi dressyr och det gick bedrövligt dåligt då med. Annica var borta och vi hade en vikarie som visserligen var väldigt duktig men hon hade sett hästarna några få gånger bara. Vi hoppade studs och en linje, en ganska enkel övning egentligen men Aghera är en turbohäst och jag är verkligen ingen turbohästryttare.

Vad jag än försökte göra så gick det bara fortare och fortare hela tiden, första språnget i serien blev okej men till nästa hinder sköt hon iväg och på tredje höll jag på åka av för att hon nästan krockade med väggen. Hon blev superstressad och jag började seriöst gråta av frustrationen, helt galet. Till slut hoppade jag av iallafall och vikarien Kristine kände på Aggans rygg, som jag var visste såg förjävligt omusklad ut. Dessutom ömmade hon massor när Kristine klämde, så det var inte så konstigt att hon blev stressad stackaren. Usch det var verkligen inget roligt ridpass, saknade Bollen precis hela tiden!

Aghera

Nu ska jag iallafall iväg och rida en annan fining, lille Rambler alltså!

Fjortisar = gaaaah

Jag är hemma hos mina föräldrar och håller på att bli tokig, Majo har kalas med alla sina små vänner. SJUKT IRRITERANDE, för Majo blir väldigt stingslig och lättretad (nu underdriver jag)! Och det finns inte ens godis till mig :(

Vissa dagar är jag extra glad att jag inte bor hemma längre!

Minnen!

Kom igår på att det då var exakt tre år sedan Frida och jag startade vår första tävling med Vanessa! Det var en riktigt underbar dag med en underbar häst ♥
En av de bästa dagarna med världens bästa Vanessa! Du är saknad ♥

Filmerna

Här är klippen från P&Jn, nu stupar jag i säng!


70 cm del 1 (Arne råkade stänga av kameran efter hinder 5)


70 cm del 2, alltså hinder 6-9


80 cm, han blev lite lång i galoppen så fick göra en volt innan 8an för att bryta av och fatta ny galopp. Älskar Arnes & Fridas kommentarer ♥

Pay & jump Brantshammar

TJOHOOOOOOO det gick så himla himla bra!! Vi var nolla i båda klasserna!!! Här är grymt snygga bilder som syrran fotade, snart kommer filmerna också =)


Skrittar fram.



Stilstudie/outfitstudie - välj själva!


Bollen kan också se farlig ut..


En skeptisk Herr Boll provar mitt fina täcke!


Skuttar kryss! (Som ni ser blev det
en annan outfit)

Pepp!

Peppar med en bild från förra gången jag var på KORK, då med Rambler.


Nu ska jag hoppa i kläderna och möta Hanna & Tora, vi ska ha höstpicknick! Mys eller mys?

Övrig planering till morgondagen

På begäran kommer lite annat som jag har planerat till imorgon. Innan jag börjar presentera min plan vill jag att ni ska ha överseende med att jag inte riktigt orkade rita ut alla sandkorn som troligen finns i manegen på Brantshammar. Ni får nöja er med dem jag faktiskt ritade.

För det första: banan har jag planerat noga, om den ser ut såhär så tänkte jag hoppa de här vägarna:
  • Man börjar med att rida jätterakt mot första hindret, som är det blåa räcket.
  • Sen rider man rakt efter och sen gör man en prydlig sväng mot den getingfärgade oxern (viktigt att inte svänga för tidigt, och att ha ytterskänkeln med i svängen).
  • Efter getingoxern fortsätter man rakt en bit och sen svänger man på det gröngula räcket och hoppar sen den rosalila oxern när man ändå är på den långsidan.
  • Sen hoppar man det blåa räcket igen, vägen innan är rak och fin som ni ser men lite högre upp för att man inte ska krocka med sig själv där man redan har ridit.
  • Sen avslutar man den fina rundan med att hoppa det turkosa snurrhindret, och man ska rida exakt den dåliga väg jag har ritat om man känner för att åka i backen. Om man inte vill det kan man rida snäppet rakare.

Om banan mot förmodan inte skulle se ut såhär så får vi lösa det då. Återkommer!

För det andra: jag har även planerat att göra smörgåsar med ost och tomat, och en med sylt till Arne.

Outfit till morgondagen

Såhär tänkte Bollen och jag se ut imorgon på pay and jumpen. Visst kommer vi vara snyggast?
Klicka och se min detaljrikedom!
Såhär ser schabraket ut på riktigt. Ganska likt va.

Coooola biologer

Klubban är Uppsala Universitets biologiska station i Fiskebäckskil på västkusten. Där kan man ha sjukt roligt, vilket några underbara biologer också hade förra veckan.

Grym idé! Fan att inte vi kom på det när vi var där förra året..

SPYR

Vad ska jag ta mig till!? Flugorna har tagit över min lägenhet, det är seriöst som en skräckfilm! Tittar jag upp ser jag typ tio flugor som flyger runt runt, fattar inte vart fan de kommer ifrån? HJÄLP mig!

BRA kväll

Trots att den failade ridturen gjorde mig till en bitter kärring blev kvällen sjukt bra.

JUST FAN jag har inte sagt något om Kate! Konserten var jättebra, Astrid var jättebra, godiset var jättebra, och fjortonåringarna var lite läskiga men ganska söta. OCKSÅ en jättebra kväll!

Iallafall: pubkväll med sjörövarna, vi satt på Upplands och chillade, drack öl, åt hamburgare och HADE SJUKT KUL! Astrid du behöver kanske inga fyllesms? Du kanske tror mig ändå?

Underbaringar!!

Eh..

Jag sitter och skriver det här med ett marsvin i ena handen och en burk Ben & Jerry's i andra och datorn i tre.. vänta VA? Visst att jag har simultankapacitet men det där var fan bra coolt. Allt för bloggen liksom, eller hur?

Ovärd ridtur

Faktorer som spelar in för att tillsammans bilda en sjukt ovärd ridtur:
- Regn
- Bråttom hem
- Regn
- När skrittäcket åker snett för att man har det över benen istället för under sadelkåporna.
- Regn
- Cyklister som blir sura när DE håller på att köra på MIG
- Regn
- Blåst
- Regn

Ja ni fattar... Varken jag eller Rambler fick ut särskilt mycket av ridturen, men man njuter ju iallafall mer av värme och torra kläder när man har varit blöt.

Nu sticker jag till Uplands för att catcha upp med piraterna!

Rambler och jag en dag när vädret var bättre.

1 smart och två utslagna

Ibland vinner jag intelligenspris. Typ glömma ett par skor i cykelväskan i mer än ett dygn.. hur smart är inte det? Erkänn att ni är avundsjuka på mig som fick leta efter skorna imorse, och till slut fick ta ett par andra, fula?

Och ibland vinner mina marsvin pris i "tröttast-tävlingen". Men uj vad söta de är!

Sammanfattning med bilder:
Sjukt intelligent och lite galen, typ Einstein.
Helt jäkla utslagna, vad har de haft för sig medan jag var på föreläsning tro?

Seriöst

Kan Hööks skaffa sig ett liv och hitta sin egen stil???????????
Hööks "nyhet"
Originalet Rambo Newmarket Fleece Cooler
Mer än en likhet? Fattar inte hur det kan vara ok att kopiera rakt av sådär?

Grrrr

Justja! Glömde berätta hur mycket jag älskar när marsvinen väcker en på morgonen klockan 8! Och hur kul det är att man är pigg då, men inte klockan 9 när man vaknar för andra gången och det är dags att gå till skolan! Så sjukt underbara och goa små djur! ♥

Jippi tjohoooo

Åååh vad det är roligt att labba när inget funkar, verkligen galet givande och meningsfullt! Kuuuuul dag!

Och åååh vad jag älskar älskar ÄLSKAR när det regnar! Verkligen! I ♥ regn!

Jag är tydligen vänsterpartist enligt SvD. Sån tur att jag inte kan rösta i riksdagsvalet.. Eller? Nej jag vill fan rösta men jag vill inte bli svensk medborgare. Eller jo, men jag vill inte sluta vara holländsk medborgare. Aaaaaah!

Nu ska jag sluta vara oseriös här vid datorn och istället göra lite korv stroganoff och tagga Kate Nash-konsert med Astrid om några timmar.

Jag & Majo i lördags!

Ridlektionen

Red Bollen idag igen, bytte till mig honom eftersom jag ville hoppa honom en gång till innan pay & jumpen. Det gick riktigt bra, vi hoppade både studs och "femochenhalva", upp till ca 90-1m. Han var lite trött, inte så konstigt eftersom han hade gått två lektioner innan, men det kändes ändå bra inför torsdag. Det ska bli sååå kul att åka iväg med lille skrutten (mamma tyckte iofs att han var jäääättestor).


Herr Boll när Ingela hade ridit dressyr-KM på honom.

Godmorgon

Här sitter jag och mitt äckliga hår och längtar till torsdag! Shit vilken bra vecka jag har framför mig, kolla det här liksom:

Måndag: Kate Nash-konsert med Astrid
Tisdag: Pubkväll med sjörövarna
Onsdag: Lunch med H & T, middag + bio med kolaget sen på kvällen
Torsdag: Pay & jump med Bollen
Fredag: Hoppträning & Värmlands

Najs eller najs? Sjukt najs!
Min snygga vän Ass-fight.

Godnatt!

Nu är det läggdags, har haft myskväll med syrran - vi har ätit hamburgare, kollat på "Till vildingarnas land" som var sjukt söt, ätit glass, kollat på "Valentine's day" som var rolig och ätit chips. Sen mös vi med marsvinen som kissade ner hela mig och hela Majos madrass. Sweet!

Lillsyrran!

Hoppträning

Hoppträningen igår var lite speciell, vi red nämligen i ett mörkt ridhus.. Rekommenderas inte, men vad gör man när en säkring går?

Jag red iallafall på Bollen igen, han gick superbra med massa egen bjudning, och vi fick till riktigt bra vägar och språng. Sen fick jag göra om två hinder (jag trodde det var för att det inte var så bra) men Annica hade smyghöjt ett hinder så jag höll på dö av skräck, vilket ledde till att han rev. Sen hoppade vi en gång till och då flög han över. Vet inte exakt hur högt det var, men runt 110-120 trodde Torun som stod bredvid.

Nu är det iallafall klart att jag och Bollen ska åka på pay and jump på KORK nu på torsdag, vi ska hoppa 70 och 80 cm bara för att öva lite på själva tävlingsmomentet utan att behöva känna press för höjden. Det kommer bli sååå kul!

= sant?

Nationsstolthet

Jag blir alltid tårögd av att kolla på det här ekipaget, sååå vackra!

Under har skett!

Ni som vet hur det brukar se ut hos mig lär ju hålla med. HALLELUJA, prisa gud, mirakel har skett osv osv osv.

TOMT!
TOMT!

Mätt som en ...?

Vad fan säger man när man är sjukt mätt? Inte mätt som en plätt, det låter ju jättelöjligt dessutom... Hjälp tack!

Iallafall är jag mätt somenvaddetnuheter efter indisk buffé med större delen av Kolaget. Sjukt god mat iallafall, och bättre sällskap finns inte att få. Nu ska jag fortsätta städa för det luktar marsvin i lägenheten och det ligger fortfarande en del skit på golvet. Kul jul.

MEN ikväll är det först hoppträning med Bollen, sen utgång på Värmlands. Bättre fredag än så blir det ju knappast!

Farbror Boll!

Husmor studenten lagar...

...världens enklaste tomatsoppa.

Ingredienser:
500 g krossade tomater i burk/paket
2 buljongtärningar
1/2 paket tortellini av valfri smak (alltså ca 125 g)
Svartpeppar

Gör såhär:
Koka upp lite vatten med buljongen i en kastrull. Häll i de krossade tomaterna och tortellinin och låt koka ca 10 min (enligt förpackningen på tortellinin). Peppra efter smak!

Lätt som en plätt och sjukt gott. Och jag är inte hundra procent allvarlig med att ha recept i bloggen men det här kom jag på heeeeelt själv så jag var tvungen att dela med mig, iallafall till Astrid.
Tummen upp för att soppan är god, tungan för att jag precis hällde soppfan över halva min hand och min fåtölj när jag försökte äta skiten. GREAT!

Efter allt besvär jag har gjort för er är det minsta ni kan göra nu att laga skiten. Om ni vill.

Äntligen x 2

ÄNTLIGEN
- har mitt nya kårleg kommit! Vääääääääärmlands! Diss på den fula färgen bara..
- har jag börjat städa!

Jag tar tillbaka det

Hela dagen lång har jag gått runt och hoppats att labben skulle vara färdig snabbt så att jag skulle få komma hem och städa. Jag har varit hemma i en halvtimme. Vad fan är det jag gör?

Orädd

Man behöver ju inte vara rädd för läskiga gubbar när man själv är en läskig gubbe! Tror jag ska ta med kajalpennan jämt så behöver man aldrig oroa sig för våldtäktsmän och sånt, skitbra ju. Slår helt klart pepparspray! (och jag menar inte att vara o-pk, jag ville egentligen bara visa min sminkning)
Det föreställer en sjörövare ja....

Ibland har man tur!

Dagen började riktigt bra, jag sov hos mina föräldrar och försov mig... great!
Sen:
  • Var med på andra timmen på föreläsningen och fattade inte ett piss, kul jul.
  • Lunch på stan med Anna!
  • Sporren & Granngården med Frida, gjorde ett riktigt fynd!
  • Handlade mat inför hungervintern på Willys. Älskar stället, jag kommer typ inte behöva köpa pasta på en evighet.
  • Nu: träffa sjörövarna för att spela in sjörövarsången!

Mitt fynd! Ett Rambo Newmarket som jag köpte för halva priset på Granngården, dock är det stl 155 men jag hoppas det funkar ändå.
Köpte mansnoddar och världens bästa sadeltvål från Sporren också.

Till mamma & Arne

Här är skjortan, linnet och leggingsen jag köpte igår. Se och njut... eller bilda en egen uppfattning!
Sämst bild, I know...

Ha!

Det är inte varje dag ens mamma köper ett strykjärn och en strykbräda åt en! Den ni!

Godmorgon typ

Finns det något värre än att vakna av telefonen? Man får typ hjärtklappning som inte går över på jättelänge... Usch!

Nu ska jag iallafall slänga i mig lite frukost, sen ska jag ner på stan och hänga lite med folk från Kolaget (även kallat kola-get nuförtiden). Är ni lediga som jag kan ni ju passa på att kolla in Kolagets grymma blogg!

Bilden är en länk!

Amenjuste

Bara för att jag verkligen borde diska och verkligen inte orkar det kan jag ju berätta hur "ridningen" gick.

Tänkte egentligen bara skritta med lille (stooooora och feeeeta) Rambler men Kattis påpekade att han har ju faktiskt skrittat hela sommaren, vilket ju är helt sant. Så det blev lite skritt och trav i Hågadalen, Rambler var pigg, extremt stel åt vänster men kändes fräsch! Ville helst gå i ökad trav, men jobbade på i en fin form (trots att jag bara hade ett vanligt tränsbett). Imorgon blir det kimblewicket kan jag ju säga!
Jag och snyggo vid betet i somras.

Sjörövarsången

Här sitter jag och är smådeppig för att mottagningen är slut och allt känns ganska tråkigt just nu. Så jag tror jag ska ladda över lite mottagningsbilder, och dela med mig av den fantastiska låten som de duktiga sjörövarna gjorde till Väl-Com (behöver jag nämna hur imponerade och nästan rörda de blev?!).

Vi har haft två veckor med skoj och kalas
Nu vill vi inget hellre än att åka tillbaks
Vi vill hoppa in i en tidsmaskin
Kan vi låna eran, den var ju så fin

ref: I en tidsmaskin
Eran tidsmaskin
Åh en tidsmaskin
Tiiidsmaskiiiin 
(x2)

Med rädsla i själen vi kom första dan'
Men väl-com gav trygghet, det gjorde dom bra
Dom gav oss styrka att bli allra bäst
Sen drog vi till ÖG och där var det fest



ref.



Nationsrunda gick bra tack vare er
Men sen kommer ej vi ihåg mycket mer
Bland sand, svett och bollar vi stod upp för er
Till åttondelsfinalen, sen vart den inga fler
Kareoken var kul, vi krascha' hela haket
Jocke slog till och med handen genom taket


ref.

Mottagningen lider nu mot sitt slut
Med en del tårar och massor med tjut
Våra två första veckor har varit riktigt bra
Vi firar detta med ett jättestort ARGH
Tack för alla dagar ni fixat åt oss
Men nu ska vi pirater faktiskt kasta loss

ref.


Gissa vad?

Jag ska åka till stallet nu! Och rida! På Rambler! Sen ska jag till Rebecca. Puss :*

Slut på mottagningen

Fyfan vilken grym sista kväll på mottagningen, jag skojar inte när jag säger att det var de bästa två veckorna i mitt liv. JAG VILL INTE ATT DET SKA VARA SLUT!

Nu är det bara en knapp månad kvar till KGB-gasquen, och ungefär 11 månader och två veckor kvar till nästa års mottagning. Tur att det är ett helt härligt KGB-år emellan, med en massa nya små vänner dessutom.
Älskade sjörövare!

HERE IT FUCKING IS

Hääääääär är den! Filmen ni alla längtat efter!

Snörvel

Idag har jag verkligen inget vettigt att komma med, förutom att de hade billig herrgårdsost på Ica Hörnan.
Jag ska cykla iväg till min piratkompisar och äta pizza snart. Sen ska vi röja sönder Tältet för idag är det sista kvällen där :( :( :( :(

HV Polo

Sitter och kollar på Epplejecks hemsida och hittade nya HV Polo-kollektionen där. Finns en hel del saker jag inte skulle banga på!
.
Tyvärr så är det ju så att smakar det så kostar det, men dregla kan man alltid göra. Har dreglat över ett av deras andra schabrak ett bra tag, måste nog nästan köpa det snart... Haha suck.
Ge mig!

Svar;

emelie om Tävling:
hej, vilket stall står din häst i?

Kommentera gärna med antingen bloggadress eller mail så blir det lättare att svara! Vill helst slippa svara såhär i ett inlägg.

Tävling

Klicka på bilden för att komma till bloggen.